2700X İşlemci boşta 50 derece

Voltajı kafanıza göre verdiyseniz, düşürün. Bence 1.25 altı bile olabilir belki. Tabii işlemcinize de bağlı.

Evet rastgele denemek için verdim. Sisteminin açılmaması ve BIOS pilini çıkarıp resetlemem işime gelmediği için deneme çok yapmak istemiyorum.
Hocam fan eklenmediği sürece pek iyi değil. Siz zaten ön tarafı çıkarmışsınız bu gayet iyi olmuş fakat fansızlık çekiyor kasa. 2 fan pek yetmiyor.
Hocam Arctic P12 alacam inşallah

Evet rastgele denemek için verdim. Sisteminin açılmaması ve BIOS pilini çıkarıp resetlemem işime gelmediği için deneme çok yapmak istemiyorum.
1.31V haliyle stabilite testi yaptınız mı? Aida 64 sadece CPU testi pek zorlayıcı bir test değil.

Macun değiştirebilirsin.

Boşta 50 derece olması sorun değil ama.

Kasan nedir? Büyük ihtimalle hava akışı kötü bir kasaya sahipsindir.
Kasam XPG İnvader hocam.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-12-17 at 16.43.43 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-17 at 16.43.43 (1).jpeg
    152,8 KB · Görüntüleme: 25
  • WhatsApp Image 2020-12-17 at 16.43.43.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-17 at 16.43.43.jpeg
    120,5 KB · Görüntüleme: 34
Hocam öyle bir şey yaşamazsınız, MHzi 50 falan yapmazsanız yani. En fazla PC yeniden başlar. Bir sıkıntı yok, V düşürebilirsiniz yavaştan. Düşürün test yapın ve test olurken kullanımlara bakın (çekirdek kullanımlarının “hepsi” 100 olmalı)

Kasa XPG invader. Hava akışı iyi olan bir kasa diye biliyorum.

Tam göremiyorum ama alt taraftaki ve ön taraftaki fanlar içeriye, arkadaki ve üstteki fanlar dışarı doğru hava verirse düzgün bir hava sirkülasyonu gerçekleşir. Ve buradaki arkadaşlar 4 GHz'e 1.31V fazla demişler, gerçekten de fazla. Biraz düşürürseniz ısı azalacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı