27 inç Pikselleşme Yapar mı?

RootTR

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Kısa özet olarak Nistagmus hastasıyım bu yüzden yazıları okumak için 22 inç bir ekrana biraz yakından bakmak durumundayım. 24 inç 144 hertz bir monitör ararken birden neden 27 inç 144 hertz bir monitör almayayım dedim. 27 inç araştırmalarına giriştim ve sitelerde 27 inç için 1920x1080 çözünürlük standart olarak belirlenmiş. Fakat tüm 27 inç monitörlerin 2K olduğunu söyleyen bir kesim de var ve 2560x1440 olmadan her türlü 27 inç monitörde pikselleşme yaşayacağımı söylüyor. Ekran kartın R9 380 4GB OC Edition. Bu ekran kartını 2K ile test etmek istemiyorum, durum karşısında 24 inç almaktan başka çarem var mıdır?

Uzun zamandır aynı ikilemdeydim. Bugün gidip sonunda kendime MSI Mag274R modeli bir monitör aldım. Almadan önce de gidip 27" monitörleri mağazalarda denedim, şu meşhur piksel sayma olayını. Şu an önümde hem 24" hem 27" 1080p monitör var. Piksel falan saymıyorum 2sinde de. 2k veya 4k monitör ile yan yana kullanırsam belki üzülürüm onu da denemeden bilemem. Kendin deneyimlemeden karar verme derim 24-27 inç olayına. Forumda yazan çoğu kişi hiç denememiş olmasına rağmen "piksel sayılıyormuş" diye yazıyor. Deneyimleyip, beğenmeyip yazanlara değil lafım tabii zevk meselesi.

Denemek epey maliyetli olacaktır fakat kullanıcı yorumu çok fikir değiştirmeme sebep oluyor. Bir çok yerde 1080p için sınır olarak 27 inç gösteriliyor. 24 inç bana gerçekten küçük gelecek, korkum bu yönde. 27 inç bir monitöre de R9 380 yetecek mi? Emin değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı