2700 watt ısıtıcı için hangi kablo kesiti kullanılmalı?

tugayturak

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Selamlar...

Ofisim için 2700 watt gücünde bir yağlı radyatör aldım. Kullanacağım prize kadar 1,5 m mesafe var ve uzatma kullanmak durumundayım. Elimde üzerinde ( tse <har> tse viko 479 TS en 50525 - 2 - 11 H05VV-F 3 g 1, 5mm2 rohs ) yazan bir uzatma var. Sadece bu ısıtıcı için kullanılacak başka bir şey eklenmeyecek.
Not: Ofisin hattı 3 X 2,5 kablo ile yapıldı.

Bu uzatmayı kullanırsam sorun yaşar mıyım?

Hangi kabloyu kullanmalıyım?

Selamlar...

Ofisim için 2700 watt gücünde bir yağlı radyatör aldım. Kullanacağım prize kadar 1,5 m mesafe var ve uzatma kullanmak durumundayım. Elimde üzerinde ( tse <har> tse viko 479 TS en 50525 - 2 - 11 H05VV-F 3 g 1, 5mm2 rohs ) yazan bir uzatma var. Sadece bu ısıtıcı için kullanılacak başka bir şey eklenmeyecek.
Not: Ofisin hattı 3 X 2,5 kablo ile yapıldı.

Bu uzatmayı kullanırsam sorun yaşar mıyım?

Hangi kabloyu kullanmalıyım?

2.5 yeterli olur ama daha altı ısınır.

Kablonun kaliteside önemli. Bazı markalar bakır yerine bakır görünümü vererek alüminyum kullanıyor. Bir kaç saat sonunda ısınma varmı diye kontrol ederek kullanın.

Kablonun kaliteside önemli. Bazı markalar bakır yerine bakır görünümü vererek alüminyum kullanıyor. Birkaç saat sonunda ısınma var mı diye kontrol ederek kullanın.

Kanada'da birçok binanın elektrik hattında altın kullanılıyor görünce çok şaşırmıştım hatta 1.5 altın 2.5 bakırdan daha sağlıklı olur diyorlardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı