SSD yükseltmesi saçmalık olur. O kadar para verip DRAM'i olmayan, layers ve okuma yazma hızı düşük olan SSD için 1K verilmez. Tek artısı HMB özelliği o da 32 GB RAM olmadıktan sonra gereksiz olur. Şu anki sisteme dediğiniz soğutucu eklenip alınabilir sonra SSD'yi satıp yükseltebilir. Anakartta PCI-e gen. 4x4 desteği var. Fiyata göre çok daha iyileri bulunur.
Şu sisteme para vermek yerine en yakın hayır kuruluşuna bağış yapabilir ya da direkt parayı çöpe atabilirsiniz.
"Kas gücünde de 4060 Ti daha iyi. 8 GB hala günümüz için ideal ve genelde FPS oyunları oynadığınız söylemişsiniz yani 12 GB VRAM sizin için gereksiz olur." buna ek olarak FPS oyunlarının kullandığı VRAM 1.5-4 GB arasında benim gördüğüm. Siz sistemi değiştirene kadar 8'e yaklaşacağını düşünmüyorum bile. Sistemi tek tek toplayıp ekran kartı olarak ikinci el 8-9K'ya RX 6800 ya da 6-7.5K'ya RX 6700 XT alınabilir. Onun dışında bu bütçe için en uygun kasa
VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti EX 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu.
VRAM konusunda bu kadar takıntılıysanız bu model var:
Hero 5A 7000 - Game Garaj bunda SSD Kioxia yapılacak kasa da darkFlash. İllaki de AMD istiyorum diyorsanız:
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...-2x-12gb-v1-rx6750xt-oyun-bilgisayari-p-43210 bunda da SSD ve kasa çöp. Bana kalırsa ikinci kasa hiç alınmaz. İlkinde de markaları çok bilmiyorum.
@584297 hocam ilk attığım kasa da Palit ve BIOSTAR'ı duymuştum ama iyi mi bilmiyorum ve kasanın markasını hiç duymadım. Sizin dediğiniz dışında ilki alınır mı?