WolreaG
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Evet bundan çok korkuyorum. Çırağım ailemin yardımıyla araba aldım ve aileme taksit olarak ödüyorum her ay ve bana kalan para çok değil ayda 3 bin belki kalıyor. Arabam bi sorun çıkarsa yarım yıl çalışma paramı vericem öyle diyim. Dizel aracım var 170 bin km de İnşallah problem çıkarmaz bir esnaf olarak gerçekten esnaf olmakta zor ama müşteri olmak daha da zor. Arabamı versem tamirciye katalizörümü çalacak bilemiyorum veya yaptım der yapmaz.Eskiden sanayi maliyetleri ucuzdu ve yakit farki barizdi. Simdi motor teknolojisi gelisti eskiden benzinli motorlarla dizeller arasinda ciddi yakit farki mevcuttu. Gunumuzde emisyon degerlerini yakalamak icin dizel araclari iyice kistilar diyebiliriz. Arti olarak sanayi maliyetleri cok artti, bir dizel arac ile benzinli arac arasindaki bakim maliyeti farkli malum.
Bu değer iyi olmalı ben pek anlamam benzinliden maalesef. Dizel biliyorum sadece. Bu arada konu dışı ama hız sınırı yok kelimesi ne güzel kelime. Bende 120den yukarı çıkmıyorum otoban şartları gereği (!)Uzun yolda buyuk hacimli atmosferik bir benzinli ve buyuk hacimli dizel inanilmaz keyiflidir. 2008 model 535d araca kisa da olsa binebilme sansim oldu. Almanya'daki otoban sartlarinda 180-200 arasi (Hiz siniri yok) 6-7 litre civarinda 3 kisi yaktigini bilirim. 150 sabit 4 kisi 4.2 ortalama gormuslugum bile var dusunun.