28MS ping normal mi?

Şu anki kullandığın ISS mesela sen İzmir'de oturuyorsun diyelim. ISS ise seni İstanbul Ankara falan böyle dolaştırıp o sunucuya bağlıyordur.
Tracert yapınca kısmen fikir sahibi olunabiliyor gibi. Tracert yapınca modemden sonra 2xx ile başlayan IP ile santrale 5 MS bağlanıyor. IP Adresini Google'a yazdım Donanım Haber'de de mesajlar arasından paylaşılmış çıktı. İlginç.
Ulus'ta yer alan Türk Telekom'un (statik.turktelekom.com.tr) noip.com'u bile engellediğini keşfettim. Oraya kadar sorunsuz varıyor ama. 06- Ulus Türk Telekom'da takılıyor.
Turkcell ile yapınca sadece siteye bilgisayar gidene kadar arada çeşitli IPv4 adresleri gözüküyor. ne iş anlamadım.
 
Mesafenin de önemi var, servis sağlayıcının da. Benim internetim aktif kullanıldığı halde 7ms veriyor mesela şu anda. Test esnasında bağlandığım sunucu Adana bu arada. Onu kırpmışım ekran görüntüsünde.


speed.png
 
TurkNet'te arıza kaydı bırak. Bildiğim kadarıyla pop noktaları İstanbul'da ve İstanbul'a yüksek ping aldığını belirt.
10 kadar sunucuda test yaptım. İstanbul TT sunucusunda 19ms alabildim ama Turkcell, Vodafone sunucularında 70ms, 90ms gibi saçma değerler aldım. Dediğiniz şeyi yapacağım, zaten internette kopma da var onunla beraber yazarım.
 
Türk Telekom hatlı bir telefona baz istasyonunun direğine yaslanmış bir şekilde bakarken, telefon tam çekmiyordu 😀 Yani var ya... Uğraşsalar bu kadar olmaz.
O biraz anten dB değeriyle de alakalı. Genelde baz istasyonları çok yakınına sinyal dağıtmaz. Uzak noktalar hedeflenir zaten. Haliyle de yakınındaki belirli bir alan kör noktada kalır. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı