Loris

Hectopat
Daha fazla  
asdasd.png

-Dediğim gibi 2800 TL'ye internetten sistem topladım(monitör hariç).
-1 ay içinde almayı düşünüyorum. Almadan önce buradan tavsiye alıyım dedim. Eksiği, yanlışı var mıdır. Görüşleriniz, tavsiyeleriniz neler?
-Monitör olarak da bunu düşündüm.
BenQ GL2460 24" 2ms (Analog+DVI) Full HD Led Monitör Fiyatı
-Ek olarak bu sistem çeşitli grafik programlarını(2D, 3D) kaldırabilecek güçte midir?Yoksa 3D programlar için daha güçlü bir sistem mi gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Alıntısı.PNG

3D uygulamadan kastınız nedir? Modelleme mi? Resim düzenleme mi? Video kurgu yazılımları mı?
Çift kanal bellek kullanın. Bant genişliğine ihtiyacınız var çünkü. Eğer uzman düzeyde işler yapmayı düşünüyorsanız Nvidia Quadro ekran kartlarına yönelin.

Kaldırmaz diye birşey yok elbet işini görür ama ne kadar sürede görür o dert olur. Elbette paran varsa i7 li sistem topla ama bu işten para kazanmıyorsan gerek yok. Ekran kartını rx 470 hatta ekleyebiliyorsan 480 al. Bu saatten sonra 960 a o kadar para verme.

Eki Görüntüle 178617

3D uygulamadan kastınız nedir? Modelleme mi? Resim düzenleme mi? Video kurgu yazılımları mı?
Çift kanal bellek kullanın. Bant genişliğine ihtiyacınız var çünkü. Eğer uzman düzeyde işler yapmayı düşünüyorsanız Nvidia Quadro ekran kartlarına yönelin.
Grafik programı olarak Üniversite seviyesinde kullanılan Grafik Tasarım programlarından bahsediyorum(photoshop, illustrator vs). 3D olarak ise Animasyon programlarından bahsediyorum (3Ds Max, Maya, Z Brush)

Kaldırmaz diye birşey yok elbet işini görür ama ne kadar sürede görür o dert olur. Elbette paran varsa i7 li sistem topla ama bu işten para kazanmıyorsan gerek yok. Ekran kartını rx 470 hatta ekleyebiliyorsan 480 al. Bu saatten sonra 960 a o kadar para verme.
Şu an üniversiteye yeni geçtim. Hacettepe Grafik. Şuan için bu işten para kazanma değilde 5 yıl üniversite boyunca kendimi geliştirmeye çalışacağım. Bölümümde zaten 2D programları kullanacağım. Kendimde 3D modelleme karakter tasarımı gibi animasyon programları konusunda gelişmek istiyorum.O yüzden bu tür programlarda işimi görür mü diye sordum.
Dediğiniz kartlara baktım ama hepsi tükenmiş ayrıca çoğu referans kart.Kart olarak diğer bileşenlerden kısıp belki 1000 TL'nin üstüne çıkabilirim.Tavsiye edebileceğiniz kart varsa link olarak atarsanız çok iyi olur.Her şey tamam bir tek kart bulamadım.

Böyle bir şey topladım. Ekran Kartı, Kasa ve PSU eksik. Bu parçalar için ise 1450 TL kalıyor..?

Dosya Ekleri

• 7.png
    7.png
    205,1 KB · Görüntüleme: 130
EVEREST ARES-X1 750W 80PLUS BRONZE USB 3.0 MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA
ASUS RX 480 STRIX OC, 8GB, GDDR5, 256 bit Ekran Kartı (STRIX-RX480-O8G-GAMING), Fiyat: 1.152 TL

Ekran kartı yine bu fiyata gelirse bu 2 ürünü alabilirsin. 50 Tl fazla tutuyor ama sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Daha ucuza gelme ihtimali de yüksek. Yada ; ekteki sistemi alırsın üstüne bir de rx 470 alırsın 3200 civarı olur ancak; parçaları başka sitelerden alma şansın varsa daha ucuza getirebilirsin. Mesela işlemciyi hepsiburada'dan alırsan 130 lira karın olacak.İşlemci gücün daha yüksek bir sistem olur. Aynı şekilde ssd ve harddiskte de kar edebilirsin. 64 mb önbellekli harddisklere bak bence. İlerde Crossfire yapabilirsin yada 2 yıl sonra yeni bir kart alırsın çatır çatır kullanırsın :)
Rx 470;
MSI RX 470 GAMING 4G, 4 GB, GDDR5, 256 bit Ekran Kartı, Fiyat: 756 TL

Dosya Ekleri

• i7.png
    i7.png
    95,1 KB · Görüntüleme: 126
Grafik programı olarak Üniversite seviyesinde kullanılan Grafik Tasarım programlarından bahsediyorum(photoshop, illustrator vs). 3D olarak ise Animasyon programlarından bahsediyorum (3Ds Max, Maya, Z Brush)

Şu an üniversiteye yeni geçtim. Hacettepe Grafik. Şuan için bu işten para kazanma değilde 5 yıl üniversite boyunca kendimi geliştirmeye çalışacağım. Bölümümde zaten 2D programları kullanacağım. Kendimde 3D modelleme karakter tasarımı gibi animasyon programları konusunda gelişmek istiyorum.O yüzden bu tür programlarda işimi görür mü diye sordum.
Dediğiniz kartlara baktım ama hepsi tükenmiş ayrıca çoğu referans kart.Kart olarak diğer bileşenlerden kısıp belki 1000 TL'nin üstüne çıkabilirim.Tavsiye edebileceğiniz kart varsa link olarak atarsanız çok iyi olur.Her şey tamam bir tek kart bulamadım.

Böyle bir şey topladım. Ekran Kartı, Kasa ve PSU eksik. Bu parçalar için ise 1450 TL kalıyor..?

Bu sistemi al geç. Yeni ekran kartlarının harbi geleceği yok. Bence distribütörlerin bir pisliği bu. Yukarıda utanmadan Everest PSU'lu sistem öneren var, ona sakın uyma. Everest'e sistem mi emanet edilir!

1.PNG

Monitör olarak da bunu tavsiye ederim;

BenQ RL2240HE Gaming 21.5 1ms 1920x1080

Bu sistemi al geç. Yeni ekran kartlarının harbi geleceği yok. Bence distribütörlerin bir pisliği bu. Yukarıda utanmadan Everest PSU'lu sistem öneren var, ona sakın uyma. Everest'e sistem mi emanet edilir!

Eki Görüntüle 179122

O kasayı aldırdığım ve hala paşa paşa kullanan bir arkadaşım var. Ayrıca en azından 80 Plus sertifikalı bir güç kaynağına sahip. Ben internette okuduğum haberlere göre ürün önermiyorum burada. Kullandığım bildiğim ürünleri öneriyorum. Technopat'ta bu sık sık başıma geliyor. Everest, General Mobile, Sapphire gibi markalar iyi de olsa kötü de olsa yuhlayıp geçmenin bir mantığı yok. Firmalar eskisi gibi değil artık. Senin bu kasan Vatan'da vardı da ben mi koymadım arkadaşım? Farklı sitelerden alternatif çekme şansı varsa elbette gitsin başka kasa da alsın. Yorum yaparken gir bir bak topladığım sitede hangi alternatifler varmış. Bu adam Everest koymuş ama Everest'e bayıldığı için mi yoksa o fiyata en uygun o olduğu için mi? Ayrıca arkadaş uymasın bana, gitsin 6600K işlemciye B150 chipset alsın. Ya da dual channel anakarta sözde X99 hissi yaşatmak için sanırım Quad Channel RAM taksın. Desteklemeyen anakarta 3000 MHz RAM olayına girmiyorum bile. Şu dönemde R9 380 öneren bir sen varsın sanırım. Bence de beni dinlemesin sen öner arkadaşa.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 179122

Bence Ekran Kartı daha iyi olmalı.Şu an için 16 GB bir RAM gerekli değil.8 GB alıp artan parayı ekran kartına yatırmak daha mantıklı geliyor. Daha sonra RAM'e gerek olursa takviye yapılabilir ama Ekran Kartı maliyetli olur. Ayrıca RAM ler 3000 mhz anakart 2133 mhz destekliyor.RAM ve Ekran kartı dışında diğerleri güzel gibi.

O kasayı aldırdığım ve hala paşa paşa kullanan bir arkadaşım var. Ayrıca en azından 80 Plus sertifikalı bir güç kaynağına sahip. Ben internette okuduğum haberlere göre ürün önermiyorum burada. Kullandığım bildiğim ürünleri öneriyorum. Technopat'ta bu sık sık başıma geliyor. Everest, General Mobile, Sapphire gibi markalar iyi de olsa kötü de olsa yuhlayıp geçmenin bir mantığı yok. Firmalar eskisi gibi değil artık. Senin bu kasan Vatan'da vardı da ben mi koymadım arkadaşım? Farklı sitelerden alternatif çekme şansı varsa elbette gitsin başka kasa da alsın. Yorum yaparken gir bir bak topladığım sitede hangi alternatifler varmış. Bu adam Everest koymuş ama Everest'e bayıldığı için mi yoksa o fiyata en uygun o olduğu için mi? Ayrıca arkadaş uymasın bana, gitsin 6600K işlemciye B150 chipset alsın. Ya da dual channel anakarta sözde X99 hissi yaşatmak için sanırım Quad Channel RAM taksın. Desteklemeyen anakarta 3000 MHz RAM olayına girmiyorum bile. Şu dönemde R9 380 öneren bir sen varsın sanırım. Bence de beni dinlemesin sen öner arkadaşa.
İ7 işlemci fazla gibi geldi. İ5 6402P veya 6500 RX 480'i kurtarır diye düşünüyorum. Ayrıca kasa olarak Everet'i kimse önermiyor. Ben kasa olarak kullanmasam da mouse olsun joystick olsun pek kaliteli ve sağlam değildi. Kasa olarak Cooler Master'ın N200 modelini almayı düşünüyorum. Hem daha kaliteli hemde daha ucuz.

Sistem olarak da bunu yaptım. Verdiğiniz linkte 480 stokta yok. Başka sitelerde de öyle. Genelde referans tasarımları var. Ekran kartı olarak 1060'ı tercih ettim. 480 de çıksın ikisinden birini almayı düşünüyorum. 1060 fiyat olarak biraz yüksek gibi.

A.png

B.png
C.png
D.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı