29 bin TL'ye toplama sistem önerisi

4060 Ti 8 GB ve ben genelde FPS oyunları oynuyorum yani 4060'ın DLSS özelliğine hemen hemen hiç ihtiyacım yok. 12 GB VRAM daha çok işime yarar diye düşünüyorum. YouTube'dan birçok oyun testi izledim ve karşılaştırdım mantıklı ilerlediğimi düşünüyorum ama burada olma sebebim sizinde fikirlerinizi almak :) birçok sitede fiyat karşılaştırması yaptım ancak GameGaraj en uygunu gibi. Vatan Bilgisayar, gamegen, İtopya vs. bakıyorum ama mantıklı olarak bu sistemi özelleştirdim.
Kas gücünde de 4060 Ti daha iyi. 8 GB hala günümüz için ideal ve genelde FPS oyunları oynadığınız söylemişsiniz yani 12 GB VRAM sizin için gereksiz olur.

Kas gücünde de 4060 Ti daha iyi. 8 GB hala günümüz için ideal ve genelde FPS oyunları oynadığınız söylemişsiniz yani 12 GB VRAM sizin için gereksiz olur.

Evet onun farkındayım. Aslında bu tercih kişiye göre değişir diye düşünüyorum. Kardeşime 5-6 ay önce 4060'lı bir sistem toplamıştık. Kendisi bile kesinlikle ya AMD'nin yeni kartlarını tercih et veya 3060 12 GB al diye ısırarla söyledi kafama yattı bilmiyorum ona bakacağız :) peki uygun fiyata sistem toplayabileceğim önereceğiniz bir site var mıdır? Bir girip bakayım.

Evet onun farkındayım. Aslında bu tercih kişiye göre değişir diye düşünüyorum. Kardeşime 5-6 ay önce 4060'lı bir sistem toplamıştık. Kendisi bile kesinlikle ya AMD'nin yeni kartlarını tercih et veya 3060 12 GB al diye ısırarla söyledi kafama yattı bilmiyorum ona bakacağız :) peki uygun fiyata sistem toplayabileceğim önereceğiniz bir site var mıdır? Bir girip bakayım.
Gaming.gen.tr, itopya gibi sitelerde çok güzel fiyatlı kampanyalar olabiliyor, acelesi yoksa onları takip edin derim.

Bu sisteme en baştaki soğutucu ve 1TB WD Green SSD eklenirse çok iyi olur. Bütçeyi çokta asmaz.
SSD yükseltmesi saçmalık olur. O kadar para verip DRAM'i olmayan, layers ve okuma yazma hızı düşük olan SSD için 1k verilmez. Tek artısı HMB özelliği o da 32 gb ram olmadıktan sonra gereksiz olur. Şu anki sisteme dediğiniz soğutucu eklenip alınabilir sonra SSD'yi satıp yükseltebilir. Anakartta PCIe Gen.4x4 desteği var. Fiyata göre çok daha iyileri bulunur.

27.800 TL'ye şöyle bir sistem topladım, birkaç gün daha araştırıp daha iyi bir şey bulamazsam bunu alacağım.
Şu sisteme para vermek yerine en yakın hayır kuruluşuna bağış yapabilir ya da direkt parayı çöpe atabilirsiniz.

4060 Ti 8 GB ve ben genelde FPS oyunları oynuyorum yani 4060'ın DLSS özelliğine hemen hemen hiç ihtiyacım yok. 12 GB VRAM daha çok işime yarar diye düşünüyorum. YouTube'dan birçok oyun testi izledim ve karşılaştırdım mantıklı ilerlediğimi düşünüyorum ama burada olma sebebim sizinde fikirlerinizi almak :) birçok sitede fiyat karşılaştırması yaptım ancak GameGaraj en uygunu gibi. Vatan Bilgisayar, gamegen, İtopya vs. bakıyorum ama mantıklı olarak bu sistemi özelleştirdim.
"Kas gücünde de 4060 Ti daha iyi. 8 GB hala günümüz için ideal ve genelde FPS oyunları oynadığınız söylemişsiniz yani 12 GB VRAM sizin için gereksiz olur." Buna ek olarak FPS oyunlarının kullandığı vram 1.5-4 gb arasında benim gördüğüm. Siz sistemi değiştirene kadar 8'e yaklaşacağını düşünmüyorum bile. Sistemi tek tek toplayıp ekran kartı olarak ikinci el 8-9k'ya rx 6800 ya da 6-7.5k'ya rx 6700 xt alınabilir. Onun dışında bu bütçe için en uygun kasa VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti EX 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu.

Vram konusunda bu kadar takıntılıysanız bu model var: Hero 5A 7000 - Game Garaj Bunda ssd kioxia yapılacak kasa da darkflash. İllaki de amd istiyorum diyorsanız: https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...-2x-12gb-v1-rx6750xt-oyun-bilgisayari-p-43210 bunda da ssd ve kasa çöp. Bana kalırsa ikinci kasa hiç alınmaz. İlkinde de markaları çok bilmiyorum. @584297 Hocam ilk attığım kasa da palit ve biostar'ı duymuştum ama iyi mi bilmiyorum ve kasanın markasını hiç duymadım. Sizin dediğiniz dışında ilki alınır mı ?

Son düzenleme:
SSD yükseltmesi saçmalık olur. O kadar para verip DRAM'i olmayan, layers ve okuma yazma hızı düşük olan SSD için 1K verilmez. Tek artısı HMB özelliği o da 32 GB RAM olmadıktan sonra gereksiz olur. Şu anki sisteme dediğiniz soğutucu eklenip alınabilir sonra SSD'yi satıp yükseltebilir. Anakartta PCI-e gen. 4x4 desteği var. Fiyata göre çok daha iyileri bulunur.

Şu sisteme para vermek yerine en yakın hayır kuruluşuna bağış yapabilir ya da direkt parayı çöpe atabilirsiniz.

"Kas gücünde de 4060 Ti daha iyi. 8 GB hala günümüz için ideal ve genelde FPS oyunları oynadığınız söylemişsiniz yani 12 GB VRAM sizin için gereksiz olur." buna ek olarak FPS oyunlarının kullandığı VRAM 1.5-4 GB arasında benim gördüğüm. Siz sistemi değiştirene kadar 8'e yaklaşacağını düşünmüyorum bile. Sistemi tek tek toplayıp ekran kartı olarak ikinci el 8-9K'ya RX 6800 ya da 6-7.5K'ya RX 6700 XT alınabilir. Onun dışında bu bütçe için en uygun kasa VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti EX 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu.

VRAM konusunda bu kadar takıntılıysanız bu model var: Hero 5A 7000 - Game Garaj bunda SSD Kioxia yapılacak kasa da darkFlash. İllaki de AMD istiyorum diyorsanız: https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...-2x-12gb-v1-rx6750xt-oyun-bilgisayari-p-43210 bunda da SSD ve kasa çöp. Bana kalırsa ikinci kasa hiç alınmaz. İlkinde de markaları çok bilmiyorum. @584297 hocam ilk attığım kasa da Palit ve BIOSTAR'ı duymuştum ama iyi mi bilmiyorum ve kasanın markasını hiç duymadım. Sizin dediğiniz dışında ilki alınır mı?

Hocam beni hem üzdün hem sevindirdin üzme sebebin bu sistemi toplayacağına parayı çöpe at demen, sevindirdiğin tarafın ise gösterdiğin ilgi :) benim topladığım sistem 32 GB RAM, 1 TB SSD, sizinki 16 GB RAM 500 GB SSD, bu özellikler önemsizmi ya da işlemci daha mı önemli.

Hocam beni hem üzdün hem sevindirdin üzme sebebin bu sistemi toplayacağına parayı çöpe at demen, sevindirdiğin tarafın ise gösterdiğin ilgi :) benim topladığım sistem 32 GB RAM, 1 TB SSD, sizinki 16 GB RAM 500 GB SSD, bu özellikler önemsizmi ya da işlemci daha mı önemli.
Hocam 1 TB SSD olsa ne olur oyunları kaldıramadıktan sonra ? 16 GB RAM de zaten FPS oyunu için yeter de artar. İşlemci zaten r7 5800x olmadıktan sonra r5 5600 olması lazım. R5 5600x de r7 5700x de sadece para kaybı. Attığınız sistemin benim attığım sisteme göre artıları bir SSD daha iyi bir de soğutucu var. Onun dışında kıyaslanamaz bile. "bu özellikler önemsizmi ya da işlemci daha mı önemli." Çok da bir önemi yok zaten en kolay değiştilebilecek parçalar SSD ve RAM. Burada hangisi önemli hangisi önemsiz anlatmam birkaç saat sürer. Onu kendiniz araştırmanız lazım. Kısaca sizin sistem ile kıyaslama yaparsak ekran kartı ve işlemci çok daha iyi. Anakart ve RAM am5,ddr5 Çok daha iyi + Geleceğe yatırım. SSD sizin attığınız daha iyi. Size özel olarak birkaç sitede bu fiyat aralığındaki sistemlere özelliştirerek baktım en f/p "Hero 5A 7000 - Game Garaj Bunda ssd kioxia yapılacak kasa da darkflash." bu attığım.

Hocam 1 TB SSD olsa ne olur oyunları kaldıramadıktan sonra? 16 RAM de zaten FPS oyunu için yeter de artar. İşlemci zaten R7 5800X olmadıktan sonra R5 5600 olması lazım. R5 5600X de R7 5700X de sadece para kaybı. Attığınız sistemin benim attığım sisteme göre artıları bir SSD daha iyi bir de soğutucu var. Onun dışında kıyaslanamaz bile. "bu özellikler önemsizmi ya da işlemci daha mı önemli." çok da bir önemi yok zaten en kolay değiştilebilecek parçalar SSD ve RAM burada hangisi önemli hangisi önemsiz anlatmam birkaç saat sürer. Onu kendiniz araştırmanız lazım. Kısaca sizin sistem ile kıyaslama yaparsak ekran kartı ve işlemci çok daha iyi. Anakart ve RAM AM5, DDR5 çok daha iyi + geleceğe yatırım. SSD sizin attığınız daha iyi. Size özel olarak birkaç sitede bu fiyat aralığındaki sistemlere özelliştirerek baktım en F/P "Hero 5A 7000 - Game Garaj bunda SSD Kioxia yapılacak kasa da darkFlash." bu attığım.

Genel olarak anladım. 4060 Ti 8 GB, 16 GB RAM, Ryzen 5 7500F. 1 TB SSD, 240 mm bir sıvı soğutma. Bu sistem okey o zaman değil mi, belki bütçeyi çok aşarsa 4060 Ti yerine 4060 8 GB olabilir.

Genel olarak anladım. 4060 Ti 8 GB, 16 GB RAM, Ryzen 5 7500F. 1 TB SSD, 240 mm bir sıvı soğutma. Bu sistem okey o zaman değil mi, belki bütçeyi çok aşarsa 4060 Ti yerine 4060 8 GB olabilir.
Şu an aşağıda attığım şekilde ileride baktın SSD dolmaya başladı, yer olmaması canını sıktı 2.el satıp değiştirirsin. 2-3 ay içinde de işlemci için soğutucu alman gerekiyor. Bütçeyi aşıyor diye eklemedim. Şu an 1 TB yapmak istiyorsan kingston kc3000 yapabilirsin. Soğutucu hakkında pek bilgim yok o yüzden başka birisi önerirse daha güzel olur. @LorrieNN @ProximusTwo Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR Benim bildiğim bu yeterli olur .

Dosya Ekleri

• sa.PNG
    sa.PNG
    74 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Şu an aşağıda attığım şekilde ileride baktın SSD dolmaya başladı, yer olmaması canını sıktı 2.el satıp değiştirirsin. 2-3 ay içinde de işlemci için soğutucu alman gerekiyor. Bütçeyi aşıyor diye eklemedim. Şu an 1 TB yapmak istiyorsan Kingston KC3000 yapabilirsin. Soğutucu hakkında pek bilgim yok o yüzden başka birisi önerirse daha güzel olur. @LorrieNN @ProximusTwo Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR benim bildiğim bu yeterli olur.

Çok teşekkür ederim gerçekten.

Şu an aşağıda attığım şekilde ileride baktın SSD dolmaya başladı, yer olmaması canını sıktı 2.el satıp değiştirirsin. 2-3 ay içinde de işlemci için soğutucu alman gerekiyor. Bütçeyi aşıyor diye eklemedim. Şu an 1 TB yapmak istiyorsan Kingston KC3000 yapabilirsin. Soğutucu hakkında pek bilgim yok o yüzden başka birisi önerirse daha güzel olur. @LorrieNN @ProximusTwo Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR benim bildiğim bu yeterli olur.

Hocam Sinerji'de şöyle bir DDR5, AMD sistem topladım. Sizce nasıl.

Dosya Ekleri

• 6 K 6 TAKSIT.png
    6 K 6 TAKSIT.png
    94,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı