Merhaba sevgili dostlar, 2. bir monitör bakıyorum. Uzun süredir araştırıyorum, bir sonuca ulaşamadım. Fikirlerinizi almak isterim.
Öncelikle kullandığım sistem hakkında bilgi vereyim. Dizüstü, Dell Inspiron 7577, GeForce GTX 1050 Ti olan modeli kullanıyorum.
Ana monitör olarak, Samsung curve 24", 144Hz, 4ms, FHD, IPS ekrana sahip bir monitör kullanıyorum. Kullandığım monitör HDMI ile bağlı. 2. monitörü Thunderbolt 3 (USB 3.1 gen 2 Type-C) port/DisplayPortundan alıp laptop ekranını devre dışı bırakmayı düşünüyorum.
Yeri geldiğinde ana ekran olarak da kullanabilirim. 27" bir ekran boyutu düşünüyorum. Pek fazla oyun oynamıyorum, 60-75 Hz'in yeterli olacağını düşünüyorum.
Şu iki modele bakıyordum.
AOC, 27", FHD, IPS,
Samsung, 27", FHD, IPS. Fakat biraz daha ekleyince VA panele sahip QHD modeller dikkatimi çekti, bkz
AOC, 27", QHD, VA,
ViewSonic, 27", QHD, VA. Ne yazık bulunduğum bölgede görüp farkı anlayabileceğim bir mağaza yok. Şu an kullandığım panel IPS olduğundan VA panel ile ilgili çekincelerim var. Bir bütçe kısıtlamam yok fakat 27", QHD, IPS panellerin 5000 TL'den başladığını görüyorum. Sadece panel için 1000 TL fark değer mi kestiremiyorum. 5000 TL'ye çıkarsam 7000 TL'ye 27", UHD, VA panele sahip monitörler mevcut ucu yine aynı yere geliyor

Kısacası siz olsanız VA panel çözünürlüğü iyi olan bir monitör mü tercih edersiniz? Yoksa IPS panel FHD bir monitör mü? Bu modellerle sınırlı değilim. Monitör önerilerinize de açığım. (profesyonel fotoğrafçı veya grafik tasarımcı değilim. Aşırı oyun oynayan biri değilim, arada Valheim, Satisfactory, The Forest, Green hell tarzında oyunlar oynuyorum. Kodlama ile uğraşıyorum.)