27 inc monitör önerisi

TEMEZZYY

Centipat
Daha fazla  
Başlık Önerisi: RTX 2050 Sisteme 27 İnç 1080p Monitör Önerisi

Konu İçeriği:

Selamlar arkadaşlar,

Yeni bir monitör almayı planlıyorum ve bütçeme uygun birkaç seçenek buldum. Ancak ekran kartım RTX 2050 olduğu için kararsız kaldım. Genelde hikayeli oyunlar oynuyorum ama arada film/dizi de izliyorum.

Aradığım monitörde özellikle şu özelliklerin olmasını istiyorum:
  • Boyut: 27 İnç (Masam biraz geniş olduğu için 27 bakıyorum).
  • Panel: Rapid IPS veya Fast IPS.
  • Tepki Süresi: 0.5 ms veya 1 ms GtG.
  • Yenileme Hızı: 165Hz veya 180Hz (Sizce 240Hz bu karta fazla mı gelir?).
  • Teknolojiler: G-Sync uyumluluğu, FreeSync Premium ve Flicker-free.
Şu an baktığım modellerde HDR Ready ve konsol desteği gibi ekstralar da var. RTX 2050 ile 1080p çözünürlükte 27 inç monitör kullanıp memnun kalan var mı? "Pikselleşme olur" diyenler çok oluyor ama kullanım mesafem biraz uzak.

Bütçem [6000-7000] TL civarı. Bu özelliklere sahip, kronik sorunu olmayan (ghosting, ışık sızması vb.) model önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler.

Eğer kullanım mesafen uzaksa fazla sorun olmaz ama pikselleşme oluyor haberin olsun. Ben görüntü ölçeklendirmesini %150 yaparak sorunu azalttım. Oyunlarda gözle görülür fark olmuyor.

başlık önerisi: RTX 2050 sisteme 27 inç 1080p monitör önerisi.

konu içeriği:

Selamlar arkadaşlar,

Yeni bir monitör almayı planlıyorum ve bütçeme uygun birkaç seçenek buldum. Ancak ekran kartım RTX 2050 olduğu için kararsız kaldım. Genelde hikayeli oyunlar oynuyorum ama arada film/dizi de izliyorum.

Aradığım monitörde özellikle şu özelliklerin olmasını istiyorum:
  • boyut: 27 inç (masam biraz geniş olduğu için 27 bakıyorum).
  • panel: Rapid IPS veya Fast IPS.
  • tepki süresi: 0.5 ms veya 1 ms GtG.
  • yenileme hızı: 165Hz veya 180Hz (sizce 240Hz bu karta fazla mı gelir?).
  • teknolojiler: G-Sync uyumluluğu, FreeSync Premium ve flicker-free.
Şu an baktığım modellerde HDR ready ve konsol desteği gibi ekstralar da var. RTX 2050 ile 1080p çözünürlükte 27 inç monitör kullanıp memnun kalan var mı? "pikselleşme olur" diyenler çok oluyor ama kullanım mesafem biraz uzak.

Bütçem [6000-7000] TL civarı. Bu özelliklere sahip, kronik sorunu olmayan (ghosting, ışık sızması vb.) Model önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba hocam, 1-2 ay önce bunu aldım aşırı memnunum pivot özelliği de mevcut fiyatı da uygun. Doğru renk ayarları yaparsanız LED gibi güzel bir görüntüsü oluyor. Arkasında da RGB LED'ler var (çok da önemli özellik değil ama hoş).

İki problemi var:

1-dikey moda çevirirken kendi ayaklığına sürtebiliyor ama dikey moda almam diyorsanız problem yok.

2- eğim olarak aşağı yukarı ayarlanmıyor sadece yükseklik ve dikey-yatay ayarlar var. Eğer yanında monitör kolu vs alırsanız efsane bir monitör.

Ben Amazon üzerinden aldım hem güvenilir kargo hem hızlı geldi.

FAZEON X27F240P 27" 240Hz 0.5ms FAST IPS FHD HDMI*2 + DP*1 PIVOT RGB GAMING MONITOR

Edit: Ben aldığımda 4.9k falandı (sanırım indirimde olmuştu o sıra şu an 6.7k olmuş. Aynı özelliklere sahip daha uygunu bulursanız onu alabilirsiniz ama bu monitörü de kesinlikle öneririm.

Eğer kullanım mesafen uzaksa fazla sorun olmaz ama pikselleşme oluyor haberin olsun. Ben görüntü ölçeklendirmesini %150 yaparak sorunu azalttım. Oyunlarda gözle görülür fark olmuyor.

Açıkçası öyle çok fazla pikselleşme sezmedim ben ama dediğiniz %150 ölçeklendirme ve NVIDIA üzerinden sanal pikselleştirme ile kalite yükselleştirmesi yapabilirsiniz 2k/4k falan ama performans azaltabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı