2K 1MS 144 HZ Monitör Tavsiyesi

AlperTunga61

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar ben Alper. 1 ay sonrasına kadar Zotac GTX 1070 Extreme AMP Edition! GDDR5 8 GB 256 Bit ekran kartına 2K, 1MS, 144 Hz bir monitör arıyorum. Bütçem en fazla 2100 TL'dir. FPS oyunları oynayacağım, CS:GO, Battlefield 1, Batllefield 4, Battlefield 3 tarzı oyunlardır. Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenize en yakın sanırım Dell S2716DG var. Ama bunda G-Sync de olduğu için fiyatı böyle. PCPartPicker sitesinden 2K 144 Hz olup, G-Sync / FreeSync olmayan modellere baktım yalnızca bir monitör çıktı. O da ülkemizde yok. Sanırım 2K 144 Hz modellerin tamamı bir eşitleme teknolojisi kullanıyor.
Türkiye'de başka satan yer bulamadım. Amazon'da bu monitör 520 dolar vergi ve kargo hariç. Ama buraya gönderilmiyor ürün. 1 saat önce baktım 520 dolardı, şimdi 499'a düşmüş.
Amerikapostam sitesi gibi bir aracı site kullanarak getirmeye kalkarsanız 500 x 0.08 x 0.18 x 2.96 (ürün fiyatı x komisyon x vergi x döviz kuru) = 1886 TL yapıyor.

Alternatif model olarak daha pahalı olan ASUS PG278Q modeline bakabilirsiniz. Amazon'dan alınca 2600 küsür, burada ise 2500 küsür fiyata bulmak mümkün.

FreeSync destekli modeller mevcut, BenQ XL2730Z gibi. 2200 lira civarı var. ASUS MG279Q modeli de aynı fiyatlarda. Acer XF270HU modeli var ancak ülkemizde satışını bulamadım. Detaylı incelenirse bulunur belki.

@Yusuf Ensar Ertan Peki FreeSync mi almalıyız yoksa G-Sync mi? Hangi amaç için hangisini tercih edebileceğimize yönelik bir kaynak var mı? Amacım film izlemek ve CS:GO oynamak. Bunun yanında oynayacağım diğer oyunlar da olur ancak benim tercihimi yönlendirecek olan sadece bu ikisi. Film ve CS:GO.

BenQ XL2730Z 2230 TL' ye bulunabiliyor, peki Dell S2716DG G-Sync kolunda neredeyse 2400 TL. Ancak Dell tasarım olarak hiç hoşuma gitmedi. G-Sync, böyle bir fiyat farkı yaratır mı? Ya da örneğin ASUS PG278Q. G-Sync olduğu için mi BenQ' ya oranla bu kadar pahalı?

Güncel AMD ekran kartınız varsa, "FreeSync destekli ise" FreeSync monitör almanızda fayda var, Nvidia kartınız varsa ve G-Sync destekli ise, G-Sync monitör almalısınız o halde. Bu bir zorunluluk değil ancak VSync'e göre ciddi manada fark gösteriyor FreeSync/G-Sync teknolojileri. Nvidia kartınız olacağı için G-Sync monitör alırsanız artınız olur. FreeSync monitör alırsanız bir zararı yok, FreeSync özelliğini kullanamayacağınız için bu özelliğe sahip değilmiş gibi olur. ASUS genel olarak pek ucuz ürün yanlısı değil.

Ekran kartım Asus GTX650 TI Boost. Şimdi baktım da G-Sync var. Monitörü aldıktan bir süre sonra da ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyordum. Ekran kartı olarak şuan kullandığım kart G-Sync destekliyor ve kartımı yenilediğimde de %99 ihtimalle Nvidia alacağım ve GTX970 ve üstü bir model olacağı için G-Sync destekliyor olacak.

Zaten monitörün 1 MS, 144 Hz olması cidden fark ettirecek kendini ancak film izlerken ve CS:GO oynarken FreeSync veya G-Sync olup olmadığını hisseder miyim? Araştırdığım kadarıyla çoğunluk profesyonel CS:GO oyuncusu BenQ 24" XL2411Z kullanıyor. Arada farklı marka da kullananlar var ancak neredeyse hepsi 24" kullanmakta. Ben ise film izleme amacım da olduğu için 27" almayı planlıyorum. aklımdaki bir sorun da bu.

Filmde G-Sync ya da FreeSync hissetmezsiniz, video çünkü. Anlık olarak render alınan bir görüntü yok. Video neyse onu görürsünüz. Bu senkronize teknolojileri oyunlar için var. 2K çözünürlük için 27" makul, oyuncu adamın ekranının çok büyük olmaması gerek bana göre. Hele ki monitör Full HD ise 24" üstü alınmamalı. Ama film de izleyeceğim diyorsunuz, sorun olmaz. Memnun kalırsınız.

Filmde G-Sync ya da FreeSync hissetmezsiniz, video çünkü. Anlık olarak render alınan bir görüntü yok. Video neyse onu görürsünüz. Bu senkronize teknolojileri oyunlar için var. 2K çözünürlük için 27" makul, oyuncu adamın ekranının çok büyük olmaması gerek bana göre. Hele ki monitör Full HD ise 24" üstü alınmamalı. Ama film de izleyeceğim diyorsunuz, sorun olmaz. Memnun kalırsınız.
24 inch 2k monitör oldukça zor bulunuyor. Dell'in 2k 1 ms 144 Hz olan monitörünü pek fazla kişi önermiyor sorun çok çıkıyormuş. PG248Q alacağım fakat 1080p kullanacağım ekran kartı 1070 veya 1080 olacak yani ileri de daha iyileri çıkınca upgrade yaparım ekran kartını fakat 1080p monitörüm çok geri de kalacak BenQ serisini falan hiç beğenmiyorum şekil olarak hakkını ROG serisi veriyor ama 2k monitörleri 27 inch'den başlıyor. Kararsızım bende :) Oyun için alacağım, tercih 1 ms 144 Hz ama 2k yok işte 1080p var :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı