2K IPS oyuncu monitörü önerisi

4K kaldiracak ekran kartin var mi o onemli yani GTX 3090 benzeri kartlar olmali. Vallahi ben LG 850 bden sahsen cok memnun kaldim.
Kanka Series X için arıyorum ben monitör. GP850-B ile Odyssey G7 arasında kaldım ama bu kontrast canımı sıkıyor. Sen kontrastlardan memnun musun nasıl oluyor karanlık odada?
@Ayberk Gürfidan hocam G7'nin iki modeli var birisi IPS panel düz diğeri VA panel curved. Karanlık odada oynuyorum oyunları. Aşırı sorun çıkartır mı IPS panel kontrast yüzünden? Özellikle karanlık odada. Yoksa G7'nin VA panelini mi tercih etmeliyim? Ve siz seçim yapacak olsanız IPS panel G7 ile GP850-B modellerinden hangisini seçersiniz? Yoksa VA panel G7 mi seçersiniz?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam bak IPS en iyisi VA falan boş ben cok monitor degistirdim IPS en iyisi. Renkleri en canli ve guzel veren IPS tir net. Karanlikta ta hiç sıkıntı yaşamadim. Bu konulari ben cok arastirdim cok kararsiz kalmiştim ama simdi diyorum ki sana memnunum sahsen. 2K şu an icin en ideali bana gore yeterli.

Evet hocam forumda bir çok konuya baktığımda sorduğun soruları görmüştüm bu konuda da bana yardımcı olduğun için teşekkürler. Şimdi zor olan kısım LG ile Samsung arasında bi karar vermek.

Evet hocam forumda birçok konuya baktığımda sorduğun soruları görmüştüm bu konuda da bana yardımcı olduğun için teşekkürler. Şimdi zor olan kısım LG ile Samsung arasında bir karar vermek.

Rica ederim ne demek.

Karanlıkta karanlığı çok iyi görmek istiyorsanız tabi ki VA seçin. LG'nin kontrastı IPS'ler arasında fena değil bir sıkıntı çıkartmıyor bana. Ama VA ile karşılaştırılamaz kontrast'ı.

Seçim olayı içinde şunu diyeyim hocam. Benim bütçem yetse G7'nin VA olanını alırdım. Verecekleri renkler neredeyse aynı. Renk konusunda, hız konusunda, gecikme konusunda iki üründe başarılı. Ama kontrast olarak G7 daha üstün. O yüzden onu tercih ederdim. Ama bütçe meselesi. Bütçeniz varsa VA panel G7 alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam dediğim gibi Series X için alıyorum. VA paneli aldığımda kontrastı iyi derken bir de ghostlanma çıkmaz değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam VA panellerde ghostlanma oluyormuş yanlışsam düzeltin.

Hocam dediğim gibi Series X için alıyorum. VA paneli aldığımda kontrastı iyi derken bir de ghostlanma çıkmaz değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam VA panellerde ghostlanma oluyormuş yanlışsam düzeltin.
Ya o üründen ürüne değişir hocam. Benim giriş seviye QDOT VA panel Samsung monitörümde ghosting yoktu. Ya da vardı ama o kadar azdı ki hissedilmiyordu. Onun araştırmasını yapmanız lazım. LG için önceki konuda yazdıklarımı biliyorsunuz zaten. Ama G7 deneyimlemediğim için ne diyebilirim esktradan bilemiyorum. Sadece bütçem olsa G7 alırdım ben.

Araştırırım hocam teşekkürler. Bilgisayar toplicak olsam bu kadar zorlanmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…