2K 240 Hz vs 4K 144 Hz monitör

fuxury0816

Kilopat
İşlemci = i9-13900K
Ekran kartı = ASUS ROG STRIX RTX 4080 OC.
Anakart = ROG STRIX Z790-E Gaming Wi-Fi

Böyle bir sistem topladım kasa hazır ama 4K 144 Hz mi yoksa 2K 240 veya 2K 165+ bir monitör mü alsam kararsız kaldım. HDR bulunan bir monitör istiyorum açıkçası. Genellikle FPS oyunları oynuyorum ama çok fazla rank kasmak gibi bir derdim yok hikayeli oyunlar oyunlara da yönelmek istiyorum ama yine ilk tercihim FPS oyunları olacak. sizce nasıl bir monitör almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 1080p ile 1440p arasındaki farkı fark edemiyorum o yüzden ben Hz değerine bakarım 240 Hz alırım.

İşlemci = i9-13900K

Böyle bir sistem topladım kasa hazır ama 4K 144 Hz mi yoksa 2K 240 veya 2K 165+ bir monitör mü alsam kararsız kaldım. HDR bulunan bir monitör istiyorum açıkçası. Genellikle FPS oyunları oynuyorum ama çok fazla rank kasmak gibi bir derdim yok hikayeli oyunlar oyunlara da yönelmek istiyorum ama yine ilk tercihim FPS oyunları olacak. sizce nasıl bir monitör almalıyım?
2K monitör kullanıyorum. YT videoları 1080p olduğu için pikselleri tam bölemiyor. Bu yüzden 1080p görüntü alamıyorsunuz. Eğer sadece oyun oynayacaksanız 2k 240hz; fakat video, dizi falan izleyeceksiniz kesinlikle 4K 144Hz alın. 144Hz zaten ihtiyaçlarınızı karşılar.

İşlemci = i9-13900K

Ben 1080P'den 2K'ya geçtim. Gerek objelerin nispeten küçülmesi, gerek monitör ebatlarının biraz büyümesi rekabetçi oyunlar için pek uygun değil. Benim tavsiyem 2K 240Hz.

Bence 2K 240Hz monitör daha mantıklı olur FPS için.
bende öyle düşünüyorum ama hikaye oyunların da 4k çok iyi olmaz mı 144hz de gayet yeterli olur
2K ekranda daha uzun ömürlü olur bu sistem. 4K da Ray Tracing açınca FPS tatmin etmez.
aynen öyle bir ihtimal de var ama ileride ekran kartı değiştirebilirim yine tabi ki de o yüzden 4k iyi olmaz mı

aslında bir şey daha sormak istiyorum 4k monitör de 2k çözünürlük kullanmak istesem nasıl bir görüntü çıkar ortaya yani görüntü bozulur mu sadece merak ettiğim için soruyorum mantıklı bir hareket değil zaten böyle bir şey yapmak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı