270Hz monitörü arızalı sanıp göndermek

Merhaba arkadaşlar, geçen zamanlarda 270Hz bir monitör almıştım ancak monitör arızalı sanıp iade etmiştim. Meğerse laptoplar 2. ekran bağladığımızda 144Hz ve üstü desteklemiyormuş. Seçenek çıksa bile işaretlesek bile aynı performansı vermiyormuş. Bunu vatan da çalışanlara da sormak istedik. Onlar böyle bir şeyin olmadığını ve DisplayPort kablosu varsa bu durumun ortadan kalkacağını söylediler. Bizde test ettik farklı kablolar ve farklı monitörler ile gene de sorun düzelmedi ve onlarda şaşırdı ne diceklerini bilemediler. Sizce ne yapmalıyım? Şu anda laptopum 144Hz ve ekranı küçük geliyor. (not en başından beri mini DP to DP kablosu kullanılmıştır!)

Laptopum bu: Msi GL75 Leopard core i7 10750h fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Msi GL75 Leopard kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.

Son düzenleme:
Durum HDMI ve DP sürümüyle alakalı, farklı sürümler farklı çözünürlükler ve yenileme hızları destekliyor. Laptopunuzun portlarının hangi sürümü desteklediğini öğrenerek anlayabilirsiniz. HDMI en son versiyonunda bile şu an en fazla 4K 120 Hz destekliyor mesela.

Aynen öyle. Ve bunun nedenini laptopların 2. monitörde 144Hz ve üstü desteklemediğini öğrendim.

Öyle bir şey ne duydum ne gördüm.
Bunun sebepleri bellidir.
Mini DP portunun çıkışı 144Hz üstü destekliyor mu bilmek lazım. Sonra kullandığın kabloyu bilmek lazım.
Laptop'unda hangi çıkışlar mevcut? Thunderbolt var mı?

Aynen öyle. Ve bunun nedenini laptopların 2. monitörde 144Hz ve üstü desteklemediğini öğrendim.

Öyle bir şey yok, kim ne dediyse nerede yazdıysa yanlış. "Laptoplar 2. monitörde 144Hz üstü desteklemiyor" diye bir genelleme yapılamaz. Kendim bizzat harici 2K 165Hz monitörle kullanıyorum laptopumu.

Öyle bir şey yok, kim ne dediyse nerede yazdıysa yanlış. "laptoplar 2. monitörde 144Hz üstü desteklemiyor" diye bir genelleme yapılamaz. Kendim bizzat harici 2K 165Hz monitörle kullanıyorum laptopumu.

İtopya Ankara söğütözü şubesinde çalışan deneyimli bir arkadaş söyledi.

Monitörün ayarlarında performans modu olmalı onu açıp denemelisin bazı monitörlerde yüksek Hz'lere çıkmak için performans modunu açmak gerekiyor.

Hep performans modunda zaten gene aynı durum vardı.

Öyle bir şey ne duydum ne gördüm.
Bunun sebepleri bellidir.
Mini DP portunun çıkışı 144Hz üstü destekliyor mu bilmek lazım. Sonra kullandığın kabloyu bilmek lazım.
Laptop'unda hangi çıkışlar mevcut? Thunderbolt var mı?

HDMI USB-C minidp.

Bu girişler var.

Dosya Ekleri

• girişler.jpg
    girişler.jpg
    267,5 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı