280 bin TL'ye motor önerisi

Merhaba. Şimdiden hayırlı olsun.

Yaşınız ve ehliyet sınıfınız ned
Merhaba. Şimdiden hayırlı olsun.

Yaşınız ve ehliyet sınıfınız nedir?

Arkadaşlar şu kilo hakkında şikayet etmeyi bıraksanız mı artık? Size ne kimin kilosu kaçsa kaç değilse?
Kiloda bir sıkıntı yok. Önemli olan kas gücü, bacak boyu. Yardımcı olmuyor kilo hakkında yaptığınız yorumlar. Gereksiz gereksiz geriyorsunuz insanı. 45 kilo insan 1250 GS de sürer, Triump Rocket da sürer.

Motosiklet vitesi ile trafiği öğrenmenin bir alakası yoktur. Konu sahibini yanlış yönlendirip duruyorsunuz.
Merhaba, nazikliğiniz için teşekkür ederim. Açıkçası kilo olayı niye herkesin tuhafına gitti anlayabilmiş değilim. Kızlarımızın kilolarını 2-3 kilo az söylemesi ve boylarını 3-4 artırmalarıyla bir alakası olabilir. Şuana kadar hayatımda sıfır problem yaşadım (bununla beraber, meslek gereği normal bir standarttayım ama bu kısımlar anlamsız) Önceki sorunuza cevaben 20 yaşındayım, A2 ehliyetim var.

İyi akşamlar herkese,
Başlangıç seviyesi motor önerisi için burayı önerdiler. Boyum 170, 47 kiloyum. Bütçe konusunda 280K'ya kadar zorlama şansım var ancak maksimum 250'ye kadar daha iyi olabilir. Tercihim güvenilir, bayisi vs çok olan ve fazla problem çıkarmayacak bir motor. 125CC ile başlamayı düşünüyorum, uzun bir süre satma gibi bir planım yok, sadece şehir içinde kullanacağım. Ankara'da ikamet ediyorum o yüzden tercihen sonbahar kışta da zorlamayacak bir şey olursa sevinirim. (servis noktasında düşme vs konusunda okeyim ama tamiri çok pahalı olacaksa eğer bilemiyorum, en arada kaldığım nokta bu. Daha yüksek motora geçersem son noktaya kadar satmam gibi.) Teşekkürler şimdiden.
140 bin civarına tertemiz 3-5bin kmde Yamaha XSR125 alınıyor. Hem japon, hem tarzı güzel, hem sorunsuz, hem parçası bulunuyor. Bir motordan daha ne istenir?

20 yaşındayım, A2 ehliyetim var.
Ben A1 ehliyete göre yorum yapmıştım. A2 varsa Honda Cb250R. XSR125 için söylediğim her şey bu motor için geçerli. Ekstradan daha iyi gidiyor.

Benim önerim farklı. 125 CC ile başlamayın. Ne gerek var 280 bin lira bütçeniz varken? İstediğiniz motoru alıp eğitiminiz ile beraber başlayabilrsiniz motora. Ankara eğitmen kaynıyor. Paranız çöp olmasın. Saçma sapan 125cc motosikletlere 100-150 bin lira para vermek akıl işi değil açıkçası.

Benim size birkaç önerim var. ikinci el CF Moto 700CL-X öneririm. Şehir içi için güzel bir makine. Ankara'da da iyi ustalar var. Bir sıkıntı halinde gidersiniz. Problem olmaz. Aynı şekilde 450 NK da olabilir.

2022-23 KTM Duke 390. Hem bütçenize uygun hem de güzel, teknolojik makine. Markanın kronikleri var ama uğraşılamayacak şeyler değil.

Aynı şekilde Svartpilen 401 de olabilir. KTM ile aynı servise sahip. Birebir motor aynı diyebiliriz. Neredeyse yani. Şekil meselesi.

Benelli TRK 502-C veya QJ SRV550 de olabilir. Bu iki modeli kullanmadım ama çevremde çok görüyorum. Algılda seçicilik herhalde.

Asıl yazmak için geldiğim motoru yazmadan gitmişim. Fantic Caballero Scrambler 500. Ankara'da bayisi de bulunuyor. Gidip deneyip de alabilirsiniz. 280 bin lira fiyatı vardı en son sanırım.

Benim önerim farklı. 125 CC ile başlamayın. Ne gerek var 280 bin lira bütçeniz varken? İstediğiniz motoru alıp eğitiminiz ile beraber başlayabilrsiniz motora. Ankara eğitmen kaynıyor. Paranız çöp olmasın. Saçma sapan 125cc motosikletlere 100-150 bin lira para vermek akıl işi değil açıkçası.

Benim size birkaç önerim var. ikinci el CF Moto 700CL-X öneririm. Şehir içi için güzel bir makine. Ankara'da da iyi ustalar var. Bir sıkıntı halinde gidersiniz. Problem olmaz. Aynı şekilde 450 NK da olabilir.

2022-23 KTM Duke 390. Hem bütçenize uygun hem de güzel, teknolojik makine. Markanın kronikleri var ama uğraşılamayacak şeyler değil.

Aynı şekilde Svartpilen 401 de olabilir. KTM ile aynı servise sahip. Birebir motor aynı diyebiliriz. Neredeyse yani. Şekil meselesi.

Benelli TRK 502-C veya QJ SRV550 de olabilir. Bu iki modeli kullanmadım ama çevremde çok görüyorum. Algılda seçicilik herhalde.
İlk olarak vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Oldukça detaylı ve uzun yazmışsınız, bir noktadan sonra forumda konu inanılmaz anlamsız yerlere dağılmıştı; oradaki müdahaleniz için de ayrıca müteşekkirim. 125cc konusunda ısrarcı olmamım sebebi özellikle daha çok deneyim kazanmak ve iyice kavramak adınaydı. Aileme tabiiyim ve onlar bu konuda inanılmaz endişeliler, küçük bir şeyle başlamamı tercih ediyorlar. 125 ve üstü noktasında ilk etapta sıkıntı çıkarabilirler gibi, eğilimleri özellikle daha “bilindik” markalar yönünde (yamaha, honda, aprilia vs gibi) ancak fikirlerinizi bir kenara yazdım. CF moto konusunda kullanan tanıdıkların hepsi maalesef çok memnun değil ondan bir tık ön yargılı gibiyim, (çin bazlı üreticiler aslında) yine de tekrardan çok teşekkür ederim.

Unutmadan ekleyeyim, sadece 125 çerçevesinde bir öneriniz varsa onları da duymak isterim. Açıkçası önerdiğiniz KTM aşırı aklıma yatıyor ancak 125 noktasında limitliyim gibi maalesef.

Son düzenleme:
ikinci el CF Moto 700CL-X öneririm
Bunun ufak tefek can sıkıcı sorunları var. Bir ara almayı çok düşündüm, gittim pazarlık yaptım motoru denedim ve denediğim motorda şamandıra arızası vardı. O yüzden vazgeçtim. Kronik olarak da vites göstergesi arızası bulunuyor. Blok olarak sorunsuz, çok keyifli güçlü bir makine. Yakıt tankı biraz küçük ancak hız sabitleme gibi acayip bir avantajı var. 650mt biraz daha sorunsuz ve şu anda kampanyada 250 bine sıfırı alınabiliyor. clx700den biraz daha ehli bir makine. 700 gibi çıldırmıyor.
2022-23 KTM Duke 390.
aynı şekilde Svartpilen 401
Bunlarda da bajaj sorunları olduğunu çok duydum. Stop etme sorunları var ikisininde. Ve sorun tps sensörü kaynaklı da değil. Değiştikten sonra da devam ediyor az az. Tek silindirli bajaj grubunun kaderi sanırım. Bu da can sıkıcı bir sorun.

Ben hem hint, hem çin denemiş ve sorun içinde yüzmüş biri olarak, daha düşük cc olsun ama japon olsun kafasındayım. Bütçeye mis gibi sıfır cb250r alınıyor. Motor açılmadan 200 bin kmyi devirenler var. Gerçekten inanılmaz kmler 250cc için. Bunun yanında mt25 de alınabilir sıfır ayarında. Yavaş da olsa artık sorunsuzluğu ön plana koyar oldum.

Bunun ufak tefek can sıkıcı sorunları var. Bir ara almayı çok düşündüm, gittim pazarlık yaptım motoru denedim ve denediğim motorda şamandıra arızası vardı. O yüzden vazgeçtim. Kronik olarak da vites göstergesi arızası bulunuyor. Blok olarak sorunsuz, çok keyifli güçlü bir makine. Yakıt tankı biraz küçük ancak hız sabitleme gibi acayip bir avantajı var. 650mt biraz daha sorunsuz ve şu anda kampanyada 250 bine sıfırı alınabiliyor. clx700den biraz daha ehli bir makine. 700 gibi çıldırmıyor.

Bunlarda da bajaj sorunları olduğunu çok duydum. Stop etme sorunları var ikisininde. Ve sorun tps sensörü kaynaklı da değil. Değiştikten sonra da devam ediyor az az. Tek silindirli bajaj grubunun kaderi sanırım. Bu da can sıkıcı bir sorun.

Ben hem hint, hem çin denemiş ve sorun içinde yüzmüş biri olarak, daha düşük cc olsun ama japon olsun kafasındayım. Bütçeye mis gibi sıfır cb250r alınıyor. Motor açılmadan 200 bin kmyi devirenler var. Gerçekten inanılmaz kmler 250cc için. Bunun yanında mt25 de alınabilir sıfır ayarında. Yavaş da olsa artık sorunsuzluğu ön plana koyar oldum.
Tekrardan çok teşekkür ederim, benim de başta belirttiğim gibi sağlam olması birincil şartım. Zaten şehir içinde kullanacağım ondan hız meselesi çok da önemli değil. Mt25 noktasında bana özellikle boy konusunda çok problem çıkacağını söyleyen oldu. Genel olarak 180-190 bandında rahat sürülüyor, 170’sin düşünme bile kestirsen de kurtarmaz dediler yoksa direk Mt125/25 alıp bayiden çıkma düşüncesi içindeyim. Siz ne düşünürsünüz? Bu noktada Honda daha avantajlıysa onu düşünebilirim. Sporttan öneriniz varsa ona da açığım.

Tekrardan çok teşekkür ederim, benim de başta belirttiğim gibi sağlam olması birincil şartım. Zaten şehir içinde kullanacağım ondan hız meselesi çok da önemli değil. Mt25 noktasında bana özellikle boy konusunda çok problem çıkacağını söyleyen oldu. Genel olarak 180-190 bandında rahat sürülüyor, 170’sin düşünme bile kestirsen de kurtarmaz dediler yoksa direk Mt125/25 alıp bayiden çıkma düşüncesi içindeyim. Siz ne düşünürsünüz? Bu noktada Honda daha avantajlıysa onu düşünebilirim. Sporttan öneriniz varsa ona da açığım.
1.55 eşim mt25 sürebiliyor. Yani boydan yana hiç bir sorun yaşamazsın. Zaten mt25 küçük bir motor. Kim diyorsa 180-190 bandı diye hiç bir şey bilmiyor. 190 biri mt25 üzerinde goril gibi durur.

Cb125F düşünebilirsiniz. Bu arada 47 kilo cok az değil mi hocam spor mpor yapın be.

Çok teşekkür ederim, somut olarak diğer bir arkadaş dışında bir tek siz yardımcı oldunuz.
Havalar soğuyor dikkat gerekir, niçin motor istiyorsunuz? Honda PCX 125 güzel 150 Bin TL.
pcx-125 (1).jpg

1.55 eşim MT25 sürebiliyor. Yani boydan yana hiçbir sorun yaşamazsın. Zaten MT25 küçük bir motor. Kim diyorsa 180-190 bandı diye hiçbir şey bilmiyor. 190 biri MT25 üzerinde goril gibi durur.

Goril gibi 🤣 haklısınız hocam boy ve kiloda çok saçma yorumlar yaptılar. Dediğiniz gibi bence de eğer ehliyetten yana bir sorun yoksa eğer daha yüksek CC bir motor alıp daha temkinli sürerek alışabilir ama CL-X 700 yine de başlangıç için fazla geldi bana. Dediğiniz gibi KTM'ya da Yamaha alınabilir. KTM 390 Duke, Yamaha MT, xsr vb, 125 CC'ye 200 bin TL gibi bir para bana da fazla geliyor. Tekrardan hayırlı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı