VA panel isterseniz @Saint Lucia hocam öneri yapar benden daha bilgili bir isim.7000'e kadar çıkabilirim. Fakat hali hazırda memnun olduğum bir monitör var. 15.6" laptop ekranını devre dışı bırakmak istiyorum, UHD bir ekrana ne kadar ihtiyacım var, bu sistemle ne kadarını kullanabilirim bilemiyorum. 27" inch monitörlerde pixel sayma muhabbetlerini okuduktan sonra QHD'ye yöneldim. Yukarıda belirttiğim gibi 4000 fiyat bandında VA panel, QHD monitörler denk geldi. Sadece IPS olması için 1000 TL fazla vermeye değer mi bilemiyorum.
165 Hz olan bir modelden bahsediyorunuz sanırım, pek oyun oynamıyorum, o fiyat civarında 4k modeller var gibiVA panel isterseniz @Saint Lucia hocam öneri yapar benden daha bilgili bir isim.
IPS olarak ASUS TUF VG27AQZ öneririm.
Hocam arkadaş oyun oynamıyormuş bilgi verdi az önce. QHD için bence de bütçe çok zorlanmayacaksa Philips monitör alınabilir.Birincisi VA panel önermiyorum. Çözünürlük yüksek olsa bile IPS'e alıştıktan sonra VA panel yavaş gelir gözüne. O işgenceye değmez.
Ve bütçen 144Hz monitöre yetiyorsa 75 Hz'de takılı kalmak mantıksız.
75 Hz alacaksan 2K alabilirsin. Örnek Philips 275E1S/00 Monitör
Bunu bütçen 5K olarak hesap edip öneriyorum.
144/165 Hz model olarak AOC 24G2SPU/BK Monitör önerimdir.
Yüksek Hz'nin günlük kullanımda etkisi büyük çünkü.
Ben sadece çözünürlük olarak kararsızlığını çözemedim. 1050 Ti'li laptop için 2K çözünürlük absürt oluyor. Günlük kullanım da sorun olmaz ama grafikte üzer.
27" monitörlerde pixel sayma muhabbetleri yöneltti. Monitör ile aramda ortalama 70cm mesafe var. Çok uzaktan bakamam. Yoksa dediğiniz gibi harika bir sistemim yok. FHD'de olabilir.Ben sadece çözünürlük olarak kararsızlığını çözemedim. 1050 Ti'li laptop için 2K çözünürlük absürt oluyor.
27" monitörlerde pixel sayma muhabbetleri yöneltti. Monitör ile aramda ortalama 70cm mesafe var. Çok uzaktan bakamam. Yoksa dediğiniz gibi harika bir sistemim yok. FHD'de olabilir.
Fikirlerini belirtmek isterlerse sevinirim
Senin düşüncen nedir? VA panel ve IPS panelin ciddi derece bir farkını hissettin mi? Veya FHD ve QHD arasında.
Çözünürlüğü yüksek modellere bakmamı düşündüren konu buydu, yoksa FHD'nin yeterli olacağını düşünüyorum. Öyleyse 27",FHD, IPS panele sahip önerilerinizi alabilirimPiksel sayman için panelin PPI değerinin 70'ten düşük olması ve panelin çok güçsüz olması gerekir
Bu kısım benimde kafamı karıştırmıştı ilk monitörümü alırken.Samsung bir şeyler deniyor ama ney anlayamadım.@Saint Lucia Samsung mesela aynı fiyat bandında, aynı özelliklere sahip 10 model piyasaya sürmüş. Birinin sonunu UXUF yapmış, biri RXUF, biri MXUF
Çözünürlüğü yüksek modellere bakmamı düşündüren konu buydu, yoksa FHD'nin yeterli olacağını düşünüyorum. Öyleyse 27",FHD, IPS panele sahip önerilerinizi alabilirim
Lenovo, LG, Philips çok çeşitli üreticiler var. Panelleri hepsi kendileri mi üretiyor. Önerdiğiniz bir marka veya model var mıdır?
@Saint Lucia Samsung mesela aynı fiyat bandında, aynı özelliklere sahip 10 model piyasaya sürmüş. Birinin sonunu UXUF yapmış, biri RXUF, biri MXUF