2K 144Hz FreeSync monitörü GTX 1080 ile kullanmak

Daha fazla  
Şimdi sistemimde R5 1600 ve MSI 1080 Sea Hawk kullanacağım ve çift monitör kullanacağım.
Monitörlerden birisi bu;

SAMSUNG 23,5" LC24FG70FQMXUF 1ms(MPRT) 144Hz Quantum Dot Curved MONİTÖR

Diğeri ise bununla aynı model olup 72hz 4ms olanı.

Aklımdaki iki soru;

-Sizce 1080P yeterli olur mu? Aynı fiyat aralığında 2K 144 hz monitör almam gerekir mi?
(Oynadığım oyunlar LOL, CSGO, ARMA III, PUBG, GTA V, belki hikayeli birkaç oyun.)

-Bu monitörler Freesync destekliyor ama ben NVDİA ekran kartı kullanıyorum. G-sync denilen bu olay gerçekten bu kadar fiyat farkını hak edecek kadar önemli mi?

(Tecrübe edenlerin yorum yapması benim için gerçekten çok önemli.)

Cevaplarınızı ve cevaplarınıza nazaran örnek olarak yollamanızı istediğim monitör çeşitlerini bekliyorum.

Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

[Çift monitör isteme sebebim tamamen oyundan alakasızdır. Daha rahat oluşu ve kullandığım programlar gereği ihtiyacım olan bir şeydir. Teşekkürler.)

Arkadaşlar başlık moderatörler tarafından değiştirilmiş ama pek olayı anlatmaya yardımcı olmamış açıklamada belirttim cevaplarınızı bekliyorum.
Takipteyim.

Bu monitör işi insanların aklını karıştırdı.Birisi rehber tarzı konu yaparsa iyi olur.Aynı tarz sistem bendede var , 1080p 144hz alıcam.

Linkteki teknik bilgileri anlayabiliyorsanız, 2K mı 1080P mi karmaşası yaşamazsınız.
GeForce GTX 10 Serisi Grafik Kartlarını Karşılaştırın
Her ekran kartının destekleyebileceği max. çözünürlük değeri vardır. İlave edilen her monitörün toplam çözünürlüğü dahil edilmelidir.
Örnek olarak, desteklenen çözünürlük değeri doğrultusunda 60Hz için 1920X1080P lik en fazla 4 monitör desteklemektedir.
Tazeleme hızımız 60 değil 120Hz olursa bu sefer max iki monitör kullanabiliriz.
Özetle, bu ekran kartlarında, 7680X4320P çözünürlüğündeki tek bir monitörü 60Hz te kullanabiliriz.

Merhaba

Benim ekran kartı da 1080 aşağıdaki monitörü yeni aldım eski monitörüm de MG248Q ikisini birlikte kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Kesinlikle aşağıdaki monitörü tavsiye ederim hem görüntü IPS olduğu için çok iyi hemde oyun performansı gayet iyi. Doğal olarak 144hz orginal olarak overclock ile 165hz yapabiliyorsun.

Daha önceki ekran kartım RX480'di. Freesync ve G-SYNC ikisini de denemiş biri olarak bu iki teknolojide gerçekten oyunlarda fark yaratıyorum.

Bende Recep Bey ve Ali Bey'in incelemesinden sonra bu monitöre karar verdim çok memnunum.

ViewSonic XG2703-GS Oyuncu Monitörü İncelemesi - Technopat

Viewsonic XG2703-GS 27" 4ms (HDMI+Display) WQHD IPS G-SYNC Oyuncu Monitör

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı