2K ile FHD monitör arasında ne kadar fark var?

kajadere

Kilopat
Arada elbette fark var ama fark "Abi geçen 2K monitörde oyun oynamışım bir daha asla FHD monitörde oyun oynamam" boyutunda mıdır? Yoksa "Fark var ama o kadarda değil ya" mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 2K monitörü deneyim ettiyseniz (belli bir süre) 1080p’ye geçmek istemezsiniz. Kendi fikrimce. Özellikle Konsolda bu fark daha da fazla oluyor gibi. 24 ekranlarda da fark bariz ortada oluyor. Bütçe sıkıntısı yoksa 2K monitör tercih edin. Tabii grafik kartınızda önemli burada.

Arada elbette fark var ama fark "Abi geçen 2K monitörde oyun oynamışım bir daha asla FHD monitörde oyun oynamam" boyutunda mıdır? Yoksa "Fark var ama o kadarda değil ya" mıdır?
4K ile FHD arasında büyük fark var. Ama elinde FHD olup da 2K monitör alınmaz bence. Tabii diğer özellikler de önemli.

Ben 32inc 2K monitöre geçtiğim ilk gün, evde bulunan diğer 1080 monitörü direkt sattım ikinci 32inc 2k aynı modeli almak için :) Story yada casual oyunlarda asla 24 27inc ve 1080 kullanmam artık ki, sistemim zaten 1080p için uygun değil. Bu yüzden güçlü ekran kartları artık 2k bazlı monitörlerde daha stabil çalışmakta.

Ben 32inc 2K monitöre geçtiğim ilk gün, evde bulunan diğer 1080 monitörü direkt sattım ikinci 32inc 2k aynı modeli almak için :) Story yada casual oyunlarda asla 24 27inc ve 1080 kullanmam artık ki, sistemim zaten 1080p için uygun değil. Bu yüzden güçlü ekran kartları artık 2k bazlı monitörlerde daha stabil çalışmakta.
Sen deneyimlemiş birisin. Monitör alacağım. 2K için sence 24 inc mi 27 inc mi mantıkken 24 inc daha net olur diye düşünüyorum. Birde fps oyunları oynadığım için 27 inc de kenarları görmekte zorlanabilirim.

Monitörler çok pahallı ama 1 kere aldımmı yıllarca değistirmiyeceğim için alasımda var.Kullandiğın monitörün linkini atarmısın

Sen deneyimlemiş birisin. Monitör alacağım. 2K için sence 24 inc mi 27 inc mi mantıkken 24 inc daha net olur diye düşünüyorum. Birde fps oyunları oynadığım için 27 inc de kenarları görmekte zorlanabilirim.
24 yada 27 2k almak gereksiz kaçacaktır, çünkü mobitör küçük olduğu için ince düşen pixel sayısı çok yüksek olacak ve 1080de de aşırı görüntü farkı olmayacak. Bu yüzden 24 inçde 2k tadını tam alamazsın diye düşünüyorum. 2k Alınacak ise 30 32 inçden başlanmalı en kötü 28incden başlanmalı. Şunu belirtiyim, 32 inç büyük gibi geliyor ama bir gün sürmeden zaten monitöre alışıyorsun eğer masan küçük ise 28 inç al, geniş bir masaya sahip isen 32 inç tavsiye ederim.
Monitörler çok pahallı ama 1 kere aldımmı yıllarca değistirmiyeceğim için alasımda var.Kullandiğın monitörün linkini atarmısın
İki adet monitörüm var,
birincisi: AOC Q3279VWF 31.5" 5ms 75hz (Analog+DVI+HDMI+Display) Fiyatı
ikincisi: Viewsonic VX3276-2K-MHD 32" 4ms (Display+2xHDMI) WQHD IPS Fiyatı

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı