27" monitör önerisi

Bütçe
6000
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF Gaming A15 FA507RC | R7 6800h | RTX 3050| 32GB RAM
Merhaba, 27" bir monitör alacağım. Kriterlerime göre biraz araştırma sonrası MSI ve LG modelleri gözüme çarptı. Benim için olmazsa olmaz özellikler 27" ve IPS panel olması. 2. şart olarak monitörün güzel bir görüntü sunması(fazla soluk renkli olmaması). E tabii 3. olarak da olabildiğince yüksek Hz olması(144 ve yukarısı). Ben bu kriterlere göre araştırma yaptığımda şu modelleri buldum:
1) Amazon.com.tr
2) Amazon.com.tr
3) https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0D5YNDXVK/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A34LUFHORQG3L9&psc=1
Sizce hangisi daha mantıklıdır? Bütçe 6 Bin'i aşmasa çok iyi olur ama belki indirim vs yakalarım diye LG'yi de ekledim.

Ek bir soru: Fiziksel mağazalardaki monitörlerin görüntüleri genelde çok kötü bunun orada yapılan ayarlar ile bir ilgisi var mıdır? Onları referans almak ne derece mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon şart değilse bunu öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, 27" bir monitör alacağım. Kriterlerime göre biraz araştırma sonrası MSI ve LG modelleri gözüme çarptı. Benim için olmazsa olmaz özellikler 27" ve IPS panel olması. 2. şart olarak monitörün güzel bir görüntü sunması(fazla soluk renkli olmaması). E tabii 3. olarak da olabildiğince yüksek Hz olması(144 ve yukarısı). Ben bu kriterlere göre araştırma yaptığımda şu modelleri buldum:
1) Amazon.com.tr
2) Amazon.com.tr
3) https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0D5YNDXVK/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A34LUFHORQG3L9&psc=1
Sizce hangisi daha mantıklıdır? Bütçe 6 Bin'i aşmasa çok iyi olur ama belki indirim vs yakalarım diye LG'yi de ekledim.

Ek bir soru: Fiziksel mağazalardaki monitörlerin görüntüleri genelde çok kötü bunun orada yapılan ayarlar ile bir ilgisi var mıdır? Onları referans almak ne derece mantıklı?
Aralarından, MSI MAG 275F 27 öneririm.

275F hakkında inceleme yok maalesef ama şanslısınız ki ben bu konuya denk geldim. Monitörü 3 gündür kullanıyorum. Ghosting yok, 8bits+FRC sayesinde doygun ve fazla renkler görebiliyorsunuz. 165Hz'de 12 bit renk derinliği elde ettim ayrıca, bir OLED HDR'ı olmasa da HDR ready mevcut ve olmamasına kıyasla çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tek sorunu olarak monitör kolay sallanabiliyor. Sorularınızı cevaplayabilirim.

Amazon şart değilse bunu öneririm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buna da baktım aslında özellik olarak daha iyi gibi gözüküyor fakat yeterli bir inceleme bulamadım. (Edit: bu değil benzer özellikteki daha ucuz bir versiyonu)

Aralarından, MSI MAG 275F 27 öneririm.

Teşekkür ederim.

27 inç 1080P'de PPI çok düşük oluyor sisteminiz yeterliyse 1440p monitörler için bütçeyi hafif arttırmanızı öneririm.

1080p seçme nedenim hem daha uygun hem de laptop ile beraber(RTX 3050) kullanacağım için çoğu zaman 2K olarak kullanamayacağım.

275F hakkında inceleme yok maalesef ama şanslısınız ki ben bu konuya denk geldim. Monitörü 3 gündür kullanıyorum. Ghosting yok, 8bits+FRC sayesinde doygun ve fazla renkler görebiliyorsunuz. 165Hz'de 12 bit renk derinliği elde ettim ayrıca, bir OLED HDR'ı olmasa da HDR ready mevcut ve olmamasına kıyasla çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tek sorunu olarak monitör kolay sallanabiliyor. Sorularınızı cevaplayabilirim.

Laptopa bağlayacağım bunu yazmayı unutmuşum. 2.0 HDMI girişi ile hangi Hz'de hangi bit değerini alabilirim? Bir de HDMI ile 180Hz alabilir miyim? Başka bir konuda değerler verilmişti ama 180Hz için bir şey yazmıyordu.

Laptopa bağlayacağım bunu yazmayı unutmuşum. 2.0 HDMI girişi ile hangi Hz'de hangi bit değerini alabilirim? Bir de HDMI ile 180Hz alabilir miyim? Başka bir konuda değerler verilmişti ama 180Hz için bir şey yazmıyordu.

Monitör kutusunun içerisinden çıkan HDMI kablosu ile doğrudan 180Hz 8bit alabiliyorsunuz, HDR'da açılabiliyor. Normalde monitör dediğim gibi 8bit+FRC(10bit) ama nasıl 12bit renk derinliği aldığımı bilmiyorum. İşin garibi direkt monitör 12bit renk derinliğinde çalıştığını gösteriyor. O yüzden 165Hz'de 12bit renk derinliği alınabiliyor. 180Hz'de ise 8bit+FRC (10bit) almak için sanıyorum ki DP ile bağlamak gerekiyor ama maalesef daha DP satın almadım. Ayrıca DP olmadan Adaptive Sync yani G-Sync ya da FreeSync açamıyorsunuz.

1080p seçme nedenim hem daha uygun hem de laptop ile beraber(RTX 3050) kullanacağım için çoğu zaman 2K olarak kullanamayacağım.
1080p için bunu alabilirsin.

Monitör kutusunun içerisinden çıkan HDMI kablosu ile doğrudan 180Hz 8bit alabiliyorsunuz, HDR'da açılabiliyor. Normalde monitör dediğim gibi 8bit+FRC(10bit) ama nasıl 12bit renk derinliği aldığımı bilmiyorum. İşin garibi direkt monitör 12bit renk derinliğinde çalıştığını gösteriyor. O yüzden 165Hz'de 12bit renk derinliği alınabiliyor. 180Hz'de ise 8bit+FRC (10bit) almak için sanıyorum ki DP ile bağlamak gerekiyor ama maalesef daha DP satın almadım. Ayrıca DP olmadan Adaptive Sync yani G-Sync'ya da FreeSync açamıyorsunuz.

Peki HDMI ile G-Sync açamama tüm monitörler için mi geçerli yoksa bunun özelinde mi? Laptop ile kullanacağım için tek seçeneğim HDMI bağlantısı bunları açamamak çok sorun yaratır mı?

1080p için bunu alabilirsin.

Teşekkür ederim ama 27" almak istiyorum monitörle aramda biraz mesafe olacak.

Peki HDMI ile G-Sync açamama tüm monitörler için mi geçerli yoksa bunun özelinde mi? Laptop ile kullanacağım için tek seçeneğim HDMI bağlantısı bunları açamamak çok sorun yaratır mı?

Genel olarak hiçbir Adaptive Sync monitör bunu desteklemiyor, yalnızca DP ile açılabiliyor. Ben sabit 180FPS alamadığım için bazı oyunlarda yakın bir zamanda DP almayı düşünüyorum ama sizin böyle bir derdiniz yoksa ya da ekran yırtılsın sorun değil derseniz umursamaya gerek yok pek de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı