27" i5 iMac vs 21" i7 iMac

Yanlış bilmiyorsam render ya da efekt olaylarında ekran kartı daha çok kullanılıyor diye biliyorum. i7'li 21" modeli daha uyguna denk geliyor 27" i5 modeline nazaran ama 5K ekrandan da vazgeçmek istemiyorum doğruyu söylemek gerekirse. Dediğiniz gibi 3000 lira ile yapılabilecek bir ton şey var. En basitinden harici bir SSD alıp biraz daha bilgisayarı hızlandırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim gordugum bazi 3D cizim uygulamalari ekran karti istiyor. Ama CPU uzerinden render veren programlar da var.

Siz kullanacaginiz programlari belirleyin. Ona gore tercih yapin. Ben olsam i5'li sistemi alirim.

AIO alıp Hackintosh kullanmak daha karlı. Mesela linkteki cihaz alacağın iMac'lerden donanım olarak çok daha üstün ve daha ucuz.

iMac almamın temel sebeblerinden biri Windows platformunun biraz sıkmaya başlaması. Bunun yanında şu anda Apple'da okula geri dönüş adlı bir kampanya var. Kulaklık hediye ediliyor Solo 3. Bir de Logic, Final Cut gibi programlar bir paket halinde ciddi bir fiyat düşüşüyle birlikte satılıyor. Çok kaçırmak istemiyorum açıkcası.
Benim gordugum bazi 3D cizim uygulamalari ekran karti istiyor. Ama CPU uzerinden render veren programlar da var.

Siz kullanacaginiz programlari belirleyin. Ona gore tercih yapin. Ben olsam i5'li sistemi alirim
Sanırım ben de tercihimi Core i5'ten yana kullanacağım.

O fiyata çok daha iyi bir bilgisayar alıp Hackintosh kurmak daha makul bence. Özelikle render gibi olaylarda iMac seni üzer.

O şekilde sağlıklı bir performans alabilir miyim? Dolar kurundan sonra 1080'li cihazlar ne kadara denk geldi bilemiyorum ama öyle bir imkan varsa o konuyu da araştırabilirim.

Durum böyleyse gerçekten dolar 10 olmadan harekete geçsem iyi olacak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…