2K 27" IPS monitör tavsiyesi

eyendi

Kilopat
Merhaba, 3060 Ti ekran kartımdan 4070'e yükseltme yapıyorum. İşlemcim 5600X, elimde 1080p MSI G271 monitör var fakat 4070 ve 5600X 1080P'de darboğaz yapıyor gibi gözüküyor bu sebeple 2K monitör almaya karar verdim. North Bayou F160 ikili monitör tutucum var şu anki monitörümü ikinci monitör olarak kullanmaya devam etmek istiyorum.

Fiyatlara biraz Akakçe üzerinden baktım fakat daha birkaç ay önce neredeyse tüm modeller 2-3K daha ucuzmuş ve sanki şu an fiyatını hak eden model kalmamış gibi geliyor bana. Bütçe olarak 11-12K'ya kadar çıkabilirim fakat 6-7k ile arasında dağlar kadar fark yok ise tabii ki uygun olan tercihim olur. Yani kısaca fiyatı 12K da olsa fiyat performans bir model almak niyetindeyim.

Şimdiden teşekkürler.

Öneriler için teşekkür ederim bu modele ben de bakmıştım fakat mesajımda da dediğim gibi açıkça fahiş şu an bu modelin fiyatı, daha geçen haftaya kadar 8bin bandında satışı varken şu an minimum satan yer 9400'e satıyor.

Kendimde bunu kullanıyorum çok iyi.
Ama ölü piksel şikayetleri fazla. Şansıma bana çıkmadı. Eğer çıksa bile satıcı Hepsiburada olduğu için kolayca iadr edebilirsin.

Benzer bir arayıştayım, daha yeni başlık açtım bende, Takipteyim burayı da.

Dediğiniz gibi ölü piksel yorumları 1-2 değil o kadar fazlaydı ki ondan bu modele hiç yanaşmamıştım bile. Ama en azından fiyatı olması gerektiği yerde olan bir ürün gibi gözüküyor, listeme geri alıp tekrar değerlendireceğim teşekkürler.

MSI G274QPX
LG 27GR83Q-B

ikisi de 240Hz. Genel olarak MSI daha iyi ancak çok yakınlar ve LG’nin daha ucuz olduğu oluyor yani eğer fiyat farkı açılırsa LG’yi tercih etmek daha mantıklı olur.

Eğer 240Hz önemli değilse
Dell 2724D 165Hz

Şunu unutmayın maalesef günümüzde OLED ekranlar varken IPS’e para vermek biraz yanlış karar vermişsiniz gibi oluyor. Ancak sizin için hala OLEDler ulaşılabilir fiyatlara inmemiş olabilir. Dolayısıyla tavsiyem OLED için para biriktirmeye başlayın veya alabileceğiniz en uygun fiyatlı IPS 1440p’yi tercih edin.

Şahsi olarak benim OLED tercih etmeme sebebim burn-in olayı. Sonuçta evet artık 1-2 yıl içerisinde olmuyor çeşitli koruma yöntemleri ekleniyor ancak aldığım monitörümü kasamla aynı ömürle kullanmak istiyorum. Genelde yaptığım kasayı 6-7 yıl kullanıyorum ve OLED monitörümü daha öncesinde tamamen teknolojinin getirdiği bir sebepten dolayı atmak bana koyar doğrusu. Belki de artık farklı bakmak gerekiyor monitörlere ancak bilmiyorum şu anki düşüncem bu.

Hocam para çok mühim değil aslında ama 8-12bin lira aralığında alacağım 2K 27" IPS bir monitör ihtiyaçlarımı karşılayacağı için pek sıcak bakmıyorum o kadar paralar vermeye. Ayrıca kullanan herkes büyülenmiş gibi konuşması gerçekten çok kaliteli olduğuna inandırıyor ama bir de yanma olayı olduğunu söylüyorlar ki o kadar parayı verdikten sonra bir de bunu yaşarsam ağlarım herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…