280.000TL araba önerisi

Umutcengz

Hectopat
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Arabalardan hiç anlamam çocukluğumdan beri hiç merakım olmadı araçlara ancak artık ihtiyaçtan dolayı bir taşıt almaya karar verdim. 3 ay önce motor aldım araba çarptı soğudum ve 4 tekere bineyim hurdaya bineyim dedim ve bütçemi biraz ayarladım, bütçem 250.000 TL maksimum ilanlarda da genelde 270.000 TL'den bakıyorum ama bu araba işleri çok kafamı karıştırdı. Kimi reno 19 diyor kimi brodway diyor kimi Clio 1 diyor kimi fiesta diyor kimi C2 diyor kimi onlar hayatta alınmaz diyor kararsız kaldım. Şimdi benim tecrübem yok araç kullanmayı biliyorum ama tecrübesizim benim için park etmesi kolay Clio 1 gibi araçlar daha iyi olur Palio gibi ya da hiç otomatik vites araç bakmamıştım geçen arkadaşım dedi ki otomatik alsan çok rahatlarsın Honda'nın otomatiklerine bir bak ustaya gösterdikten sonra alırsan üzmez seni dedi benim için görünüşün çok aman aman bir önemi yok ben işimi görmek için alacağım ancak 2000 2001 bir araç da fena olmaz sizlerden araba önerisi bekliyorum iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hyundai Accent era 1.4 ekonomik ve parçası bol brodway kadar eski değil ama taksi çıkması ve yıpranmış olabilir.
1.6 GL motor efsane kasa Corolla eskidir ama parçası bol ve çok sorunsuzdur.
Peguot 206 Corolla kadar sorunsuz değildir ama bakımlarını zamanında yaptırırsan çok sorun çıkarmaz.
Fiat Albea 1.2 versiyonları 300 bin bandında rahat bulunur temizide çoktur bakımları zamanında yapılırsa sorun çıkarmaz 1.4 versiyonları kilometre fazla olur ama daha sorunsuzdur.

Hyundai Accent era 1.4 ekonomik ve parçası bol brodway kadar eski değil ama taksi çıkması ve yıpranmış olabilir.
Peguot 206 Corolla kadar sorunsuz değildir ama bakımlarını zamanında yaptırırsan çok sorun çıkarmaz.
Fiat Albea 1.2 versiyonları 300 bin bandında rahat bulunur temizide çoktur bakımları zamanında yapılırsa sorun çıkarmaz 1.4 versiyonları kilometre fazla olur ama daha sorunsuzdur.

Ağır hasar kaydı olanları gözden çıkar onun dışında bu arabalardan sorun çıkmaz.

1.6 Corolla'ların km 400'den aşağı yok bulunduğum şehir ve yakınlarında maalesef. Peugeot'a da herkes bulaşma dedi o yüzden bakmadım bir değerlendireyim hocam teşekkürler.

Toyota Corolla, bu fiyata varsa efsane kasasını öneririm. Yoksa diğer modelleri de iyi.

Öncelliğim Corolla ve Civic otomatik zaten teşekkür ederim hocam.

1.6 Corolla'ların km 400'den aşağı yok bulunduğum şehir ve yakınlarında maalesef. Peugeot'a da herkes bulaşma dedi o yüzden bakmadım bir değerlendireyim hocam teşekkürler.

Öncelliğim Corolla ve Civic otomatik zaten teşekkür ederim hocam.
corolla civic de bakımını yapacaksan biniceksiniz hocam

Bir otomatik Civic kullanıcısı bir artısını eksisini yazsa keşke.
hocam ben + - olarak sayıyım bildiklerimi

Yağını suyunu düzenli koy git ilk başta

Baskı balata zamanında değişmesi
Yapılacak İşlemNeden Önemli?
Şanzıman yağı kontrolüEksik ya da kirli yağ sorunlara yol açar.
Soğutma sistemi kontrolüŞanzıman aşırı ısınırsa ciddi hasar alır.
Düzgün kalkış yapılmasıAni kalkışlar şanzımanı zorlar.
Uzun yokuşlarda dikkatVites L ya da 2’ye almak gerekebilir.

Şanzıman Gecikmesi

• Özellikle 2000’li yılların başındaki modellerde, vites geçişleri zamanla gecikmeye başlar. Gaza basarsın ama 1-2 saniye sonra vites geçer.

Tork Düşüklüğü – Hantal Hissedebilir
    • 1.4 / 1.6 motorda otomatik şanzıman torku biraz boğar. Ani hızlanmalarda hantallık hissedilebilir.
    • Kullanıcı Yorumlaru : Şehirde çok rahat, özellikle trafik çekilir hâle geliyor. Ama yokuşta biraz dikkat istiyor. Vites geçişi bazen geç kalıyor ama düzgün bakımla uzun yıllar sorunsuz gider. Tüketim biraz fazla, ama keyifli araç.

Palio 1.4 LPG kullaniyoruz. Bende senin gibi arayistaydim. Hocam mantik su eski araba her turlu masraf acacak sana. Parcasi uygun araclar olarak bakacaksin. Ben oyle yaptim Palio 1.4 aldim. Yakiti uygun LPG de 1.70 ile 2 TL arasi yakiyor. Gecen subab ayari yaptirdim yag ekleme vs iscilik dahil 2500 mal oldu mesela. Baska arac olsa bence daha pahali olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı