27" OLED monitör önerisi

Bütçe
32000
Burn in garantisi panele guvenle ilgisi cok yok bence. Cunku paneller hep ayni zaten. Samsung'un panelleri (%100 eminim diyemem). Herkes kendi uretmiyor yani gunun sonunda. 2 seneydi en basta OLED garantileri, cok fazla burn-in sikayeti oldugu icin 3 seneye cikardilar bazi firmalar hemen musteri kaybi yasamamak adina.

Kalite onemliyse adres belli: OLED :)

Bu 3 garanti disi kullanimi nasıl belirleyecekler ki? Garip geldi bana açıkçası.

Gorsel kalitede fark yaratiyor kesinlikle. Yapisal olarak farkli klasmandalar zaten.

Monitorler kendi guvenlik onlemlerini farkli isimler altinda urettiler. Almayi dusundugunuz monitorun sayfasina girdiginizde gorursunuz mutlaka. Guvenlik onlemlerinin hepsine harfiyen uymak gerekiyor. Ihmalkarliktan dolayi burn-in gormektense, guvenligi abartmanin zarari olmaz, faydasi olur.

Eger OLED guvenlik onlemleri kapaliysa, uzun sure sabit goruntuyu monitorde tutmak tertemiz burn-in icin gayet guzel davetiye olur :)

Samsung'un insafına kalırsın. Gönderirsin yanık monitörü bu yanlış kullanılmış der geri yollar. 3 yıl şartsız yanma garantisi veren Dell ve ASUS almak daha mantıklı.

Samsung'un insafına kalırsın. Gönderirsin yanık monitörü bu yanlış kullanılmış der geri yollar. 3 yıl şartsız yanma garantisi veren Dell ve ASUS almak daha mantıklı.
Asus kullanicisi olarak adamlarin sorgusuz sualsiz burn-in garantisi verdigini net biliyorum ama Samsun'un ucu acik sartlar vermis olmasi cok enteresan. Bir de panellerin dogrudan ureticisi kendisi oldugu halde.

Soldaki VA iken sağdaki IPS panel.

Eki Görüntüle 2478809

1745712326634.png

Daha küçük ancak şu an daha çok belli oluyor renk kalitesi, soldaki VA.

Dell sanırım 3 yıl burn in garantisi veriyormuş, bu da teyide muhtaç bilgi ama 3 yıl burn in garantisi veriyorsa paneline güveniyor gibi geldi.
Her ne kadar kod yazsam da kişisel bilgisayarım olduğu için kalite bir tık daha önemli etken.

Artık burn in çok sık görülen bir şey değil eğer kaliteli bir marka ve iyi bir garanti alırsan zaten rahatsın ama dediğim gibi artık çok sık görülen bir durum değil buna karşı önlem alıyorlar.

Eki Görüntüle 2478824

Daha küçük ancak şu an daha çok belli oluyor renk kalitesi, soldaki VA.

Efsane gözüküyor R25F-30. bende bir diğer konuda XG27acs yerine G65B aldırmaya çalışıyorum. VA panele bu kadar para vermek istemiyorum IPS ve OLED en iyisi diyor. VA Panel'in kötü gözüktüğü algısı oluşmuş. Algıyı kırmak çok zor. G65b gibi canavarı bile beğendiremiyoruz resmen.

Artık burn in çok sık görülen bir şey değil eğer kaliteli bir marka ve iyi bir garanti alırsan zaten rahatsın ama dediğim gibi artık çok sık görülen bir durum değil buna karşı önlem alıyorlar.
Onlemlere uyulmadigi ve devamli ihmalkarlik yapildigi zaman cok kolay yakmak. Benim icin bayagi kolay olmustu mesela 27AQDM modelinde :) Tetikle olmasi lazim kullanicinin yani.

Onlemlere uyulmadigi ve devamli ihmalkarlik yapildigi zaman cok kolay yakmak. Benim icin bayagi kolay olmustu mesela 27aqdm modelinde :) tetikle olmasi lazim kullanicinin yani.

Evet çok fazla süre açık bırakmamak lazım. Bunun gibi önlemler.

Yeni konular

Geri
Yukarı