2800 TL Bütçe ile Sistem Toplama

metostyle

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, farklı sitelerden toplayarak ucuza f/p bir sistem topladım, görüşlerinizi beklerim. (y)

Mağaza satıcıları ve siteleri şikayet var, technopat, donanımhaber gibi platformlarda değerlendirmelerine bakarak seçtim, ucuz yola giderken elimizdekinden de olmayalım.. :)

Sinerji ile görüştüm, BIOS güncellemesi yapıp gönderim yapıyorlarmış..

Toplamda 2769 TL tabi kargosuz olanlar ile 2800 TL civarlarına toplamış olacağım, kendim toplamayı düşünüyorum bi arkadaşımın yardımıyla montaja para vermeyeceğim, görüşlerinizi beklerim. :)

Dark Argon 500W 12V kanalından 456W veriyor ve USB 3.0 portu olduğu için onu tercih ettim. Aerocool GT Black Edition 500W ile aralarında kaldıktan sonra, bence 200-250 TL fiyat bandında çok iyi bir kasa fakat malzeme kalitesiyle ilgili pek fikrim yok, kağıt üzerindeki değerlerine bakarak bu sonuca vardım.

GTX 1060 yerine RX570 4gb tercih edip diğer bileşenleri yükseltmenizi öneririm. Kasa ve güç kaynağını ayrı almanızı öneririm. Güç kaynağının sadece 12v kanalından verdiği güç önemli değil kaliteside önemli. Anakart biraz düşük kalmış gibi. @Neko

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060 yerine RX570 4gb tercih edip diğer bileşenleri yükseltmenizi öneririm. Harddiskde pek iyi durmuyor. Kasa ve güç kaynağını ayrı almanızı öneririm. Güç kaynağının sadece 12v kanalından verdiği güç önemli değil kaliteside önemli. Anakart biraz düşük kalmış gibi. @Neko

Teşekkürler, benim görüşüm harddisk dediğiniz gibi değiştirilebilir ve 1 TB harddiskler 200 TL bandında pek + veya -'si olmayacak bütçeme, kasa ve güç kaynağını ayrı olarak alırsam +100 TL civarı eklemem gerek ayrıca anakart olarak bi üzerini b150m model seçebilirim oda +130 TL eder son durumda 3000 TL civarlarında bütçemi aşmış fakat istediğim olanı almış oluyorum oyun benchmarklarında GTX 1060 6GB-RX 580 8GB ile baş başa hatta çoğu oyunda GTX 1060 önde neden buna rağmen RX 580'inde altı olan RX 570'i seçmeliyim ? GTX 1060'ın strix rog versiyonunu soğutma ve frekans açısından en iyi olanı alacağım birde RX 570 ile 1080p ultra düzeyinde GTX 1060 6GB kıyasla 20-30 fps kayıp demek oluyor bunun yerine anakartı bi düşük model alıp sadece kasa ve güç kaynağını ayrı olarak alıp bütçemi 2900 TL bandına çekebilirim, bence süper oldu teşekkürler. (y)

Teşekkürler, benim görüşüm harddisk dediğiniz gibi değiştirilebilir ve 1 TB harddiskler 200 TL bandında pek + veya -'si olmayacak bütçeme, kasa ve güç kaynağını ayrı olarak alırsam +100 TL civarı eklemem gerek ayrıca anakart olarak bi üzerini b150m model seçebilirim oda +130 TL eder son durumda 3000 TL civarlarında bütçemi aşmış fakat istediğim olanı almış oluyorum oyun benchmarklarında GTX 1060 6GB-RX 580 8GB ile baş başa hatta çoğu oyunda GTX 1060 önde neden buna rağmen RX 580'inde altı olan RX 570'i seçmeliyim ? GTX 1060'ın strix rog versiyonunu soğutma ve frekans açısından en iyi olanı alacağım birde RX 570 ile 1080p ultra düzeyinde GTX 1060 6GB kıyasla 20-30 fps kayıp demek oluyor bunun yerine anakartı bi düşük model alıp sadece kasa ve güç kaynağını ayrı olarak alıp bütçemi 2900 TL bandına çekebilirim, bence süper oldu teşekkürler. (y)
Yanlışınız var RX580 çok daha güçlü bir karttır. RX570, GTX 1060'a çok yakındır. Hatta DX12 ve Vulkanda RX570, GTX1060'ı geçiyor. Geleceğe yönelik olarak RX 570 daha iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlışınız var RX580 çok daha güçlü bir karttır. RX570, GTX 1060'a çok yakındır. Hatta DX12 ve Vulkanda RX570, GTX1060'ı geçiyor. RX 570 daha iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RX 580-GTX 1060

RX 570-GTX 1060

3:08'den başlayarak DX12-DX11 karşılaştırmasına bakabilirsiniz GTX 1060 her türlü önde.. :)

RX 580-GTX 1060

RX 570-GTX 1060

3:08'den başlayarak DX12-DX11 karşılaştırmasına bakabilirsiniz GTX 1060 her türlü önde.. :)

Bahsettiğiniz videoda GTX 1060 kullanılmamış dikkat ederseniz. 9gbps GTX 1060 kullanılmış. Bu Nvidia'nın araya sıkıştırdığı bir model. Bu model 1500TL civarında satılıyor ve çok daha pahalı. DX12 ve Vulkanda AMD önde ve bunu bütün sosyal kabul etmiş durumda. RX 570 hala daha mantıklı olur:cool:.

İşlemci Tray. Bazı bileşenler düşük kalmış.

Size tavsiyem biraz daha biriktirip bu konumdaki 3000 TL'lik sistemi almanız:

Mayıs Ayı Sistem Tavsiyeleri

Çok daha fazla memnun edecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı