27GL850 2K Refresh Rate Yükseltme

Emir Erdal

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. LG 27GL850 monitörü aldım. Şu an için laptop için kullanıyorum ama ileride 3060 Ti için kullanılacak. Şu an 1080p çözünürlükte HDMI kullanarak (DP takamıyorum laptopa) 120Hz ayarlayabiliyorum. Ama 1440p çözünürlüğe geçtiğimde 60Hz üstünü ayarlarda göremiyorum. Sitesinden programını da indirdim ama oradan da ayarlayamadım. 1 hafta önce aynı Laptop'a MSI Optix MAG272CQR bağladığımda 1440p için 120Hz alabiliyordum. Ekranı da sadece 2. ekran olarak ayarladım yani sadece LG monitöre görüntü geliyor. Laptop ekranı devre dışı.
Ayrıca tamamen cahilliğime verin ama şunu da sormak istiyorum. Monitör ayarlarında Bağdaştırıcı Türü'nde Intel(R) UHD Graphics 620 yazıyor. Bu sanırım işlemci içinde olan ekran kartı(?). Kendi ekran kartı üzerinden bağlasam bu soruna bir çare olabilir mi? Ya da böyle bir şey yapılabiliyor mu? Hiçbir fikrim yok bu konuda o yüzden sorduğum soru saçma ise bunu söylemekten çekinmeyin :)
Toplayacak olursak, farklı bir monitörde 1440p için 120Hz alabilirken şu an neden LG monitörümde 60Hz alabiliyorum sadece? İleride masaüstü sisteme geçiş yaptığımda da aynı sorunla karşılaşırsam bayağı üzülür ve sinirlenirim çünkü monitörü iade etme penceremi de kaybetmiş olurum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hatırlatıcı Not: Monitörü DP ile laptop bağlayamıyorum. Girişi yok. HDMI tek seçenek.

screenshot_1-jpg.871225

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    70,2 KB · Görüntüleme: 284
Büyük ihtimalle sorun kablo veya laptop HDMI girişinde. HDMI 2.x destekli değilse maksimum bu değerleri alabilirsin.

Laptopta değil muhtemelen çünkü yukarıda bahsettiğim gibi MSI monitörde 1440P'de 120Hz ayarı geliyordu. HDMI kablosunun sürümü, desteğini vs. nasıl öğrenebilirim? Üzerinde 'High Speed /HEC' yazıyor.

Laptopta değil muhtemelen çünkü yukarıda bahsettiğim gibi MSI monitörde 1440P'de 120Hz ayarı geliyordu. HDMI kablosunun sürümü, desteğini vs. nasıl öğrenebilirim? Üzerinde 'High Speed /HEC' yazıyor.
Kendi kutusundan çıktıysa yeterli olması lazım. Eğer iki HDMI girişinde de aynı sorun oluyorsa farklı kabloyla deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı