2800 TL'ye sistem toplama

cancskn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Belki de bu konuda birden fazla konu açıldı lakin ben daha yeni üye oldum ve yardımınıza ihtiyacım var. Ekim ayında bilgisayarımı yenilemek istiyordum lakin yeni bir PC veya toplama PC yaptırmaya karar verdim.

Limitim normalde 2500 TL lakin ben en fazla 2800 TL'ye zorlayabilirim. Mouse-Klavye-Kulaklık vs. benim temin edebileceğim şeyler o bakımdan sadece makineye odaklanmak istiyorum.

GTA5, COD, CS:GO, Crossfire, ETS2, Payday gibi oyunları oynamak istiyorum. Özellikle Crossfire oyununu oynamak istiyorum yıllardır oynadığım bir oyun. FPS değerinin yüksek olmasını istiyorum. Önerilen değerlerin olduğu fotoğrafı attım.

Bu işlerden hiç anlamayacağım için sizden yardım istiyorum. Ayrıca bunu en az 6 taksitle kredi kartıyla alma gücüm olduğu için bunu da göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• crossfire değerleri.jpg
    crossfire değerleri.jpg
    11,2 KB · Görüntüleme: 217
Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube Donanım Arşivi'nin 2800 TL' ye topladığı sisteme bak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Youtube Donanım Arşivi'nin 2800 TL' ye topladığı sisteme bak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sistemi alabilirsiniz Fakat şu aralar doların düşmesine rağmen ekran kartları fiyatları cidden uçmuş durumda. Çok acil ihtiyacınız yoksa fiyatların düşmesini bekleyebilirsiniz. Tabii ki tercih meselesi.

Hocam sizce ne zaman düşer fiyatlar bende beklemedeyimde.

Açıkçası benim de pek bir tahminim yok. Bu sorun dolar ile ilgili değil, sanal madencilik (bitcoin vs.) ile ilgili. Madencilik bu aralar değer kazanmış durumda. Değeri devam ederse düşmesi zor. Fakat araştırdığım yerlerde de genel olarak yazın sonuna doğru düşer kanaatindeler.

Farklı bir konuya değinmek gerekirse. Bu olaya genel olarak biz oyuncuların siniri bozulmuş durumda. Ekran kartları genel olarak oyunculara hitap eden bir ürün ve nedense oyuncular hariç herkes almış ve piyasada oyunculara ekran kartı kalmamış. Cidden çok saçma bir durum.

Şunu da ilave etmek istiyorum son olarak. Amd kanadında Vega mimarisi ve Nvidia kanadında Volta mimarisi resmi olarak duyurulduğu zaman fiyatların düşeceğini düşünüyorum.

Peki o Vega mimarisi ve Volta mimarisini beklemeli miyiz ? Çok pahalı olurlar mı ?

Ben beklemeyi düşünüyorum şahsen. GTX 2060 Ti GTX 1060'a göre %30 daha fazla performans verecekmiş ( en azından beklentiler o yönde). Ayrıca GTX 2060 Ti, GTX 1060'ın ilk çıkış fiyatına oranla 10 dolar daha ucuz piyasaya sürülecek. Sanırım 229$ ile piyasaya sürülecek. Tabii ki ülkemizdeki vergilendirme ve Msi, Asus gibi firmaların kendi modelleri ile 1400 Tl civarı olur tahminimce.

Fakat Vega mimarisi hakkında çok bir bilgim yok. Ama şunu söylemek istiyorum. Vega mimarisi 2K veya 4K gaming için ekran kartları üretmeyi düşünüyor. Yani Vega mimarisi GTX 1070 ve GTX 1080'e denk kartlar çıkarıcak. 1080p oyun oynayan bir kişiyseniz, Vega mimarisiyle çok ilgilenmemenizi tavsiye ederim.

Tahminler, yeni kartların 2017 yılının 3.çeyreğinde veya 2018'in başlarına doğru çıkacağı yönünde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı