2K IPS monitörden ultrawide 2K VA monitöre geçmek üzer mi?

• Konuyu başlatan Mert066
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 185

Mert066

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu an kullandığım monitörü ultrawide monitör ile değiştirmek istiyorum ancak kendi monitörüm IPS panel 2K 165Hz, baktığım monitörler ise VA panel. Acaba bu panel farkı beni üzer mi?

Kullandığım monitör:
ASUS TUF VG27AQ.

Alacaklarım:
  • Xiaomi BHR4269GL
  • Gamepower WQ34
  • Samsung C34J791

Merhaba, şu an kullandığım monitörü ultrawide monitör ile değiştirmek istiyorum ancak kendi monitörüm IPS panel 2K 165Hz, baktığım monitörler ise VA panel. Acaba bu panel farkı beni üzer mi?

Kullandığım monitör:
ASUS TUF VG27AQ.

Alacaklarım:
  • Xiaomi BHR4269GL
  • Gamepower WQ34
  • Samsung C34J791

Gamepower'dan uzak durun

Kullandığım monitör:
ASUS TUF VG27AQ.

Alacaklarım:
  • Xiaomi BHR4269GL
  • Gamepower WQ34
  • Samsung C34J791
O monitörleri almayın sakın. Size çok kaliteli bir VA panel monitör önereceğim. Hangi oyunları oynuyorsunuz ve neden ultrawide monitöre geçmek istiyorsunuz?

Her VA panel kötü değil ama iyi bir IPS panelin yerini dolduramaz VA.
Outdated bilgi. FPS oyunları dışında herşeyde kaliteli VA > kaliteli IPS. BerkayZ87, Bluerr gibi uzmanlar onaylıyor bunu.

O monitörleri almayın sakın. Size çok kaliteli bir VA panel monitör önereceğim. Hangi oyunları oynuyorsunuz ve neden ultrawide monitöre geçmek istiyorsunuz?

Outdated bilgi. FPS oyunları dışında herşeyde kaliteli VA > kaliteli IPS. BerkayZ87, Bluerr gibi uzmanlar onaylıyor bunu.
Star Citizen , Forza Motorsport , GTA Fivem , biraz daha keyif alabileceğim rekabetten çok değil biraz uzak olacak oyunlar World of Tanks gibi.
Ultrawide geçme sebebim ise daha fazla görüş açısı ve curved olması birde nedense oyunlar, filmler, diziler daha keyifli olacak gibi hissediyorum

Ucuz IPS modellerden bahsetmiyorum, iyi kaliteli IPS diyorum. Hiç iyi IPS modellerinden iyi bir VA'ya denk gelmedim açıkçası. Ucuz IPS monitörlerden pek çok daha iyi VA monitör var zaten.

@bluerr @BerkayZ87 Beni bir aydınlatın.

Ucuz IPS modellerden bahsetmiyorum, iyi kaliteli IPS diyorum. Hiç iyi IPS modellerinden iyi bir VA'ya denk gelmedim açıkçası. Ucuz IPS monitörlerden pek çok daha iyi VA monitör var zaten.

@bluerr @BerkayZ87 Beni bir aydınlatın.
BerkayZ87 içerik üretimi dışında kaliteli VA panel, kaliteli IPS'i tokatlar diyor. FPS oyunlarında bile kaliteli VA panel IPS'i aratmıyor diyor.

@Mert066

Almayı düşündüklerin iyi tercihler değil. Tepki süreleri yavaş performansı kötü. Black smearing de yaşayacaksın bu modellerde, kısacası uzak dur.

Kullandığım monitör:
ASUS TUF VG27AQ.

Alacaklarım:
  • Xiaomi BHR4269GL
  • Gamepower WQ34
  • Samsung C34J791
Neyse hocam konumuza dönelim.
Bu monitör en kaliteli VA panellerden birine sahip. VA panelin siyahları oynamak istediğiniz hikayeli oyunlarda sizi gerçekten çok memnun edecek ve keyif verecektir. Ghosting ve gecikme durumu olarak oldukça başarılı bir model. Renk gamutu da yüksek.

İnternet üzerinden monitör tarzı ürünleri almak istemiyorum ürüne bakındığımda oturduğum ilde bulamadım. Sarı sitede Dell S3422DWG modelini buldum bu nasıldır ? Yoksa oturduğum ilin teknoloji mağazasına getirteceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı