2700 TL'ye PC Toplama

babalarx

Hectopat
APU sistem topluyorum. Sinerji'den daha ucuzu yok. Tam bütçeme göre yaptım. PSU olmuş mu?(Aktif PFC ve sertifikalı)

toplama pc.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerin 2x8GB şeklinde satılmasının esprisi nedir? Bazen bakıyorum ayrı ayrı bir tane almak daha karlı oluyorken neden 2x8 veya 2x4 şeklinde satma stratejisi var?
Uyumla alakalı bir şey olabilir mi bu konuyu merak ediyorum çünkü kendimde 16 GB ram almak istiyorum ama parça parça alabilir miyim?

Ramlerin 2x8GB şeklinde satılmasının esprisi nedir? Bazen bakıyorum ayrı ayrı bir tane almak daha karlı oluyorken neden 2x8 veya 2x4 şeklinde satma stratejisi var?
Uyumla alakalı bir şey olabilir mi bu konuyu merak ediyorum çünkü kendimde 16 GB ram almak istiyorum ama parça parça alabilir miyim?
Tek parça 16 GB yerine 2*8 GB almak daha mantıklı. Dual olarak çalışması performans olarak çok fark ediyor. Kutu içerisinde 2*4 yada 2*8 olarak satılmasının nedeni ise, dual olarak uyumlu çalışacağının garantisi olmuş oluyor.

Tek parça 16 GB yerine 2*8 GB almak daha mantıklı. Dual olarak çalışması performans olarak çok fark ediyor. Kutu içerisinde 2*4 yada 2*8 olarak satılmasının nedeni ise, dual olarak uyumlu çalışacağının garantisi olmuş oluyor.
Peki 8Gb daha sonra aynı marka aynı ürün bir adet daha 8GB alırsam çift kanal çalışacağının garantisi yok demek mi ? Yani tek sefer 2x8GB almak mı gerekiyor

SSD olarak Adata almak daha iyi olacaktır.

PSU olarak Silverstone Strider Essential 500W 80+ tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı