270TL XPG ınfarex K10 klavye nasıldır?

Makaleler
5
Merhaba.
Ben bir klavye almayı düşünüyorum ve bütçem 200TL. Bu klavyeyi;

Gördüm ve çok hoşuma gitti. K20 hakkında oldukça bol video ve inceleme olsa da K10 modelinin yok. Yani ben bulamadım.
60TL daha bütçemi arttırmak hiç işime gelmiyor fakat değer mi sizce?

Lütfen G213 gibi 300TL+ şeyler önermeyin, bu fiyat zaten bütçenin gayet zorlanmış hali.

GXT 890'a da zorlamaya karar vermiştim (270TL) fakat tuşların çok kısa sürede silindiğini öğrenince vazgeçtim. Oysaki çok sevmiştim fakat ben uzun süre gitmesini istiyorum. Bunu dediğim için lütfen bütçe arttır demeyin, 200 hadi taş çatlasın 260TL'lik klavyeler arasından en uzun ömürlüsünü istiyorum.

Ayrıca, Razer Cynosa light Chroma klavye nasıldır? Sessiz çalışması, renk çeşitliliği ve markası ilgimi çekiyor fakat tuş basış hissiyatından şüpheliyim.

Bkz.

Razer Cynosa Lite Chroma TR Gaming Klavye | ITOPYA
Bana hediye olarak gelmişti bu klavye yaklaşık 1 yıldır laptop ile kullanıyorum , öneri veremeyeceğim ama bu fiyata daha iyi klavyeler alınabilir.

@SkyRose Moralinizi bozmak gibi olmasın ama K10'un resimdeki RGB dalga efekti yok diye biliyorum. Bir seferde tek renk yakabiliyorsunuz. Youtube'de videosuna bakarsanız anlarsınız. O fiyatta bunu öneririm :
Aslında QP 270 TL'ye satıyordu ama 1-2 gün önce orada stokta kalmamış. Bayramda indirime girerse 250-260TL'ye bulabileceğinizi düşünüyorum. Şimdi klavyenin artı eksilerini yazayım ve Redragon markasını tanıtayım size :

Öncelikle Redragon'u Gamepower, Rampage, James Donkey, Motospeed hatta Trust'la bile karıştırmayın. Redragon ve Trust dışında kalan bütün markalar Çin'deki ürünlere kendi etiketini basıp Türkiye'de satan markalar (Trust'ın da etiket basılmış ürünleri var). Yani kendi klavyelerini kendi üretmiyorlar. Aynı klavyenin benzerini hatta birebir aynısını Aliexpress'te gibi yerlerde bulabilirsiniz.
Redragon ise tamamen kendi klavyelerini üretiyor. Hatta Redragon kendi Switch'lerini bile üretiyor. Yurt dışında çok bilindik bir marka. Çok bilindik derken ciddi manada. Youtube'de klavye incelemelerine bakarsanız her dilde Redragon incelemesi var. Amazon.com'a girip bakarsanız K552 gibi modelleri en çok satanlar ve Amazon's Choice arasında. Klavyelerinin yorumlarına bakarsanız çok büyük çoğunlukla olumlu yorum almış. Tabii ülkemizde yaygın olmadığı için Türkçe incelemesi yok ama İngilizce'ye biraz hakimseniz bir sürü incelemesini bulabilirsiniz.
Redragon daha çok bütçe dostu ürünleriyle tanınıyor yurt dışında. Ancak yukarıdaki saydığım dandik markalar aksine en ucuz klavye yapalım mantığıyla yapmıyorlar. Kaliteye de önem veriyorlar. Rampage gibi kalite kontrolden bile geçmemiş ürünler değil. Kısaca yurt dışında bütçe-dostu ürünleriyle tanınmış, bilindik ve güvenilir bir marka.

Klavye Outemu Blue switchlerle geliyor ve maalesef ülkemizde başka çeşidi yok. Bu yüzden sesli klavyeler rahatsız ediyorsa sizi direk eleyin.
Dark Avenger Redragon mekanik klavyeler arasında en ucuzlarından. Switch olarak kalitesi gayet iyi (Biliyorsunuz Cherry'in aksine Outemu'ların da kendi içerisinde kalitelisi/kalitesizi var). Hatta Switch olarak Outemu'nun yeni Switch'lerini kullanıyor. Ayrıca Dust-Proof (Toza dayanıklı) switchler kullanılmış.
Ancak mekanik bir klavyenin fiyatının bu kadar uygun olmasından anlayacaksınızdır bir çok şeyden kısılması gerekiyor. Bu yüzden Dark Avenger'da ABS plastik ve metal kullanılmış. Dış kısmı platik olduğundan metalin içeride olduğunu düşünüyorum. Plastik kalitesi iyi, yani kasa dayanıklı ancak işçilik kalitesi K568'de pek iyi değil. Üstteki vidalardan anlayabiliyorsunuz zaten
RGB aydınlatmaya sahip ve yazılımı bulunuyor. Ancak yazılımda yapabileceğiniz her şeyi tuş kombonasyonlarıyla da yapabilirsiniz. Yazılımda ekstra olarak makro ayarlayabiliyorsunuz bu kadar. Maalesef dahili bir hafızası bulunmuyor. Makroları Windows üzerinde kaydediyor.
Keycaps'ler Double-Shot ki bu fiyattaki bir klavye için çok iyi. Ancak maalesef Keycaps'ler ABS plastikten yapılmış. Bu da bir süre sonra parlamaya neden olacaktır. Ancak bu fiyattaki herhangi bir klavyede PBT Keycaps olmaz zaten. Sadece bu klavyeye özel değil yani. Dobule-Shot olması bile fiyatına göre çok iyi.
Ayrıca su sıçramalarına karşı dayanıkı bir klavye. Dikkatinizi çekerim su geçirmez değil belli bir miktar sıçramaya karşı dayanıklı.
Klavye orijinal olarak Türkçe Q dizilimle geliyor ki bu da güzel bir artı.

Redragon'un tedarikçisi FSPTürkiye. Bu yüzden garantilik bir durum olursa sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Ben de bizzat Redragon K553 Usas kullanan biri olarak bu yorumları yaptım. Forumda @Shuj arkadaşımız K568 Dark Avenger kullanıyor. Eğer sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık. bütçe kısıtlı ise ve diğer pahalı klavye özelliklerinden hemen hemen hepsini deneyimlemek istiyorsanız kesinlikle Dark avenger tavsiye ederim. Ben numpadsiz klavye istediğim için bunu seçmiştim iyi ki de seçmişim. Yazılımı üzerinden renk efekt makro gibi özellikleri de mevcut. Ben kesinlikle membran bir klavyeye 200 üzeri para verilmesini saçma buluyorum. Mekaniklerin avantajı çok fazla. Gerek tuşlar gerekse Switch'ler zamanla bozulup soyulsa dahi yenileri alınıp takılabiliyor. Benim ilk klavyemdi ve Blue Switch mecburen aldım ama öyle aşırı şikayetim olmadı ses konusunda ki PC odasının etrafında uyuyanlar olmasına rağmen şikayet eden olmadı. Yazı yazarken olsun oyunlarda olsun algılama ve basış yumuşaklığı şahane. Açıkçası membrandan mekaniğe geçince daha önce klavye kullanmamışım demiştim. Ben her şekilde içim rahat olarak Dark avenger öneririm sizi pişman etmez. Varsa farklı sorularınız yanıtlayabiliriz.

@Shuj Öyle demeyin hocam. Haklısınız membran bir klavyeye çok para vermek mantıklı değil ancak 200 TL değil sınırı 300 demek daha mantıklı. Çünkü 200 TL'ye alınacak klavye bile kalmadı. G213, K55, MK110 alınabilecek en son membran klavyeler ki onlar da 300 TL minimum.
Bir de Türkiye piyasasında Redragon olmasa 300-350TL'ye alinacak mekanik klavye de yok. Rampage, Gamepower'a para vereceğime marka membran klavye alırım açıkçası.
Gerek tuşlar gerekse Switch'ler zamanla bozulup soyulsa dahi yenileri alınıp takılabiliyor.
İyi de hocam bu sadece Redragon ve pahalı mekanik klavyeler için geçerli O yüzden dedim sınır 300 diye. Tabii siz farklı düşünüyor olabilirsiniz. Örneğin ben bugüne kadar Çin işi mekanik klavye almayı reddediyordum. Dediğim gibi Rampage VS. etiket basan markalara para vermek istemediğim içindi. Redragon'u bilmiyordum tabii...
Bu fiyattaki Cynosa Lite ve Cynosa Chroma hariç bütün marka membran klavyeleri kullandım (CM MK110, Lite L/Corsair K55/HyperX Alloy Core/Logitech G213).
@SkyRose Hocam klavyenin en önemli özelliklerinden birini yazmayı unutmuşum. Bu Redragon klavyeler Hot-Swappable diye geçiyor. Switch'lerden biri veya bir kaçı bozulursa tek tek çıkarıp yerine yeni Outemu switchler takabiliyorsunuz. Yani bir kaç switch bozulsa ve garantiye göndermek istemezseniz bile endişe etmenize gerek olmuyor.

@FantastikTürk Hocam Lingbao diye bir marka var ve klavyeleri Redragon'unkilere çok benziyor.
Misal;
Sizce kaliteli midir? Maalesef Dark Avenger bütçemi aşıyor.

Haklısınız hocam aslında yine de normal şartlarda bir membran klavyenin ederi Max 200 olmalı ama maalesef kur ve şu RGB fiyatı gereksiz yükseltiyor.

Evet bende Rampage ve Gamepower'a güvenmedimden almadım Switch'ler çabuk bozulup tekliyor diyordu birçok kişi. Bir de türkçe dizilim olması redragon tercihimde büyük sebep. Misal aynı özelliklerde diğer TKL klavyeler çok pahalı.

Hocam benim izlediğim bazı videolarda kullandığım model kimi incelemede hot-swappable olarak görünüyordu kimisinde ise lehimli. Dikkat ettim kutudan yedek Switch çıkanlar bu şekildeydi. Acaba bizimkiler de Switch'ler sökülmüyor mu? Bunu nasıl anlarız klavyenin alt kısmını sökmeden? Elimde Switch cımbızı olsa deneyeceğim bu sefer de ya lehimli ise koparırsam diye çekinirdim. Nasıl anlayabiliriz bilmiyorum sormak istedim.

Ben bu markayı birçok yabancı kanal incelemesinde görmüştüm. Yurtdışında epey bilinip kullanılıyor sanırım. Bu attığınız link açılmadı ama ismi görünüyor ve baktım sadece RGB değil eğer bu sizin için çok önemli değilse bu fiyata alınabilir. Siz yine de türkçe incelemelerini izleyip kararınızı verirsiniz eğer ben RGB almayacak olsaydım tercihlerim arasında bu klavye ilk 5'de olurdu.
Birde eğer mekanik çok şart değilse konu başındaki XPG de fena değil. Tuşları double shot ve kaliteli görünüyor. Burda tamamen kendi ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önüne alarak seçim yapmalısınız. Ama her halükarda ikisininde sizi üzeceğini sanmam sadece Lingbao sabit aydınlatma olduğu için zamanla sıkabilir.

Son düzenleme:
Maalesef o marka hakkında bir bilgim yok. Şu an inceleme fırsatım da bulunmuyor.

@Shuj Sizinkini bilmiyorum ama benimki değişebilir. İçinden switch çıkarmak için aparat bende çıktı. Bir switchi çıkarıp baktım.

Sizinki de switchlerinden anlaşılacağı üzere yeni üretim hocam. Muhtemelen sizinkiler de değısebilirdir. Keycapsı çıkarıp fotoğrafını atın bir bakayım. Özellikle switchin alta ve üste bakan kısımlarının yakın çekimini atarsanız anlaması kolay olur.

Hmm tamam hocam ben bi tuşu söküp switchin sağını solunu ayrıntılı çekip atayım. Umarım değişebilirdir.
Hocam bütün çevresini çekmeye çalıştım.

Dosya Ekleri

• IMG_20200730_194800.jpg
    218,3 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20200730_194725.jpg
    353,6 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20200730_194701.jpg
    354,8 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20200730_194632.jpg
    284,9 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20200730_194614.jpg
    431,6 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…