2700 TL Bütçeli Monitör Dahil Sistem

legendhan

Hectopat
Önsöz: Aşağıdaki sorularımdan herhangi birine aldığım her yanıt beni bu büyük sorunlardan kurtaracaktır.

Arkadaşlar Bu siteye Recep Baltaş'ın bir videosunu izleyerek başlayan bi macerayla üye oldum ve 1 aydır yoğun olarak sistem parçaları bakıyorum. Ankara'da Vatan bilgisayardan veya Ankara'da böle garanti verebilecek,parça temini kolay müşteri hizmetleri ulaşılabilir bir yer tavsiyeniz varsa onu da alabilirim.

Benim şuanki 2 sene önce 2011'de topladığım Kasa+Monitörün özelliklerini sıralıyım.
-------------------------------------------------------------
Samsung SnycMaster 943--(3 sene önce 250 ye almıştım)

Intel Core i5 2500------/(450 lira)

4,00 GB İkili-Kanal DDR3 1333mhz--/(82 lira)

ASUSTeK Computer INC. P8H67-M LE (LGA1155)--/(250lira)

1024 MBGeForce 9800 GT --/(170 lira)

1TB 7200rpm Seagate ATA Device (SATA)--/(230 lira )

DVD Writer--(20 lira)

500W power+Kasa (ikisi bir bütün)--400 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.
------------------------------------------------------------------------------

1-) 2.Elde parça fiyatlarını netten baktım daha düşük tutmama rağmen (zamanında 2000 lira bişeydi) 1.060 lira yapıyor ama galiba piyasası yok masaüstünün ve Bir Arkadaşıma 700 lira ya söz verdim yazın satıyorum çünkü hem kasayı hem de anakartı sevmiyorum. Anakart en fazla 1333Mhz RAM destekliyor. Kasanın da girişleri ulaşılabilir değil çoğu arkada. Sizce 700 e satmak bu devirde iyi mi? Çünkü İllaki değiştireceğim. Ve ben bir daha böyle kargoyla falan da uğraşan biri değilim.

Şimdi Topluyacağım PC den beklentilerimi Söliyim:

PC'de çok fazla yabancı dizi ve film vs. izlerim ve bunun çok kaliteli olmasını isteyen biriyim. Güncel oyunları oynamayı severim ve görselliğide tatmin edici olmalı full detay olmasada online oyunlar vs. ve kendim hobi olarak Adobe Photshop, Dreamwiver gibi şeyleri bayağı ögrenme amaclı kulanabileceğim (iyi bi şekilde pronun biR altseviyesi çünkü ilerde bunlara hakim olmak istiyorum) bir PC stiyorum.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistem toplamadan önce Kafama takılan Soruları Sormak istiyorum belkide derleyici bi konu olur?

1-) Anakartın SSD destekleyip desteklemediği nasıl anlarız ya da böle bir şey var SSD desteklemeyen bir anakart?
2-) Bilindiği gibi masaüstü olmasının tercihi kolay yükseltilebilmesi parça değiştirerek masrafları azaltmak. Peki şu zamanda beni yarı yolda bırakmayan bir anakartı nasıl bulacağım ? Siteyi oldukça gezdim ve yeni nesil ekran kartları çıkıyor ileride sıkıntı yaşar mıyım ve işlemci dışında yeni bir anakartta giriş falan olur mu 4-5 sene içerisinde ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ana konuya geçersek sistemimde (Kasa+monitör) olmazsa olmaz ve olmasını istediğim şeyleri belirtiyim sonra kargaşa çıkmasın.

1-)Bir kere kasa gayet serin ve sessiz olması önceliğim ve USB 3.0 girişleri olsun. USB 2.0 girişleri kasanın ön üst bölgesinde bolca bulunması süper olur, işyerimde Acer bile 4 çıkış en üstünde duruyor hepsi USB 2.0 ama olsun:) Görsel anlamda pek tercihim yok işlevselciyimdir.

2-) İntel işlemcileri ve intel uyumlu anakart tarafındayım işlemci olarak
Core i7 3770k 1155 düşünüyorum ve stok fan dışında orta halli bi soğutucu şart.

3-) Wifi adaptör veya bir şekilde kasamın Wifi özelliğinin olmasını istiyorum.

4-) Monitör en düşük 24 inç olsun 3D ye Gerek Yok ve kullanıcılar nasıl tavsiye ediyorsanız belirtiniz yani film de izleyeceğiz oyun da.

5-) SSD şart ve en az 1 TB harddisk ve bunlara işletim sistemi kurmak kolay mıdır ? Yani işletim sistemini SSD'ye nasıl kuracağız ? Bunları nerden öğrenebilirim ? Kaynakları verseniz ben okurum.

6-) Böyle bi sistemi sadece film izlerken falan kumandayla kontrol etmek isterdim bunu nasıl veya ayrıyeten anlatırsınız ?

7-) Son Olarak 1000-1200 lirasını peşin versem güzel bi indirim alabilir miyim?

Bir masa önerisi şık ve güzel harika olur. Buraya kadar okuyup sabrettiğiniz için teşekkür ediyorum yani sorsanız bu eskisi de işimi görüyor ama bu bir hastalık milletin en son çıkan telefonu alması gibi bende de bu var ve Technopat'ın Youtube videolarında montajları izleyerek belki de parçaları kendim monte edebilirim ama yine de bir mağaza olursa en azından garantili olur diye düşünüyorum.

Bu sorularımdan herhangi birine aldığım her yanıt beni bu büyük sorunlardan kurtaracaktır. Sağ olun ve hiç anakart monte etmedim belirtiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplayabileceğim kadarına yardımcı olayım ben.

-Öncelikle güncel anakartların tamamı SSD destekler, açıkçası desteklemeyenler konusunda bir bilgim yok.
-3770K en az 4 yıl seni idare edecek bir işlemcidir ve çarpan bileşeni açık olduğu için OC'da hiçbir sıkıntı çıkarmayacaktır. Ayrıca İNTEL candır :)
-Monitör olarak VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VS248H GEN işini görecektir 24'' fiyat çıtasının doğrudan yükselten bir boyut olduğu için ucuz sayılabilecek bir monitör.
- Wifi masaüstü PClerde gereksiz bir durum fikrimce (modemin salonda değilse) kablo herzaman iyidir.
-Kumanda da gereksiz bir durum kablosuz mause ve klavyede işini görecektir. Kumandalı PC VESTEL'in ürettiği okullarda akıllı tahta olarak kullanılan aletlerde var kumanda (ses sitemlerinin kumandaları hariç)
-SSD'ye kurulum işine sen karışma bence aldığın yer (tavsiyem VATAN'dır toplama PC'de vatanın hızı ve işçiliği tartışılmaz) ayriyetten daha önce yapmadığın kasa toplama işlemini izlediğin videolardan aldığın güvenle kendin yapmaya çalışma. O işi yapan kişiler ne yaptığını bilen kişilerdir. İstediğin sistemin bütçesi orta seviye bir bütçenin üstünde olacaktır, yatırımına zarar gelmesini ne sen nede biz isteriz.
-Peşinat ile fiyatın değişeceğini düşünmüyorum peşinattan kalan kısmı taksitlendirme yapacaklardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirimde bütçeye denk gelecek.

ÜrünFiyatAdetKDV Dahil Tutar*Avantajlı Tutar
POWERCOLOR
HD7970 V3 GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
539,00 USD1.154,38 TL*1.062,03 TL
SAMSUNG
21,5'' S22B350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
219,00 USD469,03 TL*431,51 TL
Toplam (KDV Dahil):​
3.289,65 TL
*3.026,48 TL

Cevaplayabileceğim kadarına yardımcı olayım ben.

-Öncelikle güncel anakartların tamamı SSD destekler, açıkçası desteklemeyenler konusunda bir bilgim yok.
-3770K en az 4 yıl seni idare edecek bir işlemcidir ve çarpan bileşeni açık olduğu için OC'da hiçbir sıkıntı çıkarmayacaktır. Ayrıca İNTEL candır :)
-Monitör olarak VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VS248H GEN işini görecektir 24'' fiyat çıtasının doğrudan yükselten bir boyut olduğu için ucuz sayılabilecek bir monitör.
- Wifi masaüstü PClerde gereksiz bir durum fikrimce (modemin salonda değilse) kablo herzaman iyidir.
-Kumanda da gereksiz bir durum kablosuz mause ve klavyede işini görecektir. Kumandalı PC VESTEL'in ürettiği okullarda akıllı tahta olarak kullanılan aletlerde var kumanda (ses sitemlerinin kumandaları hariç)
-SSD'ye kurulum işine sen karışma bence aldığın yer (tavsiyem VATAN'dır toplama PC'de vatanın hızı ve işçiliği tartışılmaz) ayriyetten daha önce yapmadığın kasa toplama işlemini izlediğin videolardan aldığın güvenle kendin yapmaya çalışma. O işi yapan kişiler ne yaptığını bilen kişilerdir. İstediğin sistemin bütçesi orta seviye bir bütçenin üstünde olacaktır, yatırımına zarar gelmesini ne sen nede biz isteriz.
-Peşinat ile fiyatın değişeceğini düşünmüyorum peşinattan kalan kısmı taksitlendirme yapacaklardır.

Sağ olun. Ben ilk topladığımda parçaları ayrı ayrı yerlerden alıp bir mağaza çalışanına monte ettirmiştim. Orda işlemciyi açarken stok fanın üstünde çarpı atılmış bir termal macun vardı ve o adam dedi ki boşuna termal macun almışssın deyip tak yapıştırdı yani pek özenmedi. O yüzden dedim kendim yapıyım diye. Wifi'yi istiyorum çünkü kendi hattımın internetini de kullanmak istiyorum veya başkasınınkini yani zor durumlarım için olsun istiyorum.

MSI'deki anakart gibi tek tuşa basılıp OC yapılan Asus'un anakartı var mı ? Şöyle temel bileşenlerde tavsiyede bulunsanız, en önemlisi de anakart böyle 350 lira civarı.

- - - Güncellendi - - -

CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA---8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram--128GB Ultra Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 290MB) bunları düşünürüm ama dediğim gibi ekran kartına 1 milyar küsür ayırmıyorum en fazla 450 lira civarı düşünüoyrum.

3770k ile 450 Liralık bir ekran kartı işlemciye hakaret olacaktır. İşlemciyi 3570k ya düşürüp monütörü 22'' e düşürüp ekran kartına biraz daha fazla bütçe ayırman daha mantıklı olacaktı. 3570k da oldukça iyi bir işlemcidir OC yönünden sıkıntı olmayacaktır.

Termal macun değiştirme masaüstü sistemlerde bir yıldız tornavida ile 10 dakika sürecek bir işlem sıkıntı yapacak bir durum değil yani :)

Diğerlerinden performans olarak bir eksiği yok sadece diğerlerinin ünvanı olduğu için pahalı bu da güzel bir kart, güzel bir marka. Fakat ASUS kadar başarılı soğutmaya sahip değil ne de Twin Frozr 3 kadar.

Bu olması gereken fiyata sahip yani şöyle demek daha doğru bunun fiyatı ucuz değil diğerlerinin fiyatı pahalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı