2D ve 3D aynı oyunun içinde kullanılabilir mi?

hsjs

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Tİ
AMD Ryzen 5600x
2x8GB Corsair DDr4 3600Mhz Ram
Bir oyun düşünün 2 boyutlu ve bir portala giriyorsunuz ve 10 - 20 dakikalık bir bölümü 3D oluyor böyle bir şey yapmak istiyorum yapabilir miyim?

Game maker 2 kullanıyorum şu an yapılırsa hangi oyun motorundan nasıl yapılır? İyi akşamlar.

Unity ile ilgili bilgim var. Unity ile yapılabilir. Fakat Game Maker 2'lede yapılabilir belki fikrim yok.

3D olmasını istediğiniz yerlerde meshleri yani modelleri kullanırsınız. 2D olmasını istediğiniz yerde image, spritelar ile levelleri yaparsınız.

Unity ile ilgili bilgim var. Unity ile yapılabilir. Fakat Game maker 2'LED'e yapılabilir belki fikrim yok.

3D olmasını istediğiniz yerlerde meshleri yani modelleri kullanırsınız. 2D olmasını istediğiniz yerde image, Sprite'lar ile levelleri yaparsınız.

Yani yapılabilir bir şey mi?

Yapabilirsiniz. Şöyle bir şey yaparsınız sahneyi 3D açarsınız. Kamerayı 90 derece yandan gösterirsiniz. İstediğiniz zaman kamerayı normale alırsınız. Bunun avantajlarından biri de 3D modelleri de kullanabilirsiniz ki çok daha fazla seçenek sunar bu size

Game Maker bilmiyorum fakat 2D ve 3D arasında temel farklardan biri orthographic ve perspective kamera farkından geliyor. Kamera geçişleri ile sağlayabilirsin en basitinden. Tabi yapacağın örneğe göre daha başka çözümler oluşturulabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı