28000 TL monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
Monitör dahil 28000
Çok teşekkür ederim, sanırım bu sistemi alacağım. Fakat almadan önce, oynadığım oyunlar ve genellikle fps oyunları işlemci ağırlıklı olduğu için, bu işlemci ile sıkıntı yaşar mıyım? 240fps'in altına düşer miyim? Özellikle Apex ve Pubg'de.
Bazı araştırdığım yerlerde, bu kartı1080p kullanmanın yazık olacağını, ve 1080p kullanırken, bu fps oyunlarında, sistemin ekran kartını az (40-50 gibi) işlemciyi ise %100 kullanacağını, ve bu durumun işlemci ömrünü kısaltacağını, ısınma sorunlarına yol açacağını gördüm.

Buna benzer bir sorun yaşar mıyım? Eğer yaşama ihtimalim varsa, ekran kartını 6750xt ye düşürüp, 5700x/5800x/5800x3d gibi bir işlemci ile ve gerekirse sıvı soğutma ile yoluma devam mı etmeliyim?

Tekrardan çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim, sanırım bu sistemi alacağım. Fakat almadan önce, oynadığım oyunlar ve genellikle fps oyunları işlemci ağırlıklı olduğu için, bu işlemci ile sıkıntı yaşar mıyım? 240fps'in altına düşer miyim? Özellikle Apex ve Pubg'de.
Bazı araştırdığım yerlerde, bu kartı1080p kullanmanın yazık olacağını, ve 1080p kullanırken, bu fps oyunlarında, sistemin ekran kartını az (40-50 gibi) işlemciyi ise %100 kullanacağını, ve bu durumun işlemci ömrünü kısaltacağını, ısınma sorunlarına yol açacağını gördüm.

Buna benzer bir sorun yaşar mıyım? Eğer yaşama ihtimalim varsa, ekran kartını 6750xt ye düşürüp, 5700x/5800x/5800x3d gibi bir işlemci ile ve gerekirse sıvı soğutma ile yoluma devam mı etmeliyim?

Tekrardan çok teşekkür ederim.
5600 ile 5800X arasında pek bir performans farkı yok. Belirgin bir fark için 5800X3D almak gerekir. Bu durumda 5600 ile 5800X3D arasındaki fiyat farkı 4500 lira. 5800X3D ile iyi bir de soğutucu gerekiyor ve bu da en az 1000-1500 lira. Bütçede 1000 lira artmıştı, onu düşsem bile ekran kartından 5000 lira kısman gerekiyor ve bu durumda en fazla RX 6700 alabiliyorsun.

Tekrardan merhaba, çok yazdım uğraştırdım ama bütçemi bir tık daha arttırdım ve 32.500 tlye sizin attıklarınız arasından ve kendi baktıklarım arasından bir sistem çıkarttım. Sizin attıklarınız arasında soğutma da yoktu. Son kez bu sistem hakkında da bir yorum yapabilir misiniz acaba?

Ekran kartı, anakart, ram, ssd

EKRAN KARTI 11.500

İŞLEMCİ 7450

ANAKART 2300

RAM 1150

KASA PSU DAHİL : 2100
Frisby FC-9310G USB 3.0 650W 80 Plus Dahili PSU'lu ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

MONİTÖR : 5000
DELL S2522HG 24.5" 240Hz 1ms Fast IPS Adaptive-Sync Full HD Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

SIVI SOĞUTMA : 1480

Tekrardan merhaba, çok yazdım uğraştırdım ama bütçemi bir tık daha arttırdım ve 32.500 TL'ye sizin attıklarınız arasından ve kendi baktıklarım arasından bir sistem çıkarttım. Sizin attıklarınız arasında soğutma da yoktu. Son kez bu sistem hakkında da bir yorum yapabilir misiniz acaba?

Ekran kartı, anakart, RAM, SSD.

ekran kartı 11.500

işlemci 7450

anakart 2300

RAM 1150

kasa PSU dahil: 2100
Frisby FC-9310G USB 3.0 650W 80 Plus Dahili PSU'lu ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

monitör: 5000
DELL S2522HG 24.5" 240Hz 1ms Fast IPS Adaptive-Sync Full HD Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR

sıvı soğutma: 1480

Abim şimdi NVIDIA ekran kartı almanı öneririm yani AMD driver falan oyunlarla bağlantısı biraz saçma açıkçası RTX 3070 almanı öneririm RX 6800 yerine.

Tekrardan merhaba, çok yazdım uğraştırdım ama bütçemi bir tık daha arttırdım ve 32.500 tlye sizin attıklarınız arasından ve kendi baktıklarım arasından bir sistem çıkarttım. Sizin attıklarınız arasında soğutma da yoktu. Son kez bu sistem hakkında da bir yorum yapabilir misiniz acaba?

Ekran kartı, anakart, ram, ssd

EKRAN KARTI 11.500

İŞLEMCİ 7450

ANAKART 2300

RAM 1150

KASA PSU DAHİL : 2100

MONİTÖR : 5000

SIVI SOĞUTMA : 1480
Kasa ve güç kaynağı berbat. Frisby'e sistem emanet edilmez. Sıvı soğutma da aynı şekilde Gamepower marka ve berbat kalite.

Kasa ve güç kaynağı berbat. Frisby'e sistem emanet edilmez. Sıvı soğutma da aynı şekilde Gamepower marka ve berbat kalite.
Kasayı bununla :

Sıvı soğutmayı da bununla değiştirirsem, bu sistem alınır mı? Siz alır mıydınız?

Kasayı bununla :

Sıvı soğutmayı da bununla değiştirirsem, bu sistem alınır mı? Siz alır mıydınız?
Sıvı soğutma iyi, kasa ve güç kaynağı ise benim önerdiklerim ile benzer fiyat olmasına rağmen daha kalitesiz. Uygun fiyatlı mesh kasa ve kaliteli bir PSU önerdim ben.

Ben maliyeti düşürmek için frisby seçmişim, siz seçtiklerimin kötü olduğunu söyleyince, sizin attıklarınızı unutup kendim bir arayış içerisine girmiştim. Sizin seçtiklerinize o sıvı soğutmayı ekleyerek satın alıcam perşembe günü. Umarım perşembeye kadar bunlardan birinin stoğu bitmez. Sizi uğraştırdım çok teşekkür ederim. İnatla farklı linkler atmış gibi gözüktüm kusura bakmayın. Sadece maliyeti düşürmeye çalışıyordum fakat bilgisizliğimden dolayı yanlış seçimler yapmışım. Vaktiniz için teşekkürler.

Ben maliyeti düşürmek için frisby seçmişim, siz seçtiklerimin kötü olduğunu söyleyince, sizin attıklarınızı unutup kendim bir arayış içerisine girmiştim. Sizin seçtiklerinize o sıvı soğutmayı ekleyerek satın alıcam perşembe günü. Umarım perşembeye kadar bunlardan birinin stoğu bitmez. Sizi uğraştırdım çok teşekkür ederim. İnatla farklı linkler atmış gibi gözüktüm kusura bakmayın. Sadece maliyeti düşürmeye çalışıyordum fakat bilgisizliğimden dolayı yanlış seçimler yapmışım. Vaktiniz için teşekkürler.
Maliyeti düşük tutma isteğinizi anlıyorum ve o yüzden en f/p parçaları önermeye çalıştım. Ama ne yazık ki ucuz etin yahnisi de yenmiyor. Frisby, gamepower, powerboost gibi markalar, fiyatları düşük tutmak için parça kalitesinden çalıyor. 500-1000 lira kurtarmak için de 30 bin liralık sistemi riske attığınıza değmez.
Güzel bir oyun deneyimi dilerim.

Maliyeti düşük tutma isteğinizi anlıyorum ve o yüzden en f/p parçaları önermeye çalıştım. Ama ne yazık ki ucuz etin yahnisi de yenmiyor. Frisby, gamepower, powerboost gibi markalar, fiyatları düşük tutmak için parça kalitesinden çalıyor. 500-1000 lira kurtarmak için de 30 bin liralık sistemi riske attığınıza değmez.
Satın almadan önce bu sitede uyumluluklarını kontrol ettim. Ve böyle bir uyarı verdi.
Merhaba tekrardan,

Sürekli yazıp rahatsız ediyorum belki ama,

Satın aldığım Gigabyte b550m ds3h anakart ile Ryzen 7 5800x3d işlemci arasında uyumsuzluk olabileceğini öğrendim bilgisayarcımdan, büyük ihtimalle bios update gerekeceğini ve bunu yapmaya kimsenin niyetlenmeyeceğini riskli bir işlem olduğunu söyledi. Anakartı update etmek için bir işlemciye gerek olduğunu, bu işlemciyi takarak bios update yapılamayacağını, bunun için başka bir 5. Nesil ryzen işlemci gerektiğini. Ki bu işlemciyi bulsak bile bunu yapmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

Anakartı Gigabyte ye gönderip bios update yaptırtmam gerekebileceğini söyledi.

Bir yorum yapabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• resim_2022-12-20_233542952.png
    resim_2022-12-20_233542952.png
    72 KB · Görüntüleme: 35

Technopat Haberler

Geri
Yukarı