29.686 sıralamayla 28 bin ile alan üniversiteye girilir mi?

KodYazanKuş

Picopat
Daha fazla  
Sayısal tam olarak 29.686 geldi. İstediğim yer Akdeniz Üniversitesi bilgisayar mühendisliği idi. Geçen yıl 24 bin, ondan önceki yıl da 28 bin ile kapatmış. Yine de yazacağım, sizce gelir mi?

Akdeniz meselesine takmış durumdayım. Eem mevcut, ve Bilgisayar Mühendisliği ile yan dal programı var. Sizce yazmaya değer mi? Ailemi bu duruma ikna edebilir miyim? Normal gidip okumamla ne farkı olacak(fazladan dersler dışında)?

Gazi'de bulunan bu EEM ile bu EEM arasında ne fark var? İkincinin puanı daha yüksek ama ilki akerdite edilmiş, bu iyi bir şey sanırım. İkisi de Ankara'da, mühendislik fakültesinde.

Bunlara ek olarak hangi üniversiteleri önerirsiniz? Ben araştırıyorum, ama benden daha tecrübeli siz değerli kardeşleim benden daha hızlı öneride bulunursunuz elbette.

Bilgisayar mühendisliği birinci önceliğim, Akdeniz meselesini anlattım, buna ek olarak kampüsü hoş olan bir yer olursa iyi olur.
İkinci sırada Diş/Tıp var. Cidden canım istemiyor, ama bu aile şartlarında mezun kalmam bir seçenek değil.

Son düzenleme:
Tamamen tercih edilme durumuna bağlı o dediğin 29k ile girebilir miyim giremez miyim muhabbeti. Attığın iki eem arasında da biri İngilizce diğeri Türkçe. İkisinde de ufak tefek ortak dersler olsa da bilgisayar farklı eem farklı bir bilgisayar mühendisi mezunu olarak söyleyebilirim.

Merhaba @KodYazanKuş. Öncelikle sonucunuz iyi gelmiş, hayırlı olsun. Yan Dal sadece bir sertifika şeklinde diye biliyorum yani Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili birkaç ders alırsınız ama Yan Dal mezuniyeti sadece bir sertifika işlevinde oluyor. Sayısal 29.686 sıralamaya Akdeniz Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği bölümünün gelme ihtimali düşük görünüyor ama tercihlere yazabilirsiniz. Bir de mesela Antalya Bilim Üniversitesi tam burslu (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliğini araştırıp oradan ortalama ile Akdeniz Üniversitesi (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği bölümüne Yatay Geçiş yapmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı