2K 144Hz 1ms monitör tavsiyesi

Bütçe
10-15

Tatağ

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben yeni bir sistem topladım ve buna uygun bir monitör almak istiyorum ama bu işin içinden çıkamadım. Paneller IPS mi VA mı GtG mi MPRT mi? Dallandıkça budaklanıyor.
Sonuç olarak rekabetçi oyunlarda sorun yaşamayacağım ve renk olarak doygun ve güzel olan;
2K.
144Hz (min)
1ms (max)
27”lik bir monitör tavaiyesine açığım.
Bütçe 10-15 arası.

Öncelikle merhaba, ben yeni bir sistem topladım ve buna uygun bir monitör almak istiyorum ama bu işin içinden çıkamadım. Paneller IPS mi VA mı GtG mi MPRT mi? Dallandıkça budaklanıyor.
Sonuç olarak rekabetçi oyunlarda sorun yaşamayacağım ve renk olarak doygun ve güzel olan;
2K.
144Hz (min)
1ms (max)
Bütçe 10-15 arası.

Hocam önerim kesinlikle IPS monitör almanız diğerlerine bulaşmayın, ayrıca bütçe bana bu özelliklerde bir monitöre göre çok fazla geldi şunu önerebilirim:

IPS al herşeye gideri var. Oyun, film vs.

VA ise en alınmayacak olanı bence.
Hangi marka olduğuna göre değişir, Dell markasının VA panel bir monitörünü kullanıyorum ve bana göre IPS panel kadar başarılı, siyahlar konusunda tartışmasız bir fark var. Ayrıca VA paneller fiyat olarakta uygun. Ayrıca beni en rahatsız eden durum olan IPS Glow veya ışık sızması VA panellerde yok.

Piyasadaki iyiden kötüye en iyileri.

MAG274QRF-QD E2 180Hz
Delil AW2723DF 280Hz
G274QPX 240Hz
27GR83Q-B 240Hz
VG27AQML1A 260Hz
G274QPF 180Hz
M27Q X 180Hz
G274QPF E2 180Hz
ASUS ROG STRIX XG27ACS 180Hz
AOC Q27G4X 180Hz
Philips 27M2N5500 180Hz

Hangi marka olduğuna göre değişir, Dell markasının VA panel bir monitörünü kullanıyorum ve bana göre IPS panel kadar başarılı, siyahlar konusunda tartışmasız bir fark var. Ayrıca VA paneller fiyat olarakta uygun. Ayrıca beni en rahatsız eden durum olan IPS Glow veya ışık sızması VA panellerde yok.
İlk monitörümü VA almıştım ve aldığım gün iade edip IPS i denedim ve o zamandır hep IPS kullanıyorum.

Daha canlı renkler ve bol ışık seviyorum. Bütçem olsa oled alırım ama olana kadar IPS benim için en iyisi.

Hocam önerim kesinlikle IPS monitör almanız diğerlerine bulaşmayın, ayrıca bütçe bana bu özelliklerde bir monitöre göre çok fazla geldi şunu önerebilirim:
Kaliteli güzel olsunda 2 güne elde patlamasın solmasın. 4070ti super aldım ama 4k da 120-180 fps zor olduğu için 2k yüksek fps tercihinde bulundum

bu ürünün diğer muadillere karşı pahalı olmasının sebebi nedir acaba ve o fiyat farkına değer mi

2K.
144Hz (min)
1ms (max)
Bütçe 10-15 arası.
Canlı doygun renk istiyorsan ıps panel tercih etmen gerekiyor oyunlarda arkadan gölge gibi bişey gelmesini istemiyorsan ve gecikme istemiyorsan gtg özellikli monitör tercih etmen gerekir

2K.
144Hz (min)
1ms (max)
Bütçe 10-15 arası.
Tavsiye edeceğim modelde asusun Rog Strix XG27ACS modeli

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı