27” monitör için Curved tercih edilmeli mi?

Ne açıdan hocam detay verir misiniz?
1080p 15.6" laptoptan 4K 27" düz monitöre geçiş yaptım. Endişelerim vardı ama o zaman nasıl kullanıyorsam aynı şekilde kullanıyorum, fiziksel anlamda herhangi bir sıkıntı oluşturmadı. Baş hareketleri, göz yorulması vb. olmadı anlayacağınız.

Tam tersini yaşadım yakın zamanda ve ben etkilendim. Büyük ekrandan küçük ekrana geçmek epey yorucu oldu benim için. Fakat şunu da unutmayın küçük ekrandan büyük ekran boyutlarına geçince kesinlikle hayat bir tık yavaşlamış gibi hissedeceksiniz. Özellikle oyun oynuyorsanız rakiplerinize karşı HZ ve Ekran boyutu farkını rahatlıkla hissedersiniz küçük ekrana göre. Onlarn hareketleri size daha yavaş ve akıcı gelir böylece hamle yapma alanınız genişler. Çizimler için de sanırım benzer bir durum var. Daha büyük alana hitap edip daha az yorulacaksınızdır.

Sizin için tam olarak metreyle ölçtüm 70-75 CM arasında bir uzaklığım var benim. 27'' 1080P kullanırken bu mesafe beni çok rahatsız ediyordu. O yüzden 2K'ya geçtim.

Curved konusunda bence 27'' için benimki gibi mesafelerden gayet uygun bir teknoloji.

Bu arada ben 3050 ile 2K'da takılıyorum Tabi ayarlar ultra olmuyor ama.

Bende 27'' 2K monitör sahibiyim mesafem yakın olduğu için curved almadığıma pişmanım. Bence mesafeniz yakınsa kesinlikle Curved alın derim. Daha iyi oluyor ekranı görme açısından.

Tavsiyem direkt internetten almamanız olur, insanları açgözlülük yapıp alabildiğinin en büyüğünü alıyor gelince de alışamıyorlar. Bence vatan gibi yerlere gidip kendi oturma uzaklığına göre monitörleri incelemen, curvedi İnternet kafede kullanmıştım tam karşısına oturunca baya güzeldi ama yanlardan falan biri bakmaya çalışsa kötü olabilir, bir de ucuz curvedlerin paneli genelde VA oluyor, onu da düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…