2K IPS panelde hangi tür seçilmeli?

Niye bunu aldin ki G274qpx 2000 TL daha ucuz ve daha iyi. Linkini de atmistim oysa. Mesajima baktigini bile sanmiyorum.

Hocam bir üstteki mesajında dediğim gibi MSI ile ilgili çok fazla ölü piksel ve ışık sızması sorunu okudum. MSI sıvı soğutma hariç çok güvendiğim bir markadır mümkün mertebe tercihte ederim özellikle de donanım noktasında. LG seçme sebebim öncellikle 20 yıldır bende güven oluşturmuş bir firma ikinci olarak ve en önemlisi panel kalitesi yapıp alma şansım vardı vatandan. MSI İtopya da vardı ama mağazada yoktu ve ölü piksel gibi konularla uğraşmak istemedim Ankara şubesinde olsaydı veya Vatan'da olsaydı kesinlikle tercih ederdim. İki monitör ve panel arasında dağlar kadar fark görmedim sRGB oranı dışında. Dediğim gibi kontrol etedip almak cazip geldi benzer özellikteler ve güvendiğim bir marka olduğu için LG tercih ettim. Mesajınızı gördüm ama her an yazamıyorum maalesef iş yerinde aşcı olduğum için. Teşekkür ederim desteğiniz için 🙏🏻🫡

@DobraKobra hocam merhaba LG monitörü kullanmaya başladınız mı? Ben MSI G274qpx 27 aldım önceden de MSI Optix kullanıyordum onda da ölü piksel vardı 1.5 yıl sonra servise göndermiştim ve iade çıkmıştı. Daha sonra Gigabyte aldım 0 piksel garantisi yoktu ama şansıma bende çıkmamıştı. Şimdi bu MSI monitörde 1 adet ölü piksel çıktı ancak 27 inç ve WQHD olmasından dolayı hiçbir problem yaratmıyor bende çok takmadım ve iade etmedim zaten 0 piksel garantisi yok ve 3 yıl garantili olduğu için ileride yayılırsa servise gönderirim hem paramı alırım hem de o senenin monitörünü yenilemiş olurum düşüncesi ile şu anlık kullanıyorum ve memnunum 240 Hz ve hızı iyi ancak ben çok fark hissetmedim zaten 170 Hz monitörüm vardı. Bu arada hayırlı olsun.

@DobraKobra hocam merhaba LG monitörü kullanmaya başladınız mı? Ben MSI G274qpx 27 aldım önceden de MSI Optix kullanıyordum onda da ölü piksel vardı 1.5 yıl sonra servise göndermiştim ve iade çıkmıştı. Daha sonra Gigabyte aldım 0 piksel garantisi yoktu ama şansıma bende çıkmamıştı. Şimdi bu MSI monitörde 1 adet ölü piksel çıktı ancak 27 inç ve WQHD olmasından dolayı hiçbir problem yaratmıyor bende çok takmadım ve iade etmedim zaten 0 piksel garantisi yok ve 3 yıl garantili olduğu için ileride yayılırsa servise gönderirim hem paramı alırım hem de o senenin monitörünü yenilemiş olurum düşüncesi ile şu anlık kullanıyorum ve memnunum 240 Hz ve hızı iyi ancak ben çok fark hissetmedim zaten 170 Hz monitörüm vardı. Bu arada hayırlı olsun.

Hocam çok teşekkür ederim evet kullanıyorum. Çok memnunum. Monitörü aldığınızda sadece ince bir renk ayarı yapabilirsiniz stok gelen kırmızı %50 ayarını %55 yaptım biraz da siyah dengeleyici vardı onu %50'den %40'a çektim. HDR sevmiyorum pek en azındna HDR400 pek iş yapan bir olay değil monitörde. Bence gayet ideal renk benim için önemliydi biraz. Onun haricinde oyun için pek FPS oyanamam en azından uzun zaman oldu ama üzeceğini sanmıyorum 3060 Ti ile birlikte kullanıyorum G-SYNC falan gayet güzel çalışıyor. Ölü piksel vs de yok. Panel kalitesi çok iyi bence. Sırf ölü piksel mevzusundan girmeye korktum MSI monitöre. Geriye iki seçenek vardı ya AOC Q27g4X ya da LG ben LG tercih ettim markaya olan güvenimden dolayı. Bu arada ghosting testi yaptım gözle seçilmiyor bile. Fotoğtafta da belli değildi pek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı