2K 1MS 144Hz monitör tavsiyesi

Gordia

Hectopat
2K 1MS 144Hz monitör alacağım fiyatı 2000I geçmezse iyi olur MS 4 falanda olabilir sorun olmaz ama düşük olursa daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
MAG271CQR memnunum.

MAG271CQR memnunum.
bende de aynı monitör var genel olarak memnunum yanlız 3 sorun var.

1. siyah dengesi çok iyi değil daha önce forumlarda da okudum birçok kullanıcı söz etmiş. siyah ayarı 10 yapınca yapay bir parlaklık veriyor, 9 yapınca detaylar karanlık oluyor. 9,5 ayarı maalesef yok
2. freesync kapalı kullanıyorum görüntüde yırtılma olmuyor çünkü freesync açıkken hafif pırpırlanma oluyor.
3. alırken monitörü çok inceledim Vatan Bilgisayar'da sağolsun personel arkadaşlar da izin verdiler. ölü piksel ve ışık sızması yoktu. ama aldıktan tahminen 15 gün sonra monitörün köşelerinden, altından ve üstünden 8 ayrı noktadan beyaz ışık sızması mı denir böyle olumsuz bir durum oluştu. film izlerken ve oyun oynarken karanlık sahnelerde gözüme batıyor, o anki keyfimi bozuyor.

hazır denk gelmişken sorayım dedim sizde de böyle bir sorun mevcut mu?

Son düzenleme:
Valla ben monitörden memnunum. Işık sızması konusunda çok iyi, sol taraflarda alt ve üstte biraz var, varla yok arası gibi.

Siyah-beyaz dengesine gelirsek, 9 bence iyi hatta 8 de kullanılabilir 10 çok açık geliyor, 9'la 10 arasına ben aramıyorum.

Ama asıl sorun monitörün renklerinde. Monitörün renkleri diğer monitörlere göre değişik mesela MAG27CQ' ve Benq XL2720'de kullanıyorum renkler bunda diğer monitörlerime göre daha baskın kırmızı köküne kadar kırmızı siyah köküne kadar siyah o yüzden yerine göre iyi yerine göre kötü olabiliyor. Bence MAG27CQ' daki görüntü daha iyi ama bunda çok özelleştirme ayarları var bunları iyi bilirsek aslında monitörü tam istediğimiz gibi yapabiliriz ama kim uğraşacak...

Freesync'e gelirsek kartım Nvdia , G-sync açmam içinde ayar yapmam lazım bilgisayar her başladığında sıfırlanıyor, onu kaldırıp ayarlamam lazım uzun iş.
Açtığında parlama oluyorsa vardır bir sıkıntısı.
Şunları da belirteyim 20-25 tane bu monitörden kullanıyoruz kafede o kadar içerisinde 1 tane ölü pixelli bir tane de açılışta çizgi çizgi oluyordu zamanla çizgiler tüm ekranı kaplamaya başladı ilk başta 1 dk da geçiyorken sonlarda 5 DK’ ya kadar arttı ikisinide değişime gönderdik yenileri geldi. Şu ana kadar monitörü beğenmeyen ya da şikayet eden hiç olmadı tabi diğer markalar da bir çok ürün çıkarıyolar alırken en güncellere bakmak da fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…