2800 TL'ye sistem tavsiyesi

İntel hemen hemen her sene geleneksel olarak işlemci soket yapısını değiştirmektedir. Sen "Z97 alayımda geleceğe dönük olsun. İleride işlemci değiştiririm" dediğinde zaten 3-4 sene geçmiş olacak ve Z97, H97 gibi chipset'lerin süresi dolacak. H81-PLUS önermemin sebebi ise bu işlemciye yetecek olması. Bence boşu boşuna para harcayıp Z97 almana gerek yok. Zaten i5 4460 O.C edilmiyor. He alırsan ne olur? İyi olur. :) Fazla iyi donanımdan zarar gelmez.
Not: Fx'den uzak dur.

Anakart ve işlemci uyumsuz. Benim önerdiğim sistemi gözün kapalı alabilirsin. Bu arada "neden Amd işlemci önermiyor acaba" diye içinden geçirenlere söyleyeyim.
  • Yüksek güç tüketimi ve çekirdek başına düşük performans.
  • Ekran kartının Gpu_Load'ını fazla yorma (Bazı oyunlarda 15 Fps bile etkiliyor. Örnek: Far Cry 3).
  • Amd işlemciye vereceğiniz aynı para ile İntel tarafından daha performanslı işlemciler alabilirsiniz.
  • Cod AW gibi 2 çekirdek kullanan bazı oyunlarda Fx 9590, i3 3220'yi bile geçemiyor.
Sana önerdiğim sistemi üzerinde değişiklik yapmadan al. Ramlar Dual Channel olarak değişebilir.

abi ben şunu öğrenmek istiyorum oyunda işlemci hızının önemi nedir

Elbette olur. Hatta daha iyi olur. Gözümden kaçmış İ5 4690K kusura bakma. İ5 4460'dan daha ucuz olacağını düşünmediğim için bakmadım. :)

önerdiğin sistemin ısı durumu nasıl olur soğutucu filan almama gerek var mı ek olarak teşekkür ederim hepinize buarada ilginiz içn

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı