2K Monitör Tavsiyesi

KHADHRAL

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

7800x3d - 4080Super bulunan sisteme 2K bir monitör almayı planlıyorum. Herhangi bir bütçe belirlemedim henüz. Önceliğim ve isteğim şu an kullandığım monitörden de kaynaklı olarak 27" olması.

VA panel düşünmüyorum açıkçası. IPS veya OLED tercihim. Oyun ayırt etmiyorum. O yüzden tek bir oyun türü üzerinden yaklaşmıyorum monitörede. 165Hz (kavisli)monitör kullanıyorum şu an. O yüzden alacağım bu monitörü de uzun süre değiştirmeyi düşünmediğim için minimum 170Hz ve uzun ömürlü olacağını düşünürerek önerilerde bulunursanız sevinirim.

Aşağıda birkaç model bulabilirsiniz. Modellere yorumlarınızı söylerseniz sevinirim. Linkleri Vatan'dan verme sebebim, Online'dan monitör almaya çekiniyor olmam. Ölü piksel çıkması vs, iade kabul etmemeleri gibi durumlardan dolayı. Ancak Gamingen veya Sinerji'den de önerilerinize açığım.

1. ASUS --> ASUS 27" VG27AQL1A 1Ms 175Hz 2K FREESYNC VE G-SYNC UYUMLU DP HDMI GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
2. Dell --> Dell 27" G2724D 1Ms 165hz QHD IPS Free-Sync/G-Sync Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
3. LG --> LG 27" UltraGear 27GR83Q-B 1Ms 240Hz IPS QHD Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, LG UltraGear Oyuncu Monitörü modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
4. MSI --> MSI G321CQP E2 WQHD 31.5'' 165Hz 1MS(MPRT) CURVED FreeSync Prem. OYUNCU MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
5. ASUS --> ASUS 27" TUF GAMING VG27AQML1A 1Ms 260Hz 2K IPS GAMING MONİTÖR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
6 Dell --> Dell 27" Alienware AW2724DM 1ms 180Hz QHD Free-Sync/G-Sync IPS Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

4K monitöre geçmeyi düşünmüyorum açıkçası. 4080SUPEr'in Alan Wake II'de ki hali DLSS3 ile birlikte bile ortadayken, FPS oyunları veya diğer oyunlarda da sorun yaşabileceğimi düşünüyorum. Ancak bu monitör de hoşuma gidiyor. Yorumlarınızı merak ediyorum.

MSI --> MSI MAG 274UPF UHD 27'' 144Hz 1MS(MPRT) G-Sync / FreeSync Oyuncu Monitörü fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

5. vs 4. sıradakiler harici gerisini eleyebilirsin şuanda. Bu attığım Msı ve onlar arasında bir tercih yapabilirsin ama 180hz bir monitör o bütçeye ben almazdım açıkcası.

Ayrıca karşılaştırmalara baktığım zaman aralarında ciddi bir fark da gözükmüyor açıkcası.

Size 1 tavsiye verebilirim bu bütçenize göre sizin kararınız olur. Eğer 18 bin TL civarına çıkabiliyorsanız... 4K akıllı monitör alın yanına da 2K 240HZ bu MSI attığımı çekin.

Eğer masa ve ortamınız elverişli ise dizi film tarzı içerikleri ve 4K oynayabileceğiniz oyunları geniş ekrandan oynarsınız gamepad ile diğer oyunları da Monitörden.

Son düzenleme:
2K Monitörde MSI G274QPF Monitörü öneririm 9 bin tl civarına dediğiniz her şeyi karşılıyor. Ama bana sorarsınız sisteminiz 4K oyun için çok daha uygun 4K modelleri de araştırmanızı öneririm.

Teşekkür ederim herkese.

@kwabs 170HZ ve üzeri her modele bakıyorum. F/P olarak hangisi daha iyi olacaksa ve uzun süre gidecekse. 180hz, 240hz , 360hz hiç fark etmiyor.

@DMN Dizi - Film vb. ihtiyaçlar için TV var. PC'de oturup film dizi izlemiyorum. Bir bütçe belirlemedim yine. Tavsiyelere göre kafamda bir şeyler şekillendireceğim. PC'yi topladığımız zamana dönecek gibi duruyor monitör işi de :)

@quexra İlk mesajımda da söylediğim gibi, daha bu sene çıkan bir oyunda bile DLSS ile sıkıntı yaşıyorken kart, bundan 3-4 yıl sonrasında 4K'da maksimum bir performans alabileceğimi düşünmüyorum. O yüzden 4K'dan biraz uzak duruyorum.

Şu an şu 3 monitör arasında gidip gelmeye başladım.

1. MSI G274QPX
2. MSI G274QPF
3. ASUS VG27AQML1A

Ayrıca, internette, özellikle yabancı forumlarda bir çok kişi "LG 27" ULTRAGEAR 27GR83Q-B" bu monitörü baya beğenmiş. Tavsiye edilmeme sebebi nedir sizin tarafınızdan ?

4080 Super sistemim olsa o kadar para verdiysem zaten OLED alırdım ama siz bilirsiniz. 6700XT ile OLED TV kullanıyorum 4080 Super zaten TV parası ediyor. OLED istemiyorsanız da M28u gibi bir 4k IPS alın derim. Hdr istiyorsanız zaten OLED panelden iyi hdr görüntü veren IPS bulamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı