2800 TL İkinci El Sistem Toplama

199688

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Forumda tanıyanlar vardır beni ve kötü bir sisteme sahiptim birkaç birikimi yaptıktan sonra elime bir miktar para geçti babamın yardımı da var tabii ki. Başlıkta da gördüğünüz gibi maalesef şu anki dolar ile yani parça fiyatlarıyla 2800 TL'ye sıfır kaliteli bir sistem toplanmıyor.

İzmir içi elden alabilirim Letgo, Sahibinden gibi sitelerde onun harici GeT ilanlardan alışveriş yapabilirim. Sistemin DDR4 olmasını istiyorum böyle fiyata 16 GB DDR3 sistem toplanır hatta belki 24 GB bile toplarsınız ama ileriye dönük olsun istiyorum soket sorunu yaşamak gibi bir şeyim olmasın. Şimdilik düşündüğüm sistem ise aynen şöyle: Ryzen 5 1400, GTX 980 Tİ'li bir sistem toplamaya çalışacağım ki imkansıza yakın denebilir bu bütçeye :D

Zaten bilenler vardır 980 Tİ fanıyım ben. Öyle güncel ekran kartı mimarisi falan pek önemsemiyorum yani GTX 1050 alacağıma gidip GTX 760 alırım hiç takıntım olmaz. Elimde ki bilgisayarıda satabilirsem bütçeyi 3800 TL'ye çıkarabilirim sattığım zaman yazarım. Monitör olarak 1080P monitörüm yok. 720P bana yetecektir 1080P'de gözüm yok.

Bütçe yeterse monitörü alırız :) Şimdilik bütçem 2800 TL. Çok çekirdek performansını her zaman daha çok beğenmişimdir. Çünkü arada sırada SVP, CS6, Solid Works gibi programlarla çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada Xeon X5650 ile bir sistem dizerek çoklu çekirdek performansını çok ucuz yolla çözmüş olurdun:) X5650 6 Core 12 Thread'e sahip olduğundan besleyemeyeceği ekran kartı da yok. Bu şekilde DDR3 ile de geleceğe yatırım olan bir sistem dizebilirdik:) Ama ısrarcı olursan DDR4 konusunda yine kötü şeyler çıkmaz.

Bu arada Xeon X5650 ile bir sistem dizerek çoklu çekirdek performansını çok ucuz yolla çözmüş olurdun:) X5650 6 Core 12 Thread'e sahip olduğundan besleyemeyeceği ekran kartı da yok. Bu şekilde DDR3 ile de geleceğe yatırım olan bir sistem dizebilirdik:) Ama ısrarcı olursan DDR4 konusunda yine kötü şeyler çıkmaz.
Bazen oyunda oynayacağım :) Oyun performansında beni üzer mi bilmiyorum. Tercihim dediğim gibi Ryzen olursa güzel olur ama bulunmassa İntel’e de razıyım :)

Arkadaşlar 1900 TL'ye ikinci el garantili 8 aylık GTX 1070 aldım. Kutulu faturalı MSI Gaming X modeli. Onu kendi bilgisayarımda kullanmak isterdim ama maalesef onun için iyi bir işlemci alabilir miyim emin değilim. Büyük ihtimalle ekran kartını bir arkadaş var yeni bilgisayar toplayacak ona satacağım. 2600 TL'ye anlaştık bile diyebilirim eğer öyle olursa bütçeyi 3500 eğer dediğim gibi elimde ki bilgisayarda satılırsa 4500 TL'ye 980 Tİ, Ryzen 5 2600 içeren sistem toplamayı düşünüyorum. 1070 neden tercih etmediğimi sorarsanız 600 TL para kazanmam daha iyi olur bu sayede RAM'i 16 bile yapabilirim zorlarsam.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı