27 bin TL DDR5 sistem önerisi

Bütçe
27.000

mertbektas12

Kilopat
Merhabalar, GDDR5 bir sistem almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu şu iki sistem arasında kaldım. RTX 4060 ve RTX 4060 Ti arasındaki performans farkı bu fiyat farkına değer mi? Ve almışken RAM'i 32 GB almak şart değil mi?

GAMING-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

GEFORCE-WEEK / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Bütçem en fazla 27k civarları, bu fiyat bandında başka önerisi olan varsa bakmak isterim.

İşlemci zaten biraz geri planda kalmış ekran kartını ti almaya hiç gerek yok. 32GB ram gereksiz bu sistem için 16gb gayet işini görür.
Araştırdığım kadarıyla darboğaz yapma durumu olmuyormuş ki Technopat'ın topladığı sistemlerden birisi de 7500f ve 4060ti'a sahip. Sormak istediğim ti ve 32gb yükseltmesi için bu fiyat farkı değer mi?

Açıklamasını yaptım aslında. 32gb o kadar gerekli bir şey değil burada değer mi değmez mi diye değil ne işime yarar diye düşünmelisin. Monitörünü bilmiyorum ama Oyunlarda muhtemelen 4060 ile zaten istediğin fpsi alırsın. Ti oyun performansını biraz arttırbilir ama genel kullanım veya valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda Ti den bir verim alamazsın. Kısacası eğer oyunlarda 10-15 fps fazladan almak istiyorsan Ti al ama Grafik kartlı oyunlar dışında işlemci yetersiz olacağı için Ti daha boşta çalışır.

Son düzenleme:
Merhaba, GDDR5 bir sistem almak istiyorum. Araştırmalarım sonucu şu iki sistem arasında kaldım. RTX 4060 ve RTX 4060 Ti arasındaki performans farkı bu fiyat farkına değer mi? Ve almışken RAM'i 32 GB almak şart değil mi?

GAMING-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

GEFORCE-WEEK / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Bütçem en fazla 27k civarları, bu fiyat bandında başka önerisi olan varsa bakmak isterim.

Hocam arada fiyat farkı az kesinlikle 4060 Ti seçin. RAM konusuna gelecek olursak oyunda 16-32 arasında çok az fark var en az 64 lazım oyun için size kalmış bir şey.

@TunaBoyraz bence herşey fiyata bakılarak alınmamalı eğer monitör 1080p ise grafik tabanlı oyunlar dışında Ti sisteme bol gelecektir. Ayrıca hayatımda bir kere bile 32GB ramin dolduğunu görmedim 64 sizcede biraz fazla değil mi :D

Fivem oynuyorum ve 15 gb ram kullanıyor. 1 gb ile bir şey yapamıyorum drop yiyor. 4.pc alacağım 64 ya da minimum 32 gb ram gerekiyor. ti ile düz arasında çok fark var. r5 7500f + 32 gb ram + 4060ti+ 750w gold psu sistemi alıp geçin.

@TunaBoyraz bence her şey fiyata bakılarak alınmamalı eğer monitör 1080p ise grafik tabanlı oyunlar dışında Ti sisteme bol gelecektir. Ayrıca hayatımda bir kere bile 32 GB RAM'in dolduğunu görmedim 64 sizce de biraz fazla değil mi :D

Hocam fiyat farkı sadece 2000TL ve normal ile Ti arasında oyunlarda çok fark var RAM konusuna gelecek olursak ben zaten 16-32 oyunda çok fark etmez dedim normal hayatta kullanım hakkında bir şey demedim.

@TunaBoyraz bence herşey fiyata bakılarak alınmamalı eğer monitör 1080p ise grafik tabanlı oyunlar dışında Ti sisteme bol gelecektir. Ayrıca hayatımda bir kere bile 32GB ramin dolduğunu görmedim 64 sizcede biraz fazla değil mi :D
1080p 165hz monitör kullanıyorum ama rdr2 veya CoD gibi oyunlarda ti olmasının avantajını göstereceğini düşünüyorum, yanlış mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı