28.000 TL'ye R7 5700X RTX 5060 sistem nasıldır?

Artıdan oynadığınız oyunlar yeni nesil DLSS, Frame Gen gibi özellikleri kullanan oyunlar olmayacaksa genelde 5060 yerine AMD'den bir kart da tercih edebilirsiniz.

Oynadığı grafik ve çözünürlüğe göre değişir. 1080p oynayacaksa 5600'ün 5060'ı darboğaz ettirmemesi için her oyunu süper Ultra grafiklerde oynaması gerekir. High'dan düştüğü anda grafikler işlemci 70 80'lerde kalır. Ben aktif 5600 kullanıyorum ekran kartım 2060, yeni nesil bazı oyunlarda grafikleri Low-mid'e çektiğimde bile darboğaz yediğim oldu (Hitman 3) (avowed). 5700X almak yapacağı en iyi tercih olur, DDR5 RAM almaktan çok çok daha iyi bir tercih.

Birincisi DDR5 sadece RAM değil işlemci de aynı zamanda. Ve DDR5, DDR4'ten ÇOK daha iyi karşılaştırılamaz bile. Ayrıca 5600 5060'ı o kadar az bottleneckliyor ki. %5'in altında. 0 bottleneck diye bir PC yok zaten. %5'in altı da çok çok iyi zaten.

İyi işlemciden zarar gelmez. Ama öncelikli olarak başka şeyleri yükseltmek daha mantıklı. İşlemciler değerini kaybetmiyor kullandıkça. İleride 5700X'i çok rahat satabilirsin zaten.

Yukarıdaki arkadaşı ciddiye aldınız mı cidden? 7800x3D bu sistemin yarısından fazla fiyata sahip ve DDR5. Bu sisteme takamazsın zaten. İşlemciler değerini kaybetmiyor mu kullandıkça? Komiksiniz cidden. Ayrıca 1-2 yıla o işlemcinin değeri kalmayacak çünkü zen 6 işlemciler çıkacak. Bilmeden öneri yapmayın lütfen.

Yanlış bilgi
Birincisi DDR5 sadece RAM değil işlemci de aynı zamanda. Ve DDR5, DDR4'ten çok daha iyi karşılaştırılamaz bile. Ayrıca 5600 5060'ı o kadar az bottleneckliyor ki. %5'in altında. 0 bottleneck diye bir PC yok zaten. %5'in altı da çok çok iyi zaten.

Bottleneck öyle bottleneck calculator tarzı sitelerden bakıldığında belki 3600 bile zor bottleneckler gibi çıkabiliyor. Gerçek kullanımda calculatorlar gibi işlemiyor o sistemler. Deneyim etmemiş olsam tamam diyeceğim. DDR5'in 4ten iyi olduğunun farkındayım ama 5700X'in 5600'e göre iyi olduğu kadar kocaman bir fark yok arada. İşlemciyi 5700X yapıp üstüne DDR5 yaparsa baldan tatlı zaten. Ama sistemi DDR5 yapacağım diye işlemciyi kısması yapacağı en yanlış hamle olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birincisi DDR5 sadece RAM değil işlemci de aynı zamanda. Ve DDR5, DDR4'ten ÇOK daha iyi karşılaştırılamaz bile. Ayrıca 5600 5060'ı o kadar az bottleneckliyor ki. %5'in altında. 0 bottleneck diye bir PC yok zaten. %5'in altı da çok çok iyi zaten.

Yukarıdaki arkadaşı ciddiye aldınız mı cidden? 7800x3D bu sistemin yarısından fazla fiyata sahip ve DDR5. Bu sisteme takamazsın zaten. İşlemciler değerini kaybetmiyor mu kullandıkça? Komiksiniz cidden. Ayrıca 1-2 yıla o işlemcinin değeri kalmayacak çünkü zen 6 işlemciler çıkacak. Bilmeden öneri yapmayın lütfen.

Kardeşim buradaki sistem AM4, yani DDR5 zaten takılamaz. 7800x3D ve DDR5 mevzusu tamamen alakasız. Ayrıca işlemciler değerini kaybetmiyor demek yanlış; evet yeni nesiller çıktıkça düşer ama bir anda çöp olmaz. Ryzen 3000 bile hâlâ satılıyor. 5600 bu sisteme gayet yeterli, 5700X de uzun vadede isteyen için mantıklı.

Bottleneck öyle bottleneck calculator tarzı sitelerden bakıldığında belki 3600 bile zor bottleneckler gibi çıkabiliyor. Gerçek kullanımda calculatorlar gibi işlemiyor o sistemler. Deneyim etmemiş olsam tamam diyeceğim. DDR5'in 4ten iyi olduğunun farkındayım ama 5700X'in 5600'e göre iyi olduğu kadar kocaman bir fark yok arada. İşlemciyi 5700X yapıp üstüne DDR5 yaparsa baldan tatlı zaten. Ama sistemi DDR5 yapacağım diye işlemciyi kısması yapacağı en yanlış hamle olur.
Hocam daha fazla konuşmayın bir şey bilmiyorsunuz çünkü arkadaşa yanlış bilgi veriyorsunuz. İşlemciyi 5700x yaparsa ddr5 yapamaz sistemi. Çünkü 5700x'i ddr5 sisteme takamıyorsunuz zaten. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın lütfen insanlara da zarar vermeyin.

Kardeşim buradaki sistem AM4, yani DDR5 zaten takılamaz. 7800x3D ve DDR5 mevzusu tamamen alakasız. Ayrıca işlemciler değerini kaybetmiyor demek yanlış; evet yeni nesiller çıktıkça düşer ama bir anda çöp olmaz. Ryzen 3000 bile hâlâ satılıyor. 5600 bu sisteme gayet yeterli, 5700X de uzun vadede isteyen için mantıklı.
Hocam dediğiniz şeyler zaten ikimizin de ortak. Sadece 5700x oyundan başka bir şey yapmıyacaksa gereksiz, ve ddr4 1-2yıla satılmaz hale gelicek çünkü 2.el ddr5'ler daha uygun olucak. AMD sene sonunda ya da 2025'in başında zen 6 duyuracağını söyledi zaten. Ben de o yüzden arkadaşa bütçe sordum çünkü az çıkarsa ddr5 almak kadar mantıklı bir şey yok.

İşlemciyi yükseltmene gerek yok bence. 5600 oyun için yeterince iyi hatta yanlış bilmiyorsam 5700X'ten daha iyi oyunlarda. Tam çıkabileceğiniz bütçe nedir acaba?

Tam bütçem 30k ama ne kadar az olursa benim için o kadar iyi bu sistem bana yeterde artar ama incehesaba güvenebilir miyim diye sordum.

Hocam sistem fena değil, sen SSD'yi 1 TB yapıp işlemciyi 5700X'e çıkarırsan gayet dengeli olur. RTX 5060 zaten yeni kart, yorumların eski olmasının sebebi de o dönem başka modeller için yapılmış olması. İncehesap genelde güvenilir bir site, garanti ve fatura konusunda sorun çıkarmıyor. Zaten resmi distribütör ürün satıyorlar, kafana takma.

Ryzen 5 5600 yapsam da olur mu çok FPS farkı olur mu?

Sistemin adı üzerine farklı sistem dizmişler yani eski yorumlardaki sistemlerinde adı daemondu fakat farklı parçalarla. Bütçeniz nedir?

Bütçem 30k ama ne kadar düşük olursa o kadar iyi benim için bu sistemde yeter bana incehasabı ilk defa duydum bir de ucuz olması beni tedirgin ediyor.

Anakart perfomansı genelde çok etkilemiyor ama PCI-e portunun ekran kartının sürümü kadar yeni olması lazım. Bildiğim kadar B450M K PCI-e 3 ama 5060 4 veya 5 olması lazım. FPS normal 5060 F/P'sinden düşük olur. Bu tarz kasaların yanında gelen PSU'da çok iyi olmaz. Ekran kartının VRAM'i düşük. 2K veya 4K oynamayı planlıyorsanız 4K'yı bu seneki oyunlardan sonra, 2K'yı da 1- sene sonraki oyunlardan sonra VRAM bittiğinden FPS sorunu yaşamanız olası. İşlemci güzel. Ama böyle bir bilgisayar için sanki DDR5 daha makbul. Birkaç Tweak ile güzel bir sistem olabilir. Ama 28 bin lira da iyi fiyat. Yorumların eskiden olmasının sebebi ürün sitede aynı ürün olarak kayıtlı, sadece yeni kartları veya işlemcileri ekliyorlar. O yüzden aslında yorum senin aldığın sistemden tamamen farklı B450M K değil B550M-K almış birinin bile olabilir.

Anakartı Gigabyte A520M k V2 1.0 DDR4 yapsam nasıl olur?

Tam bütçem 30k ama ne kadar az olursa benim için o kadar iyi bu sistem bana yeterde artar ama incehesaba güvenebilir miyim diye sordum.

Ryzen 5 5600 yapsam da olur mu çok FPS farkı olur mu?

Bütçem 30k ama ne kadar düşük olursa o kadar iyi benim için bu sistemde yeter bana incehasabı ilk defa duydum bir de ucuz olması beni tedirgin ediyor.

Anakartı Gigabyte A520M k V2 1.0 DDR4 yapsam nasıl olur?
O zaman yukarıdaki 5060 lı sistemi alabilirsiniz. Max 30kya ddr5 sistem var ama ekran kartı 3050. Sonradan yükseltirim derseniz öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı