Bu kasanı görünüşü beğenmiyorum maalesef teşekkürler yinede önerin için, ayrıca 6 GB olanı kim istemez.Kasa olarak bunu öneririm: THERMALTAKE VERSA H23 500W USB3.0 PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA | ITOPYA
Güncel oyunları rahat oynayabilmen açısından ekran kartının 6 GB'lık modelini tavsiye ederim.
Toplam 2792 TL tutuyor. Sizin sisteminizden 65 TL daha fazla vererek GTX 1060'a daha uygun bir işlemci olan 1300X'i ve anakartın bir üst modeli olan A modelini almış olacaksınız. Kasa ve PSU zaten 350 TL oluyor toplamda. Linkte kasanın ilk fotoğrafı nedense cam panelsiz ikincisi cam panelli. Oradan almayı düşünürseniz sorun kesinlikle panelli olup olmadığını. 10 TL daha verip teknobiyotikten alabilirsiniz panelli olarak.
- AMD RYZEN 3 1300X 3.5GHz 65W Wraith Cooler AM4+
- Asus B350M-A Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ mATX
- G.SKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram-F4-3000C15S-8GVRB | ITOPYA
- Galax GeForce GTX1060 OC 3GB 192Bit GDDR5 Ekran Kartı (60NNH7DSL9C3)
- Adata SU800 128GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı
- AKASA Venom LX USB 3.0 Mid Tower Oyuncu Kasası AK-ATX03-A3B En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da
- SilverStone Strider 80Plus Sertifikalı 500W Güç Kaynağı (Tek 12V Kanal, 38A Akım)
Ekran kartı olarak Galax önermemim sebebi tasarımını daha çok beğenmem. Gigabyte ile 50TL fark var Gigabyte da alınabilir tabi. Ayrıca gönül ister ki 6GB versiyonu alın ama 300 TL daha vermeniz gerekecek. Bu fazla bir bütçe artışı.
@P-Bat güzel sistem toplamış. R3 1200 alın sıkıntı olmaz aralarında aman aman fark yok zaten. R3 1200 alınca kalan parayla bu PSU'yu alabiilirsini;
Akasa 600W 80+ Bronze Viper Fanlı Güç Kaynağı (AK-PA060AF07) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
Düşünceleriniz gayet iyi. 1200 de mantıklı bir hareket. Evga'nın kaliteli modellerinden. Tabii olmasının nedeni nanokatologun paralel ithalat olarak Türkiye'ye getirmesi. Biliyorsunuzdur zaten. Yine nanokatologda B350 gaming ve gaming 3 modeller bulunuyor uygun fiyata. Gaming ve gaming 3 arasında kullanılan, özellik bakımından bir fark yok. Görünüş olarak var sadece. Gaming modeli daha ucuz tabi. Ama ben gaming modelini ATX, gaming 3 modelini m-ATX olarak karşılaştırma yapmıştım. Gaming modeli daha mantıklı bir seçenek oluyordu. Daha ucuz, bir tane fazla fan portu, görünüş olarak ATX olduğu için daha hoştu. Gigabyte'ın sitesinden ikisinin de ATX modellerine bakıp detaylı karşılaştırın derim.Bu kasanı görünüşü beğenmiyorum maalesef teşekkürler yinede önerin için, ayrıca 6 GB olanı kim istemez.
Teşekkürler sistem için işlemci konusunda Ryzen 1200 ile devam edeceğim sanırım, ilerleyen yıllarda Ryzen 5 veya 7 segmentlerine direkt geçiş yapmayı planlıyorum şimdilik 1200 işimi görecek gibi.Ekran kartı da Gigabyte'ın tasarımını sevdiğim için seçtim bende. Ayrıca anakartı da Gigabyte AB350-M Gaming 3 almaya karar verdim, görüntüsü, 4 ram slotu ve bios desteği için. Kasa olarak verdiğin model aklımın bir kenarında ama başka modeller de araştırıyorum 200 TL'yi geçmeyecek şekilde güç kaynağı olarak da
100-B1-0500-K2 EVGA 500B Bronze - Güç Kaynağı 500 W Dahili - ATX
bu modeli gözüme kestirdim, gördüğüm marka ve model olarak kadarıyla rüştünü kanıtlamış bir ürün.
Henüz 600w ihtiyacım olmasada ileriyi düşünüp alacak olsam bile en azından 2 ekran kartı kullanma ihtimalimi düşünecek olsam ürünün 1 adet pci-ex güç girişi var o yüzden elemiştim bu modeli ama teşekkürler yinede.
Ayrıntılı karşılaştırma yapabilirsiniz ikisinin de kendi sitesinden teknik özelliklerine bakarak. Hatırladığım fark olarak Gigabyte'da dual bios var. Mobilde olmasaydım ben kendim karşılaştırmadan zevk alırdımArkadaşlar anakartı ATX form almaya karar verdim, daha güzel gözüküyor diye sadece
Asus PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen DDR4 3200MHz(O.C.) USB 3.1 M.2 Sata 3 HDMI/DVI/S-Sub ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX
İkiside aynı fiyat hangisini önerirsiniz ? Gigabyte'ın bios güncellemisinin nispeten daha sık olduğunu biliyorum, belirgin bir farkta göremedim iki ürün arasında.Sizin bildiğiniz bir fark varsa öneriniz nedir?