Heroxira1
Hectopat
Aslında bunun için önerilen oyun motorlarına baktım, Godot, gamemaker vs. ama konuyu açma sebebim şu; yapacağım oyunu kücük bir hikaye animasyonu amacı ile yapacağım ödev tarzı bir şey olacak. Oyunda çok az tuzak, savaşma mekaniği kullancağım yani oyunda çoğunlukla bol bol metin, bol karakter ve diyalog olacak, oyun çok sıkıcı olmasın diye 1-2 tane quicktime Event yapmak istiyorum sadece o kadar, hani koşma kaçma level geçmeli bir şeyler olmayacak aslında. Macera açısından dediğim gibi çok küçük quicktime Event tarzı şeyler olsa da olur. Bunun için Adobe macromedia flash gibi animasyon uygulaması kullanıyordum ama oyunu pixelart şeklinde yapacağımdan bir oyun motoru kullanmam daha iyi olabilir belki diye düşündüm.
Oyunda;
Kendim pixelart şeklinde çizeceğim mekanlar, odalar.
Yaklaşık 10-12 tane karakter.
Mekan değiştirme.
Karakterimizi takip edecek karakterler.
Alttan metin baloncuğu şeklinde çıkacak diyaloglar (Undertale benzeri)
Quicktime Event.
Gibi durumlar bulunacak, bunları daha basit ve pratik bir şekilde halledebileceğim bir oyun motoru arıyorum. Eğer bunları yapabileceğim oyun motoru ve hatta oyun içeriğini nasıl yapabileceğim hakkında o oyun motorunun tutorialları varsa atarsanız çok sevinirim.
Oyunda;
Kendim pixelart şeklinde çizeceğim mekanlar, odalar.
Yaklaşık 10-12 tane karakter.
Mekan değiştirme.
Karakterimizi takip edecek karakterler.
Alttan metin baloncuğu şeklinde çıkacak diyaloglar (Undertale benzeri)
Quicktime Event.
Gibi durumlar bulunacak, bunları daha basit ve pratik bir şekilde halledebileceğim bir oyun motoru arıyorum. Eğer bunları yapabileceğim oyun motoru ve hatta oyun içeriğini nasıl yapabileceğim hakkında o oyun motorunun tutorialları varsa atarsanız çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: