2800TL Sistem Toplama

Cold

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 7-8 yıllık sistemime veda edip yeni bir masaüstü toplamayı düşünüyorum ve uzun zamandır gelişmeleri pek takip edemedim, sitedeki konuları da baz alarak bir liste oluşturdum. Bilgisayarı genel olarak günlük işler, oyun ve 3D modelleme için kullanacağım.Sistemin biraz ileriye dönük ve ara ara üzerinde oynamalar yapabileceğim şekilde olması hoş olur. Listedeki parçalar hakkında görüşleriniz ve tavsiyelerinize açığım. İyi günler.

Önerilerim:

Güç kaynağını bununla değiştir 30 lira kazan. Akasa Viper 600W 80+ Bronze, Viper Fanlı, Güç Kaynağı (AK-PA060AF07)

Sabit diski bununla değiştir 27 lira kazan. WD 1TB Blue 3,5

İşlemciyi buradan al 21 lira kazan. Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6MB Cache LGA 1151 İşlemci

Belleği bununla değiştir 30 lira kazan. Daha iyisi ve daha ucuz. Lazım olduğundan aynısından bir tane daha alarak 16 GB yapabilirsin. Kingston DDR4 8GB HyperX Fury 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FB/8)

Kasa zevk işidir ama, ben yinede öneriyorum. Kasayı bununla değiştir 38 lira kazan. AeroCool Cruisestar Advance Mid Tower Pencereli 4 Adet Fan Takılı USB 3.0 Kasa

Bunları uygularsan, 146 lira kazancın olur.

En ucuza getirebilmek için, her bileşeni tek tek 4-5 mağazada fiyat karşılaştırması yaparak alsan daha mantıklı.

Sağolasın kardeşim. Ssd ve 8gb bir bellek sonraki adım olacak şu an için bütçemin sınırındayım.
@GCN hocam teşekkürler tavsiyelerini göz önünde bulunduracağım şu an sistemde gözüne çarpan bir uyumsuzluk veya parçalar hakkında olumlu olumsuz duyumların var mıdır?
@Utku Toros biraz ileriye yönelik düşünüp düşük bütçeli bir z170 düşündüm ileride K serisine geçiş olabilir hem de belleklerin frekanslarıyla oynayabilmek adına ama performans ve kalite bakımından daha iyiyse değişiklik yapabilirim.
Ayrıca sormak istediğim i5-gtx970 veya i7 6700-gtx960/r9 380 olarak da değişim yapabilirim siz f/p ve ilerisi açısından siz hangisini tavsiye edersiniz?
Evet CW ve 3.5 vRam sorunlarını gördüm ancak gtx 980 bütçemi aşıyor r9 390a gelince güç kaynağında değişiklik yapmak zorunda kalıyorum. gtx970 seri sorunu ve giderilemedi mi?

@Cold 3 çeşit ürün var bunlar fiyat performans, fiyat performans canavarı ve fiyat performans olmayan. Bana göre fiyat performans canavarı niteliği taşıyan, R9 390X almanı uygun görüyorum.

@GCN hocam sistemi topladığım site olarak düşünürsem 390X'de bütçeyi zorluyor alabileceğim sapphire r9 r390 olabilir ancak yanılmıyorsam tavsiye edilen güç kaynağı 750W güç tüketiminden dolayı. Gtx 970'in sorunları ve r9 390'ın güç tüketimi kafamı kurcalıyor; bu nedenle yukarda da dediğim gibi i7 6700-gtx 960/r9 380 gibi bir sistem beni ne kadar memnun eder?
Sistemdeki parçaları deneyimlemiş arkadaşların da yorumları gelirse çok güzel

@Cold Siz bilirsiniz ama yine de B150 tavsiyemdir. Çünkü önümüzdeki 5 yıl boyunca İşlemci yükseltmesine gerek yok. Hem Military Class bileşenler çok dayanıklı olduğu için kartınız uzun ömürlü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…