28000 TL monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
Monitör dahil 28000
Satın almadan önce bu sitede uyumluluklarını kontrol ettim. Ve böyle bir uyarı verdi.

Merhaba tekrardan,

Sürekli yazıp rahatsız ediyorum belki ama,

Satın aldığım Gigabyte B550M DS3h anakart ile Ryzen 7 5800x3D işlemci arasında uyumsuzluk olabileceğini öğrendim bilgisayarcımdan, büyük ihtimalle BIOS Update gerekeceğini ve bunu yapmaya kimsenin niyetlenmeyeceğini riskli bir işlem olduğunu söyledi. Anakartı Update etmek için bir işlemciye gerek olduğunu, bu işlemciyi takarak BIOS Update yapılamayacağını, bunun için başka bir 5. nesil Ryzen işlemci gerektiğini. Ki bu işlemciyi bulsak bile bunu yapmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

Anakartı Gigabyte'ye gönderip BIOS Update yaptırtmam gerekebileceğini söyledi.

Bir yorum yapabilir misiniz?

Brom ben uyumsuzluk konusundan pek anlamam fakat BIOS Update çok da zor ve riskli bir işlem değil. Bence bilgisayardan biraz anlayan bir kişi rahatlıkla yapabilir. Bilgisayarcınız mahalle arasında ise belki bu işlem onun gözünde riskli olmuş olabilir. Aklınızda soru işareti kalmaması açısından isterseniz servise gönderip Update ettirin.

Anakartı update etmek için bir başka 5.nesil ryzen işlemciye ihtiyaç var mıdır peki?

Bilgisayarcım gerçekten alanında uzman, güvenilir, kurumsal firmalarla çalışan bilgili birisi, fakat neden böyle dedi bilemedim. Baya detaylı bilir ilgilenir, tanıdıktırda yıllardır.

Misal olarak, aldığım sistemi yorumlarken, Sapphire AMD kartlarını diğer markalara göre kötü yapıyor, bu Kingston SSD kötü, kolay bozuluyor, ön bellek tarzı bir kelime kullandı, biraz sıkıntılı, sıvı soğutma markasını ilk defa duydum, sıkıntı yaratabilir belki vs dedi. Pimpirikli ve titiz birisi.

Psuyu işlemciyi övdü, mükemmel bir seçim olduğunu söyledi. Aynı şekilde kasa için de iyi dedi. Bilemedim.

Satın almadan önce bu sitede uyumluluklarını kontrol ettim. Ve böyle bir uyarı verdi.

Merhaba tekrardan,

Sürekli yazıp rahatsız ediyorum belki ama,

Satın aldığım Gigabyte b550m ds3h anakart ile Ryzen 7 5800x3d işlemci arasında uyumsuzluk olabileceğini öğrendim bilgisayarcımdan, büyük ihtimalle bios update gerekeceğini ve bunu yapmaya kimsenin niyetlenmeyeceğini riskli bir işlem olduğunu söyledi. Anakartı update etmek için bir işlemciye gerek olduğunu, bu işlemciyi takarak bios update yapılamayacağını, bunun için başka bir 5. Nesil ryzen işlemci gerektiğini. Ki bu işlemciyi bulsak bile bunu yapmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

Anakartı Gigabyte ye gönderip bios update yaptırtmam gerekebileceğini söyledi.

Bir yorum yapabilir misiniz?
BIOS güncellemek günümüzde çok kolay. BIOS güncelleme yaparken elektrik gitmediği sürece bir tehlikesi yok. Anakart flashback desteklediği için işlemciye de gerek yok. Tek yapmanız gereken Gigabyte sitesinden gerekli BIOS sürümünü indirip bir flash hazırlayıp BIOS flashback ile güncelleme yapmanız. İnternette çok sayıda video ve bilgi bulabilirsiniz.

Anakartı update etmek için bir başka 5.nesil ryzen işlemciye ihtiyaç var mıdır peki?

Bilgisayarcım gerçekten alanında uzman, güvenilir, kurumsal firmalarla çalışan bilgili birisi, fakat neden böyle dedi bilemedim. Baya detaylı bilir ilgilenir, tanıdıktırda yıllardır.

Misal olarak, aldığım sistemi yorumlarken, Sapphire AMD kartlarını diğer markalara göre kötü yapıyor, bu Kingston SSD kötü, kolay bozuluyor, ön bellek tarzı bir kelime kullandı, biraz sıkıntılı, sıvı soğutma markasını ilk defa duydum, sıkıntı yaratabilir belki vs dedi. Pimpirikli ve titiz birisi.

Psuyu işlemciyi övdü, mükemmel bir seçim olduğunu söyledi. Aynı şekilde kasa için de iyi dedi. Bilemedim.
SSD konusunda da çok kafanız takılmasın. DRAM yok ve nispeten küçük bir cache değerine sahip ama bunların olmadığı SSD'ler arasında en hızlısı bu. Yine de başka model istersen bu da var uygun fiyata.

Son düzenleme:
BIOS güncellemek günümüzde çok kolay. BIOS güncelleme yaparken elektrik gitmediği sürece bir tehlikesi yok. Anakart flashback desteklediği için işlemciye de gerek yok. Tek yapmanız gereken Gigabyte sitesinden gerekli BIOS sürümünü indirip bir flash hazırlayıp BIOS flashback ile güncelleme yapmanız. İnternette çok sayıda video ve bilgi bulabilirsiniz.

SSD konusunda da çok kafanız takılmasın. DRAM yok ve nispeten küçük bir cache değerine sahip ama bunların olmadığı SSD'ler arasında en hızlısı bu. Yine de başka model istersen bu da var uygun fiyata.

Her koşulda attığınız daha mantıklı dram da var.

Dram tam olarak ne işe yarıyor? Kingston'u iade edip bunu almalı mıyım?
Size kalmış. Normalde DRAM kullanan SSD'lerin avantajı düşük veri transferi gecikmesi ve daha yüksek hız olur ama bu SSD, DRAM kullanan bazı SSD'ler kadar hızlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı