27” monitör için Curved tercih edilmeli mi?

Ne açıdan hocam detay verir misiniz?
1080p 15.6" laptoptan 4K 27" düz monitöre geçiş yaptım. Endişelerim vardı ama o zaman nasıl kullanıyorsam aynı şekilde kullanıyorum, fiziksel anlamda herhangi bir sıkıntı oluşturmadı. Baş hareketleri, göz yorulması vb. olmadı anlayacağınız.

1080p 15.6" laptoptan 4K 27" düz monitöre geçiş yaptım. Endişelerim vardı ama o zaman nasıl kullanıyorsam aynı şekilde kullanıyorum, fiziksel anlamda herhangi bir sıkıntı oluşturmadı. Baş hareketleri, göz yorulması vb. olmadı anlayacağınız.
Tam tersini yaşadım yakın zamanda ve ben etkilendim. Büyük ekrandan küçük ekrana geçmek epey yorucu oldu benim için. Fakat şunu da unutmayın küçük ekrandan büyük ekran boyutlarına geçince kesinlikle hayat bir tık yavaşlamış gibi hissedeceksiniz. Özellikle oyun oynuyorsanız rakiplerinize karşı HZ ve Ekran boyutu farkını rahatlıkla hissedersiniz küçük ekrana göre. Onlarn hareketleri size daha yavaş ve akıcı gelir böylece hamle yapma alanınız genişler. Çizimler için de sanırım benzer bir durum var. Daha büyük alana hitap edip daha az yorulacaksınızdır.

Hocam yakından kastınız kaç cm mesela ?

Önermeyin dememin nedeni hem filmler, diziler vs hep 1080p olduğu için hem de 3060'lı laptopum var ve ultrada anca akıcı şekilde oynuyorum performansım çok düşecek. O yüzden baya düşündüm taşındım, büyük ekran da istiyorum 27" 1080 karar verdim. 24" düşünüyodum çok küçük gelir diye vaz geçtim.

Şimdi de bu iki konu arasında kararsızım, flat mi, curved mi? Curved epey araştırdım hem göz rahatlığı hem içine çekmesi açısından daha iyi deniyor. Fakat 32" ekrandan daha düşük boyutlarda etkisini görmezsiniz diyenler de var.

Hocam 32" aşağısında hissedilmez diyenler var ama siz 24de bile hissediliyor diyorsanız 27de her türlü hissedilir

Ne açıdan hocam detay verir misiniz?

1800R iyi diyorlar hocam. R değeri düştükçe daha kavisli oluyormuş.
Sizin için tam olarak metreyle ölçtüm :D 70-75 CM arasında bir uzaklığım var benim. 27'' 1080P kullanırken bu mesafe beni çok rahatsız ediyordu. O yüzden 2K'ya geçtim.

Curved konusunda bence 27'' için benimki gibi mesafelerden gayet uygun bir teknoloji.

Bu arada ben 3050 ile 2K'da takılıyorum :) Tabi ayarlar ultra olmuyor ama.

Tavsiyem direkt internetten almamanız olur, insanları açgözlülük yapıp alabildiğinin en büyüğünü alıyor gelince de alışamıyorlar. Bence vatan gibi yerlere gidip kendi oturma uzaklığına göre monitörleri incelemen, curvedi İnternet kafede kullanmıştım tam karşısına oturunca baya güzeldi ama yanlardan falan biri bakmaya çalışsa kötü olabilir, bir de ucuz curvedlerin paneli genelde VA oluyor, onu da düşün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı