2800 TL Gaming PC Toplama (GTX1060 mı RX480 mi?)

Aerocool'un bu kasasını aşağıdaki videoda gördüm ve çok beğendim. Ekran kartım yanmıştı artık böyle bir şeyin başıma gelmesini istemiyorum eğer Zalman'ın kasalarındaki soğutma sistemi daha iyiyse ona yönelebilirim tabi fiyatı aynıysa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hala aklımda GTX1060 mı RX480 mi diye soru var. İleriye yönelik düşündüğüm için ileride K ibaresi olan kaliteli bir işlemci alıp overclock yapmayı düşünüyorum. Böyle beni birkaç yıl daha götürebilir değil mi? Anakart olarak MSI Z710'a mı yöneleyim? Birde eğer NVIDIA alacak olursam ASUS mu GIGABYTE mi tercih etmeliyim? Ya da AMD alacaksam ASUS mu SAPPHIRE mi alayım?

ileriye-yoenelik-png.198313

Yukarıdaki yorumdaki arkadaşın dediği gibi gelecek için AMD daha iyi gözüküyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla GTX1060'da SLI yok.

DX11 TESTLERİ
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

DX12 TESTİ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
06.11.2016 16:12

Arkadaşlar aşağıdaki sistemi almaya karar verdim. 2800 TL dedim ancak iş 3000 TL'ye kadar çıktı. Diğer toplamaları kontrol ettim 16 GB RAM, 240GB SSD, 600W 80+ almışlar fakat işlemci ve ekran kartından kısmışlar. Bende tam tersini yapıp işlemci ve ekran kartını olabildiğince yüksek tuttum. Birkaç yıl sonra oyunların duruma göre RAM eklemesi yapabilirim. Ama aşağıdaki sistemi uzun süre kullanmak istiyorum. Kurulumla birlikle geldiğinde 3100 TL ediyor, verdiğim paraya değer mi?

3000tl-sistem-png.198557

Dosya Ekleri

• ileriye yönelik.png
    ileriye yönelik.png
    8 KB · Görüntüleme: 431
  • 3000tl sistem.png
    3000tl sistem.png
    30,7 KB · Görüntüleme: 383
Hala aklımda GTX1060 mı RX480 mi diye soru var. İleriye yönelik düşündüğüm için ileride K ibaresi olan kaliteli bir işlemci alıp overclock yapmayı düşünüyorum. Böyle beni birkaç yıl daha götürebilir değil mi? Anakart olarak MSI Z710'a mı yöneleyim? Birde eğer NVIDIA alacak olursam ASUS mu GIGABYTE mi tercih etmeliyim? Ya da AMD alacaksam ASUS mu SAPPHIRE mi alayım?

ileriye-yoenelik-png.198313

Yukarıdaki yorumdaki arkadaşın dediği gibi gelecek için AMD daha iyi gözüküyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla GTX1060'da SLI yok.

Sapphire RX480 Nitro+ O.C 8GB, Dark N10 kasa, MSI H110M Pro-VH anakart olarak şuan ki parçaları değiştirmen gerektiğini düşünüyorum.

AMD ekran kartında Sapphire, NVIDIA ekran kartında MSI. Bunlar elbette şahsi görüşlerim. Kişiden kişiye ve ekran kartı modeline göre değişkenlik gösterir. Çok acelen yoksa bekle bir umut belki dolar düşer o zaman bu bütçeye daha iyi bir sistem toplayabilirsin.

Düzeltme: Evga da beni benden alır onu yazmayı unutmuşum. Hele birde SLI yapılmışsa gece karanlığında o görüntüde çok farklı duygular içine girersin :/

Sıkıldınız ama tekrar yazayım .'D HDD'yi çıkardım ve diğer parçaları güncelledim. Şu an ki ekran kartı çökmüş olan laptopumda 1 TB HDD var onu masaüstü bilgisayarına taktıracağım. Aşağıdaki sistem artık son olucak yani %99 yarın siparişi veriyorum.

Şimdi kasa güvenilir midir? İçinde 600W 80+ PSU var ve 80+ Bronze damgası olduğundan güveniyorum. Ayrıca anakartım 2133mhz ancak ram'ım 2400mhz. Araştırdım ve baktığımda ram'ın 2133 mhz kullanacağı yazıyor yani bi sıkıntı olmaz değil mi?,

Y4YRrA.png

Bir şey olmaz ram 2133 mhz çalışır benim sistemde öyle.Nedense 2133 mhzler,2400 ve bazen 2666 mhzlerden daha pahalı. Sistem güzel. Ekran kartını alınca ısı değerleri hakkında bilgi verirmisiniz? İleride bende almayı düşünüyorum.Bu arada bazı sitelerde o ekran kartı 50 tl falan daha ucuz aklınızda olsun.

Büyük bir ihtimal tedarik sürecinde, şöyle bir durum var yarın Cumartesi. Kargoya verilme olasılığı düşük. Bana göre Pazartesi kargoya verilir. Genelde ellerinde olmayan ürünü tedarik aşamasında olduğu zaman bir kaç gün bekletiliyor. Keşke siparişi Pazartesi yada geçen hafta pazar verseydiniz. Bugüne kadar elinize ulaşırdı. Eğer tedarik sürecinde olan ürünler bugün geldiyse sistem toplanıp kargosu hazırlandıysa yarın kargoya verirler. Hangi Şehir'de oturduğunuzu belirtirseniz kargonun ne zaman size ulaşacağını söyleyebilirim.

Ayrıca siparişinizin detayında ne yazıyor? Direk açıklama yaptım ama ? Tedarik sürecinde mi? Kargolandı mı? Mutlaka sipariş durumu belirtmeleri gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar, günlerdir araştırıyorum ve aşağıdaki sistemi topladım.

Eki Görüntüle 198198

2 gündür YouTube'dan videolar izliyorum, benchmark testlerine bakıyorum ama bir türlü karar veremedim. RX480 mi GTX1060 mı? Lütfen kimse fanboyluk yapmasın, en fazla performans hangisi veriyorsa ve en önemlisi ileriye yönelik bir kart olması benim için çok önemli. Çünkü alacağım bu sistemle uzun yıl kalacağım.

Ayrıca topladığım sistemde başka değiştirilmesi gereken yer var mı? Duyduğum kadarıyla i5 6402P işlemcisinde kilit varmış yani overclock yapılamazmış bu yüzden i5 6400 alıyorum.

• Bu sisteme 500W yeterli olacak mıdır?
• 1920x1080 günümüz oyunları Ultra'da 60 fps oynayabilir miyim?
• Uzun yıllar kullanacağım için ortalama kaç yıl beni götürür?
• 650Va UPS var, yeterli olur mu?
• Kullandığım MSI GX70 modelli Gaming Laptop'umun ekran kartı yandı. Aynı şeyin tekrar başıma gelmesini istemiyorum, bir soğutucuya ihtiyacım var mı?

Guru3D sitesinden aşağıdaki benchmark testini gördüm. GTX1060 la GTX470 eşdeğer, RX480 daha yüksek performans alıyor. Ayrıca DOOM oyununda Dx12 ve Vulkan desteği var. AMD sizce daha iyi mi olur ileriye yönelik bilgisayar için? Ancak YouTube'daki videoların çoğunda NVIDIA geçmiş gibi gözüküyor kafam bayağı karışık.

Bu arada NVIDIA, AMD'den 100 tl daha fazla. Ancak performans olarak hangisi üstünse onu alacağım.

Emin olun RX 480 daha güçlü bir kart.

Sistemi satın aldım. Ancak tam 2 haftadır bir sorunla karşı karşıyayım. Ekran kartının çıkışı DVI veya HDMI. Benim monitörün sadece VGA çıkışı var ve birbirine uymuyor. Gittigidiyordan DVI TO VGA dönüştürücü aldım ekrana görüntüyü vermedi bozuk deyip gönderdim. Bu sefer N11'den satın aldım yine ekrana görüntü vermedi. Allahım çıldırıcam tam 2 haftadır elim kolum bağlı kargoyu bekledim ancak geldiyse de ekrana görüntü vermedi. :(

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı