2K, 144-165 Hz ve 1 ms Monitör Tavsiyesi

AG241 23.8" AOC AGON AG241QG - Specifications

S2417DG
23.8" Dell S2417DG - Specifications

Baktığımız zaman AOC bazı değerlerde üstüne çıkıyor DELL’ in. Ha bu demek değil ki DELL daha üstün. Eşit gittikleri yerler de var, AOC’un üstün çıktığı yerlerde.
Benim 20 gün oldu nasıl iade edebilirim ki?
14 Günlük Cayma ve İade hakkı var her kullanıcının. Tabii ki her ürün için geçerli değil. Mesela kişiye özel üretilen ürünler, iç çamaşırı vs gibi bunların geri iadesi bulunmamakta. 14 gün süre geçtiği için maalesef ki geri iade veya caymanız mümkün değil.

Benim 20 gün oldu nasıl iade edebilirim ki?
Cayma hakkını kullanamazsınız fakat, üründe 3ms de ghosting oluştuğunu söyleyerek teknik servise yollayabilirsiniz. Bunu bir arıza olarak görmezlerse ki göreceklerini zannetmiyorum, tüketici hakem heyetine başvurarak ayıplı mal sattıklarından dolayı para iadenizi alabilirsiniz.

Baktığımız zaman AOC bazı değerlerde üstüne çıkıyor DELL’ in. Ha bu demek değil ki DELL daha üstün. Eşit gittikleri yerler de var, AOC’un üstün çıktığı yerlerde.
Ya aslında kağıt üzerindeki teknik özellikten çok, ürünün geldiğinde nasıl bir görüntü sunuyor olması önemli bence. Hepimiz Dell monitörü çok iyi zannederken, ne kadar tırt olduğunu anladık.
Maalesef hem bütçemi aşıyor hem de çok büyük.

Cayma hakkını kullanamazsınız fakat, üründe 3ms de ghosting oluştuğunu söyleyerek teknik servise yollayabilirsiniz. Bunu bir arıza olarak görmezlerse ki göreceklerini zannetmiyorum, tüketici hakem heyetine başvurarak ayıplı mal sattıklarından dolayı para iadenizi alabilirsiniz.
Bu süreç ortalama 20 iş günü sürer tahminen. Kaldı ki arkadaşımızın da dediği gibi bunu bir sorun olarak görmeyecekler. Adeks ürünün cayma hakkını kullandırtmamak için ellerinden geleni sordu. Gerekli sorunların hem fotoğrafını hem de belli olacak şekilde videosunu çekip düzenleyip belge şeklinde delil olarak kullanabilirsiniz. Şayet ben öyle yaptım. Yarın Adeks’in elinde olacak ürünüm. @NESTER34

Peki AGON AG241QG bu durumda kaç bit renk seçeneğini sunmakta?
Gerçek 8-bit ama CIE1931 renk uzayındaki NTSC renk profilinin %72'sini, sRGB renk profilinin ise %97'sini karşılayabiliyor. NTSC renk profili, Adobe RGB renk profili ile hemen hemen aynı gibi.
01_6.jpg

Gerçek 8-bit ama CIE1931 renk uzayındaki NTSC renk profilinin %72'sini, sRGB renk profilinin ise %97'sini karşılayabiliyor. NTSC renk profili, Adobe RGB renk profili ile hemen hemen aynı gibi.
Eki Görüntüle 294575
Bahsettiğiniz teknik bilgileri çok anladığım söylenemez. Ama vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Şimdi bu ürün ile S2417DG aynı renk tonlarına sahip değildir değil mi? Yine Color Banding ve Ghosting gibi sorunlarla karşılaşmak can sıkar..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı