sternn12
Centipat
Daha fazla
Aktif kullandıgım 1650'li bilgisayarımı satıp 27k'ya yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat işlemci ve ekran kartı konusunda kararsız kaldım; ekran kartı uzerinde RTX 3080 ile RTX 4060 arasında kaldım. Saf performans olarak tabii ki RTX 3080 daha onde geliyor fakat hem guc tuketiminde hem de teknoloji olarak fg'dir vs. RTX 4060 önde geliyor, işlemci konusunda ise Ryzen 5 5600X ile 5 8400F arasında kaldım. Onun sebebi ise 8400F'in gelişmeye daha uygun olması fakat 5600X'in daha iyi performans saglaması (diger forumlarda 7500X vs. önerenler olmuş o islemciyi kullandıgım vakit butceyi genelde asıyor fakat bu islemci ile beraber butceyi fazla asmayacak diger sistem parcaları onerileriniz varsa yazabilitsiniz). Sizce hangilerini sistemde kullanmalıyım; veyahut sizlerin bunlardan başka önerileriniz var mı? Genellikle CS ve Valorant gibi oyunlar oynuyorum fakat daha nadir de olsa DL2 GoW gibi hikayeli oyunlarda oynuyorum bunları göz önunde bulundurarak hangi parçaları almam gerektigini veya hazır sistem tavsiye edebilirseniz çok memnun olurum.
Son düzenleyen: Moderatör: